Google Ads ili kako se oglašavati na najvećem online pretraživaču informacija

Google trenutno procesuira oko 400,000 upita po sekundi. Google Ads online je oglašivačka platforma putem koje svoje usluge možete postaviti na vrh rezultata koje korisnik dobiva nakon određenih pretraživanja. Korištenje Google Adsa jednostavno je i brzo.

„Svi bi htjeli biti na pravom mjestu u pravo vrijeme kad su u pitanju potrebe potencijalnih korisnika, a Google Ads nudi put upravo do toga.“

Oglašavanje putem Google Adsa dostupno je svima

Oglašavanje putem Google Adsa trenutno je najefikasniji put do novih korisnika i razvoja poslovanja. Korištenje Google Adsa dostupno je svima, od poduzetnika početnika do velikih kompanija.

Bilo da imate frizerski salon, webshop zdrave hrane ili pišete osobni blog o kućnim ljubimcima, vaša usluga može biti odgovor na pitanje koje korisnik postavlja Google-u i to u trenutku kad mu je pomoć potrebna.

Kako se oglašavati na Google Ads?

Google Ads funkcionira na principu ključnih riječi i lokacijskog ciljanja publike. To znači da prije izrade oglasa pokušate zamisliti što bi vaš idealan korisnik pitao Google i gdje se on trenutno nalazi.

Primjerice, prodajete li himalajsku sol po akcijskoj cijeni, vaš webshop može biti prvi odgovor korisniku koji upiše „himalajska sol akcija“ u Google tražilicu. Cilj je biti jedan od prvih odgovora. Većina potencijalnih kupaca obraća pozornost samo na prvih nekoliko rezultata koji se pojave pri samom vrhu pretraživanja.

Ako je vaš oglas zainteresirao onoga koji “googla”, on će kliknuti na njega što će ga odvesti na vaš webshop ili službenu stranicu gdje mu možete pružiti dodatne informacije i na taj ga način zainteresirati.

kako se oglašavati

Prednosti ovakvog pristupa

Najveća prednost oglašavanja putem Google Adsa je u tome što će vam biti naplaćeno tek kad je na oglas stvarno kliknuto. Samo korištenje platforme je zapravo besplatno. Rezultati dobiveni ovim oglašavanjem vrlo su precizni. Svi segmenti kampanje su mjerljivi: gdje su se prikazivali oglasi, koliko puta, koliko je puta na njih kliknuto. Nema uzaludnog trošenja budžeta, obratite se točno onima koje želite privući i pratite njihove reakcije u svakom trenutku.

Što je potrebno za početak oglašavanja

Prije nego što počnete koristiti Google Ads za razvoj svog poslovanja, potrebno je kreirati Google Ads račun. Postupak kreiranja vrlo je brz i jednostavan, a traje samo nekoliko minuta.

Račun se može kreirati s postojećim Google računom ili možete izraditi jedan posebno samo za Google Ads. Zatim će biti potrebno odrediti neke detalje poput vaše lokacije i vremenske zone te informacije oko naplate računa koji će vam Google izdavati za oglašavanje.

Nakon toga već možete krenuti u izradu prve konkretne kampanje. Temelj na kojem ćete graditi svoju prvu kampanju su ključne riječi odnosno fraze koje će vaš ciljani korisnik upisati u Google. Birate one za koje ste se voljni natjecati u aukcijskom nadmetanju sa  konkurencijom. Svima je cilj da upravo njihovi oglasi budu na vrhu rezultata pretraživanja.

Oglašavanje koje zahtjeva ozbiljno ulaganje

Potrebno je dobro razmisliti za koje ključne riječi se vrijedi boriti. Ako vam ponestane ideja, u samom koraku izrade reklame Google nudi opciju da istraži slične ključne riječi onima koje ste već odabrali uz brojku pretraživanja.

Ako svoj oglas želite prikazivati samo na određenoj lokaciji ili publici određenih interesa, i to možete odabrati tijekom izrade kampanje. Na kraju samo još ostaje napisati zanimljiv i privlačan tekst koji će potaknuti publiku na klikanje i vaš prvi oglas je spreman za objavu na najvećem online pretraživaču informacija.

Ako znate tko je vaša ciljana publika i želite ih privući na konkretan, precizan i mjerljiv način, oglašavanje putem Google Adsa bi mogao biti pravi izbor za vas. Oglašavanje na ovakav način zahtjeva ozbiljno ulaganje u istraživanje i pronalaženje idealne pozicije. Otkrivanje prave kombinacije može donijeti zavidne rezultate čak i uz minimalan budžet.

Možda biste prije prve kampanje željeli dobiti stručne savjete. EdukaCentar trenutno nudi grupni termin za jednodnevnu edukaciju Google AdWords i Google Analytics. Radionica je namijenjena poduzetnicima početnicima i svima onima koji se žele upoznati s osnovama ove dvije platforme i njihovim mogućnostima. Edukacija će se održati 28.2.2019., u trajanju od 10 školskih sati, a cijena edukacije za fizičke osobe iznosi 700 kuna.

Foto: Pixabay

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

kim kardashian harvard

Želimo li našim kćerima uspjeh na način Kim Kardashian? Makar dogurale...

I vrapci na grani već znaju da je Kim Kardashian održala predavanje na Harvardskoj poslovnoj školi. Stoga smo zatražile mišljenje na...