Pobjednice biznis akceleratora osvojile nagrade koje će unaprijediti njihovo poslovanje

Budući da tvrtke u ženskom vlasništvu rastu vrlo teško i sporo iz niza razloga, Institut za razvoj ženskog poduzetništva i vodstva Adria krajem prošle godine je pokrenuo biznis akcelerator. Akcelerator je namijenjen tvrtkama u ženskom vlasništvu koje posluju već duže vrijeme, ali i poduzetnicama početnicama.

Nakon što smo na našem portalu objavili članak o pokretanju biznis akceleratora, zainteresirane poduzetnice su se prijavile za sudjelovanje u procesu.

Isticanje važnosti marketinga i podrška poduzetnicama

Grad Zagreb je sufinancirao pokretanje biznis akceleratora. Glavna tema u 2017. bio je marketing i izrada marketing plana za 2018. U priči su se našle i tri firme koje su odlučile podržati ovaj projekt.

“Uz pomoć biznis akceleratora željele smo poduzetnicama naglasiti da je marketing skup poslovnih procesa, vezan uz proizvod, promociju, cijenu i prodaju. To su osnovni elementi bez kojih ni jedna firma ne može postići profitabilnost”, naglasila je Alma Saganić, potpredsjednica udruge Institut za razvoj ženskog poduzetništva i vodstva Adria.

Nužno je da male kompanije osvijeste da u svakom poslovnom procesu trebaju imati dio marketinga. Marketing je dobro promišljanje kako do kupca dostaviti uslugu ili proizvod uz adekvatan profit. Male tvrtke bi svakako trebale prepoznati važnost marketinga.

Kroz webinare koji su se održavali, poduzetnicama se približila priča o marketingu, saznale su kako na najefikasniji način mogu pripremiti marketing plan, a približio im se i pojam internet marketinga.

“Kada smo im to sve skupa objasnile, dobile su domaće zadaće i na kraju su napravile marketing plan koje su morale prezentirati u 7 minuta. Imali smo komisiju, napravili smo pitch i ocjenjivali smo elemnte marketing plana i postavili određene kriterije prema kojima smo napravile rang listu. Zbrojili smo osvojene bodove sudionica webinara i proglasile dva najbolja marketing plana”, objašnjava Alma.

Prva nagrada je pomoć pri brendiranju, izrada loga, izrada poruka koje se žele komunicirati, pakiranje, sve što spada u branding.

Vrijedne nagrade za najbolje marketinške planove

D. Point je kreativna agencija koja ovim putem pomaže tvrtkama postaviti kriterije za brendiranje, a njena vlasnica Maja Puškarić se anagažirala u dodjeli nagrada. Prva nagrada je pomoć u brendiranju u trajanju od pola godine, a za drugu nagradu u trajanju od tri mjeseca.

Mediacore je full-service digitalna agencija te ekskluzivni Viberov partner za Hrvatsku, koja također sudjeluje u ovoj priči. Osnivačica Aleksandra Đermanović će pomoći dobitnicama nagrada u pripremi internetskog marketinškog  plana te u izradi bannera.

Treća tvrtka koja sudjeluje u ovom procesu je Women in Adria, koja će omogućiti besplatno oglašavanje bannera.

marketing plan

Dobitnica prve nagrade je tvrtka Zmajo, koja se bavi čuvanjem djece. Djeca mogu doći na čuvanje u klub na sat, dva, a imaju i kreativne radionice. Tvrtka organizira i dječje rođendane, ali nažalost imaju problem približavanja ciljnoj skupini. Ovakva pomoć će im biti od velikog značaja te će unaprijediti njihov posao.

U žiriji oko odlučivanja kome će pripasti nagrada našle su se Ivana Matić, Aleksandra Đermanović i Alma Saganić te su se jednoglasno složile oko pobjednica.

Kod odabira pobjednica ocjenjivala se prezentacija proizvoda, objašnjenje proizvoda, analiza stanja na tržištu i definiranje ciljane niše.

Druga tvrtka koja je osvojila vrijednu nagradu je Opušteno Dopušteno. Osnova ideja o osnutku biznisa je proizašla iz putovanja dvije prijateljice, koje putuju po Europi te kada stignu na destinaciju svoju grupu puste da uživaju u destinaciji. Njihov problem je također ciljana skupina.

“Aktivno ćemo pratiti rad pobjednica i želja nam je da ove godine nakon marketinga krenemo u produbljivanje znanja o financijama'”, istaknula je Alma Saganić.

Foto: privatna arhiva Alme Saganić

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više