Naš, a svjetski: Hrvatski nakit kojeg nose ljudi iz cijelog svijeta

Cvijet Žumberka novi je suvenir u ponudi Parka prirode Žumberak – Samoborsko gorje. To je hrvatski nakit čiji su autori ideje i suvenira osnivači CSBA Country Security and Business Academy – Monika Bračika Šajatović, Željko Matejčić i Petra Held. CSBA je spoj edukacije, prirode i plemenitih životinja, a održava se na lokacijama nadomak Zagreba, od kojih je jedna upravo Žumberak.

“Ideja o kreiranju Cvijeta Žumberka došla je, kao i sve ostalo, iz mojih osjećaja prema Žumberku, a moji suradnici pomogli su mi je realizirati. Imam tu sreću i privilegiju da živim tu, a onima koji nemaju htjela sam omogućiti da nose sa sobom i da njihovo tijelo krasi cvijeće ubrano u žumberačkim selima”, ističe Monika Šajatović Bračika.

Cvijet Žumberka je hrvatski nakit s potpisom sela u kojem je ubrano ili pak s potpisom Žumberka. Cvijeće je sušeno i u raznim formama nakita: ogrlice, narukvice, prsteni…


Pročitajte više: Monika Šajatović Bračika se nakon svjetske karijere vratila u Žumberak gdje pokreće vlastiti biznis!


“Cvjetić iz sela može se koristiti kao suvenir za turiste koji posjete ovaj kraj ili pak kao poklon iz domovine za one koji žive daleko, a srcem su vezani za ovaj predivni kutak svijeta.

Cvijet Žumberka je više od nakita, nešto što je živo i za vas čuva miris na rodni kraj. Najviše radosti nam daje upravo branje tog cvijeća te ćemo o samom procesu snimiti i video, da vidite kako to izrađujemo. Cvijet Žumberka ujedno je i podsjetnik da ovaj kraj treba našu ljubav i pažnju. Puno toga nam daje priroda, uzvraćamo joj tako što cijenimo ono što nam daje, a cvijeće je jedan od najljepših poklona”, istaknula je Monika.

Unikatni pokloni iz Žumberka moći će se kupiti na web shopu CSBA.

Foto: PR

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

Što rast cijena goriva znači za građane?

Cijena goriva u zadnjih nekoliko mjeseci draštično se povećala, a za sobom povlači poskupljenja drugih proizvoda. Povećani troškovi života mnogim su...
- Advertisment -