Ljeto može početi! Provedite ga uz festivale vina!

Mjesec lipanj u AvantGarden Event Square-u je predbilježen za promociju hrvatskih destinacija i bogatu gastronomsku ponudu kroz dva zanimljiva festivala, Weekend destinacija i festival hrvatskih vina, Wine experience!

#Mjesto

AvantGarden je prostor koji se nalazi na samom Zapadnom kolodvoru u Zagrebu na adresi Magazinska 16, površine od 700m2 zatvorenog prostora, 400 m2 natkrivene i 400m2 nenatkrivene terase sa 100 parkirnih mjesta.

Festival Weekend destinacija / Week & Slavonija  (03. – 05. lipnja 2021)

Ako ste se zaželjeli putovanja, najavljujemo Festival Weekend destinacija koji će se u partnerstvu s turističkim klasterom Slavonija održati 3. – 5. lipnja u AvantGarden Event Squareu u Zagreb.

#Partner

Turistički klaster Slavonija predstavlja Zemlju priča i more doživljaja – atrakcije, sadržaje i enogastronomiju istoka Hrvatske. Novi doživljaj turističke Hrvatske predstaviti će Turističke zajednice županija Virovitičko-podravske, Požeško-slavonske, Brodsko-posavske, Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske.

Cijena ulaznice za posjetitelje je 20 kuna i uključuje rakiju ili liker dobrodošlice.

#Vrijeme

Festival WEEKEND DESTINACIJA traje tri dana (03.-05.06.2021.) uz networking i glazbeni program svake večeri:

  • Četvrtak 17-22h
  • Petak 15-22h
  • Subota 15-22h

#Koncept i svrha festivala

S obzirom na to da zbog pandemije cijela prošla godina nije bila rezervirana za daleka putovanja, veliki broj putnika iz Hrvatske je odlučilo putovati unutar zemlje. Osim nemogućnosti putovanja izvan zemlje, socijalna distanca te rad od kuće je potaknuo ljude da se ustanu iz kauča te krenu u istraživanje manje poznatih dijelova Hrvatske.

Putovanja unutar vlastite zemlje je pokazalo brojne prednosti. Za puno kraću udaljenost do domaćih destinacija dobivamo više vremena za uživanje i istraživanje posjećene destinacije.


Pročitajte više: Hoće li se koncerti i festivali ikad vratiti na ono što su bili?


Vikend se pokazalo kao idealno vrijeme za pobjeći iz mjesta stanovanja, uživati u kratkom odmoru, istražiti neke nove zanimljivosti o destinaciji te napuniti baterije. U vikend ponudi mogu bit jednodnevni izleti, roadtrip, obilazak povijesnih znamenitosti, adventure izleti koji su sastavni dio sve popularnijeg sportskog turizma, te gastro putovanja.

Namjera festivala je bila povezati se s turističkim zajednicama kako bi na jednom mjestu objedinili hrvatsku ponudu vikend destinacija sa ciljem promoviranja hrvatske baštine.

Koncept festivala se oslanja na prezentiranje hrvatskih destinacija populaciji od 20 do 45 godina kroz razne izlagače, gastro sadržaj i glazbeni program. Ponuda se sastoji od najboljih hrvatskih destinacija i food cornera s vrhunskom hrvatskom gastronomskom ponudom kako bi se upotpunio doživljaj Hrvatske ponude. Kockice nisu jedina obilježja Hrvatske te kroz festival Weekend destinacija želimo promovirati manje medijski popraćene destinacije.

Kao što smo spomenuli, festivali u Hrvatskoj se bliže, a želimo biti promotori Hrvatske i slogana Croatia, full of life.

Festival i u Hrvatskoj približavaju nam kvalitetna hrvatska vina, Wine experience  (10.06.2021. – 12.06.2021.)

Sa zadovoljstvom možemo najaviti festival hrvatskih vina, Wine experience, koji će se održati 10.06-12.06.2021. u AvantGarden Event Squareu, Magazinska 16, Zagreb.

Cijena ulaznice za posjetitelje je 50 kuna i uključuje konzumacija pet pića vina izlagača.

Vrijeme

  • Četvrtak (03.06.) od 17 do 22h
  • Petak (04.06.) i subota (05.06.) od 15 do 22 h

Vino i vinarstvo u Hrvatskoj

Proizvodnja vina u Republici Hrvatskoj ima dugu i bogatu tradiciju sa naglašenom tendencijom razvoja kvalitete, a u prilog tome ide i činjenica da se u Hrvatskoj proizvodi oko 60 % kvalitetnih vina.

