Apivitin adventski kalendar za najljepše božićno odbrojavanje!

Iako smo došli u vremena kada kalendare imamo u digitalnim oblicima, postoji jedan u fizičkom obliku koji svake godine razveseljava sve generacije. Riječ je o adventskom kalendaru, jednoj od omiljenih božićnih tradicija. Kreativni tim Apivite ove je godine za vas pripremio adventski kalendar s 12 proizvoda, koji će oduševiti svakog ljubitelja prirodne kozmetike!

Sezonu došašća kršćani tradicionalno slave kroz četiri tjedna koja prethode Božiću. Ona počinje u nedjelju koja pada između 27. studenog i 3. prosinca svake godine i simbolizira Kristov dolazak. Kršćanska je poruka s vremenom evoluirala u modernu tradiciju, u kojoj djeca i odrasli odbrojavaju dane do Božića koristeći različite adventske kalendare. No, kako su oni zapravo nastali?

Kratka povijest adventskih kalendara

Ova je praksa prvi put evidentirana u Njemačkoj, početkom 19. stoljeća, kada su njemački protestanti dane adventa obilježavali paljenjem svijeća ili crtanjem kredom po zidovima. Međutim, vjeruje se da ona postoji i duže. Prvi ručno rađeni drveni adventski kalendar nastao je 1851., a početkom 20. stoljeća stvoreni su prvi tiskani adventski kalendari.

Adventski kalendari kakve znamo (i volimo) danas, kreirao je Gerhard Lang. Kao dijete dobio je 24 kolačića čije je omote njegova majka prišila na poklopac kutije. Bilo mu je dopušteno jesti jedan kolačić dnevno, svaki dan do Božića. Po uzoru na to sastavio je prvi tiskani i komercijalni adventski kalendar, dodajući na svaki datum malena vrata.

adventski kalendar

Do kasnih pedesetih godina prošlog stoljeća adventski su kalendari postali izrazito popularni. Ova voljena kartonska božićna odbrojavanja danas sadrže razne poslastice, kozmetičke proizvode, dječje igračke i pića.

Apivita adventski kalendar

Ovoj se raširenoj božićnoj tradiciji priključio i grčki brend prirodne kozmetike Apivita, koji je predstavio svoj adventski kalendar. S njim možete odbrojavati dane do Božića te se vratiti u djetinjstvo i trenutke iščekivanja sljedećeg poklona, otvarajući prozorčić po prozorčić koji se nalaze unutar božićne kutije i uživajući u 12 Apivitinih proizvoda.

Povezano: Novi kozmetički proizvodi od meda i propolisa

Njihov adventski kalendar sadrži pjenu za čišćenje lica (75ml), Express masku od naranče, bundeve i kaktusa, masku od aloe vere (50ml), hidratantni šampon (75ml) i regenerator (50ml), hidratantnu masku za lice (20ml). Od proizvoda za njegu tijela naći ćete Pure jasmin gel za tuširanje (75ml) te Pure jasmin mlijeko za tijelo (75ml). U kalendaru se nalaze i hidratantna krema za ruke od meda (50ml) te njegujući balzam za usne od crnog ribizla.

Apivita adventski kalendari će biti dostupni u ograničenom broju u Apivitinoj trgovini u Splitu i putem webshopa.

Foto: Apivita

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -