Stigao najnoviji dodatak brenda Materia kojeg nećemo ispuštati iz ruku

„There Is Magic On This Planet, It Is Contained In Water“. Ova jednostavna, a toliko moćna izreka američkog antropologa i pisca Lorena Eiseleya u jednoj je rečenici sažela značaj vode. Voda je izvor života i njezina važnost za ljudski organizam je neprocjenjiva – naše tijelo bez nje ne može funkcionirati.

Čudesna voda

Voda čini 80 posto ljudskog tijela kod male djece, a kod odraslih oko 60 posto ili 1/3 ukupne tjelesne mase. Nalazi se u svakoj stanici organizma, a sudjeluje u gotovo svim kemijskim reakcijama, pomaže u termoregulaciji, prenosi hranjive tvari do stanica, eliminira toksine, održava pH ravnotežu te je izvor minerala i elektrolita. Kad redovito hidratiziramo svoj organizam, koža nam je ljepša, sjajnija i blistavija, produktivniji smo, imamo više energije i bolju koncentraciju.

Jedan od najjednostavnijih, ali i najefektnijih načina kako možemo povećati dnevni unos vode je višekratna boca. Nošenje boce za višekratnu upotrebu bolje je za okoliš i isplativije od kupnje flaširane vode te ujedno povećava vjerojatnost da ćemo ostati dovoljno hidratizirani tokom cijelog dana. A kako bismo pritom bili i stylish, pobrinuo se well-being brend Materia, koji je upravo na tržište izbacio bocu za vodu s vlastitim potpisom.

boca za vodu

Pročitajte više: Yoga mat s kojim ćete poželjeti vježbati svaki dan


Čvrsta i pouzdana boca za vodu

Izrađena je od Tritana™, čvrstog materijala koji izgleda poput stakla, ali je veoma lagan, što izuzetno olakšava nošenje, ali i čuva izvorni okus svakog pića. Tritan je nova generacija posebnih materijala, u kojima nema prisutnosti štetne tvari BPA (Bisfenol A je kemikalija koja se koristi u proizvodnji plastičnih višekratnih boca, može se otopiti u vodi i na taj način dospjeti u ljudski organizam, a sumnja se da djeluje poput hormona, te da može izazvati različite bolesti i neplodnost). To je, u usporedbi s tradicionalnim plastičnim bocama, čini sigurnijom i ekološki prihvatljivijom. Tritan se temelji na revolucionarnoj novoj tehnologiji recikliranja koja pretvara otpad za jednokratnu upotrebu u osnovne građevne blokove, koji se zatim koriste za izradu izdržljivih, visokoučinkovitih materijala, sigurnih za upotrebu. Ovaj proces nadoknađuje korištenje fosilnih goriva i smanjuje emisije stakleničkih plinova, čime dobiva uvijek poželjan predznak eco-friendly. 

Zatvarač se sastoji od dva dijela, za što lakše korištenje, dolazi u nešto većoj litraži, pa tako u nju može stati 750 ml tekućine. Dizajn je u potpunosti u skladu s cjelokupnim vizualnim identitetom brenda – boca je prozirno tamnosive boje, s ‘posutim’ bijelim mrljicama, playful natpisom SIP SIP HOORAY i praktičnim bijelim čepom. S obzirom da je vrlo lagana, svoju Materia bocu za vodu možemo nositi svugdje sa sobom – u gym, na planinaranje, na plažu ili putovanje. Idealna je i za ured, gdje se može držati na stolu i tako pratiti dnevni unos vode.

boca za vodu

Pročitajte više: Što je Matcha i kako sam se zaljubila u taj čudesni zeleni prah


Tajna dugovječnosti je u kvaliteti

Višekratna boca za vodu najnoviji je proizvod lifestyle brenda Materia koji promovira well-being i dugovječnost kroz kvalitetne proizvode, svjesnost i ljubav prema sebi. Njihova istoimena Premium Ceremonial Grade Matcha u samo godinu dana postala je broj 1 izbor brojnih ljubitelja zdravog života, ali i onih željnih promjene i boljih životnih odabira. Dolazi direktno iz Japana, što znači da je uvijek svježa, vibrantno zelene boje i prepuna antioksidansa. Uz matchu, u svom asortimanu Materia ima i pripadajući pribor za njezinu pripremu te minimalističku, snježno-bijelu prostirku za vježbanje.

Rujan je idealno vrijeme da započnemo novu well-being rutinu, ali i osvijestimo sve one male, svakodnevne rituale koji znače veliku razliku. Redovita hidratacija definitivno spada u to, a s novom cool bocom za vodu, ujedno sigurnom za okoliš i za nas, bit će poseban gušt.

Cjelokupan Materia asortiman nalazi se na web-shopu www.materia.eu i na Instagram profilu @materia_life.

Foto: Ino Zeljak

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

JD Vance seksizam

Sorry, Vance, ali biti žena bez djece nije grijeh

Čovjek koji je na korak do toga da postane jedan od najmoćnijih ljudi na svijetu, Trumpov potpredsjednički kandidat JD Vance, smatra...
- Advertisment -