Zbog različitosti klimatskih i pedoloških uvjeta, zemljopisna područja uzgoja vinove loze u Republici Hrvatskoj podijeljena su na tri regije: Zapadna kontinentalna Hrvatska, Istočna kontinentalna Hrvatska i Primorska Hrvatska. Graševina, Plavac mali, Žlahtina, Pošip, Frankovka, Traminac, Rajnski rizling, Chardonnay samo su neka od  najpoznatijih vinskih sorti koje se uzgajaju na hrvatskom tlu.

Festival Wine Experience

Koncept “festivali u Hrvatskoj, se oslanja na približavanje vinskog svijeta populaciji od 20 do 40 godina kroz vinske radionice, degustacije ali i prodaju vina po promotivnim cijenama.  Neki od poznatih hrvatskih vinara koji su najavili svoj dolazak su: vinarija Puhelek, Kolarić, vina Horvat, Bolfan, Kos, Kota, Zdjelarević, Buhač, Kutjevo, Agrolaguna, Testament…

Vina se dobro sljubljuju i sa hrvatskom kuhinjom, stoga će festival imati i gastro sadržaj kako bi se upotpunio doživljaj same prezentacije vina.

Razlog održavanja ovakvog tipa festivala leži u tome da uspjeh vinarstva i promocija hrvatskih kvalitetnih vina leži u spajanju s gastronomijom i etnoturizmom, koji postaju sve popularniji.

Organizacijski odbor festivala Wine experience

Siniša Lasan – hrvatski sommelier koji svoju karijeru razvija u ugostiteljstvu i proširuje svoje znanje poslijednjih 20 godina. Posjeduje brojne međunarodne certifikate sommeliera: ASI Gold Diploma (2019.), CMS Advanced Sommelier (2018.), WSET Level 3 (2017), ASI Diploma (2015.) i diploma Hrvatskog sommelier kluba (2012.) Redovito sudjeluje na državnim natjecanjima sommeliera i postiže zapažene rezultate. U 2019., 2017. i 2014. godini pobijedio je na državnom natjecanju sommeliera i proglašen je najboljim hrvatskim sommelierom.

Darko Lugarić – ugostiteljstvom se bavi 30 godina. Bio je suvlasnik i voditelj restorana koji je 4 godine zaredom dobio Michelinovu preporuku. Sommelier je sa završene sve tri razine u Hrvatskom Sommelier klubu, gdje nekoliko godina predaje i sudjeluje u vođenju raznih radionica. Aktivno se bavi vinima i vlasnik je Lugy wine j.d.o.o. koja se bavi promocijom vinara, edukacijom ugostiteljskih djelatnika i vinskim radionicama.

Marko Rundek – karijeru sommeliera počeo je graditi još za vrijeme studija vinarstva i vinogradarstva na Agronomskom fakultetu u Zagrebu. Svoju vinsku avanturu započeo je 2006. godine kada završava sommelierski tečaj pri Hrvatskom sommelierskom klubu te ujedno i radom u renomiranim zagrebačkim restoranima kao što su Prasac, Peta četvrtina, Dubravkin put i ManO2.

Ante Perica – zadnjih 15 godina se bavi ugostiteljstvom i organizacijom evenata. Sommelierski tečaj završava 2009. godine u Hrvatskom sommelierskom klubu. Direktor je Gin Gourmet festivala, vlasnik AvantGardena i suvlasnik Rustica Gardena.

Rene Bakalović – ambasador oba festivala AvantGarden Event Squarea. U posljednjih dvadesetak godina potpuno posvećen temi  gastronomije, osobito u promociji hrvatske gastronomije u svijetu,  odnosno Hrvatske, privlačne eno-gastro destinacije.

Autor je nekoliko tematskih kuharica. Posljednjih godina prati i  komentira aktualne vrhunske domete hrvatske eno-gastro scene za lifestyle emisiju Klub 7, koja se emitira na HTV-u. Surađivao je i na temi hrvatske gastronomije i za svjetske medijske kuće, poput  CNN-a. I zato – festivali u Hrvatskoj: Uživajte u dobrom društvu, hrani, piću itd. kao pravi ljetni začin!

Foto: PR

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

elegantna haljina

Elegantna haljina može se nositi na više od jednog načina –...

Anh Sundstrom modna je blogerica iz Tiburona, SAD. Na svojem blogu 9to5 chic dijeli prekrasne i jednostavne modne kombinacije, te nam...
- Advertisment -