Kamo za vikend – u subotu proslavite Međunarodni dan jazza ovim koncertima diljem Hrvatske

U subotu, 30. travnja, obilježava se Međunarodni dan jazza koji okuplja ljubitelje žanra i umjetnike koji sviraju u ovom žanru te podsjeća na važnost ove umjetničke forme. Inicijativu je započeo UNESCO 2011., a Međunarodni dan jazza je svake godine popraćen jazz koncertima diljem Hrvatske. Izdvajamo program koji je najavljen u najvećim hrvatskim gradovima za 2022., a kojim će se obilježiti 11. godišnjica Međunarodnog dana jazza.

Zagreb

U Zagrebu će jedni od najboljih glazbenika iz jazz žanra održati niz koncerata koji će trajati pola sata na različitim lokacijama na kojima će se izmjenjivati glazbenici do 14 sati – počevši od 10:30 u Tkalčićevoj s Oliver Potočnik Quartetom, Sonic Diptychom u 11 u Bogovićevoj te Juricom Leifauff Kvartetom u 10:30 na Cvjetnom trgu. Potpuni program prenosi Jazz.hr.

Program možete pratiti i od na Trećem programu, a započinje uz koncert Jazz orkestra HRT-a u 20 sati. Cijela večer će biti tematski posvećena upravo jazz formi te vas očekuju reportaže iz različitih gradova u kojima se održava program, filmovi posjećeni jazzu te gosti koji će podijeliti nešto više o temama koje su vezane uz jazz.


Pročitajte više: Odabir glazbe utječe na vaše razmišljanje i donošenje odluka


Zadar

Black Coffee, poznati zadarski jazz sastav, će održati koncert u 21 sat u Atriju palače Cedulin. Članovi grupe su u dugogodišnjoj karijeri surađivali s poznatim domaćim i međunarodnim glazbenicima, a Međunarodni dan jazza već više godina obilježavaju koncertom u Zadru.  


Pročitajte više: Marilyn Monroe i Ella Fitzgerald: Predivna priča o ženskoj solidarnosti i podršci


Rijeka

U Rijeci i mjestima Primorsko goranske županije također su najavljeni jazz koncerti. Koncert u Rijeci doživite u lukobranu gdje će od 16 sati nastupiti Frano Živković Trio, Charlie Trio te zatim Denis Razz Kvartet. 

Osijek

U Osijeku će Međunarodni dan jazza 2022. obilježiti sastav Jazz Therapy, a trio će održati koncert u kafiću Korzo 23. 

Split

Na jazz koncertu možete prisustvovati i u Splitu gdje će se održati jutarnji i večernji koncerti u tvrđavi Gripe. U jutarnjem terminu (10 sati) slušajte dječji zbor nakon kojeg slijedi nastup tria Obitelj Bulić. U večernjem terminu (18 sati) slučajte jazz klasike koje će izvoditi jazz trio We Three. 

Foto: Canva

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

poslovanje u estoniji

U RH ćete izgubiti 200, a u Estoniji 50 sati na...

Početkom ožujka za članice Women in Adria i članove Udruge glas poduzetnika održale smo webinar naziva Estonsko...
- Advertisment -