Stigao najnoviji dodatak brenda Materia kojeg nećemo ispuštati iz ruku

„There Is Magic On This Planet, It Is Contained In Water“. Ova jednostavna, a toliko moćna izreka američkog antropologa i pisca Lorena Eiseleya u jednoj je rečenici sažela značaj vode. Voda je izvor života i njezina važnost za ljudski organizam je neprocjenjiva – naše tijelo bez nje ne može funkcionirati.

Čudesna voda

Voda čini 80 posto ljudskog tijela kod male djece, a kod odraslih oko 60 posto ili 1/3 ukupne tjelesne mase. Nalazi se u svakoj stanici organizma, a sudjeluje u gotovo svim kemijskim reakcijama, pomaže u termoregulaciji, prenosi hranjive tvari do stanica, eliminira toksine, održava pH ravnotežu te je izvor minerala i elektrolita. Kad redovito hidratiziramo svoj organizam, koža nam je ljepša, sjajnija i blistavija, produktivniji smo, imamo više energije i bolju koncentraciju.

Jedan od najjednostavnijih, ali i najefektnijih načina kako možemo povećati dnevni unos vode je višekratna boca. Nošenje boce za višekratnu upotrebu bolje je za okoliš i isplativije od kupnje flaširane vode te ujedno povećava vjerojatnost da ćemo ostati dovoljno hidratizirani tokom cijelog dana. A kako bismo pritom bili i stylish, pobrinuo se well-being brend Materia, koji je upravo na tržište izbacio bocu za vodu s vlastitim potpisom.

boca za vodu

Pročitajte više: Yoga mat s kojim ćete poželjeti vježbati svaki dan


Čvrsta i pouzdana boca za vodu

Izrađena je od Tritana™, čvrstog materijala koji izgleda poput stakla, ali je veoma lagan, što izuzetno olakšava nošenje, ali i čuva izvorni okus svakog pića. Tritan je nova generacija posebnih materijala, u kojima nema prisutnosti štetne tvari BPA (Bisfenol A je kemikalija koja se koristi u proizvodnji plastičnih višekratnih boca, može se otopiti u vodi i na taj način dospjeti u ljudski organizam, a sumnja se da djeluje poput hormona, te da može izazvati različite bolesti i neplodnost). To je, u usporedbi s tradicionalnim plastičnim bocama, čini sigurnijom i ekološki prihvatljivijom. Tritan se temelji na revolucionarnoj novoj tehnologiji recikliranja koja pretvara otpad za jednokratnu upotrebu u osnovne građevne blokove, koji se zatim koriste za izradu izdržljivih, visokoučinkovitih materijala, sigurnih za upotrebu. Ovaj proces nadoknađuje korištenje fosilnih goriva i smanjuje emisije stakleničkih plinova, čime dobiva uvijek poželjan predznak eco-friendly. 

Zatvarač se sastoji od dva dijela, za što lakše korištenje, dolazi u nešto većoj litraži, pa tako u nju može stati 750 ml tekućine. Dizajn je u potpunosti u skladu s cjelokupnim vizualnim identitetom brenda – boca je prozirno tamnosive boje, s ‘posutim’ bijelim mrljicama, playful natpisom SIP SIP HOORAY i praktičnim bijelim čepom. S obzirom da je vrlo lagana, svoju Materia bocu za vodu možemo nositi svugdje sa sobom – u gym, na planinaranje, na plažu ili putovanje. Idealna je i za ured, gdje se može držati na stolu i tako pratiti dnevni unos vode.

boca za vodu

Pročitajte više: Što je Matcha i kako sam se zaljubila u taj čudesni zeleni prah


Tajna dugovječnosti je u kvaliteti

Višekratna boca za vodu najnoviji je proizvod lifestyle brenda Materia koji promovira well-being i dugovječnost kroz kvalitetne proizvode, svjesnost i ljubav prema sebi. Njihova istoimena Premium Ceremonial Grade Matcha u samo godinu dana postala je broj 1 izbor brojnih ljubitelja zdravog života, ali i onih željnih promjene i boljih životnih odabira. Dolazi direktno iz Japana, što znači da je uvijek svježa, vibrantno zelene boje i prepuna antioksidansa. Uz matchu, u svom asortimanu Materia ima i pripadajući pribor za njezinu pripremu te minimalističku, snježno-bijelu prostirku za vježbanje.

Rujan je idealno vrijeme da započnemo novu well-being rutinu, ali i osvijestimo sve one male, svakodnevne rituale koji znače veliku razliku. Redovita hidratacija definitivno spada u to, a s novom cool bocom za vodu, ujedno sigurnom za okoliš i za nas, bit će poseban gušt.

Cjelokupan Materia asortiman nalazi se na web-shopu www.materia.eu i na Instagram profilu @materia_life.

Foto: Ino Zeljak

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

dijete plače u avionu

Pa što ako dijete plače u avionu?

Majka i njezina četiri mjeseca stara beba letjele su avionom deset sati – od Seula u Južnoj Koreji prema San Franciscu...
- Advertisment -