Prezentacija uz prljavi mobitel ili tablet? Nikako i nikada!

Živimo u svijetu u kojem je dobar izgled važan, a osnova njegovanog izgleda jest čistoća. Prvi dojam je jako važan jer na osnovu njega sugovornik dobiva sliku o nama i stvara svoje mišljenje. Ta činjenica kod poslovnih susreta može biti od egzistencijalne važnosti. Zašto? Kaže se da prvi dojam ostavljamo na sugovornika u samo 7 sekundi! Poslije je teško promijeniti isti, naročito ako nam je vrijeme ograničeno.

Uspjeh je u detaljima

Prljavi mobitel, tablet ili laptop sigurno nisu nešto po čemu želite da vas poslovni suradnici zapamte.

Pamtim jednu prezentaciju na kojoj sam bila prisutna. Gospođa je bila ugodnog izgleda, čiste kose, diskretno našminkana i lijepo obučena. Glas joj je bio ugodan i temu je prezentirala na zanimljiv način sve do trenutka kada je uzela mobitel u ruke.

Krenula je od jednog do drugog da nam pokaže sliku koja se greškom nije našla na slajdu. Užas! Sušta suprotnost od slike vlasnice – mobitel je bio prljav, prekriven puderom i kremom. Vjerojatno je tako ostao od posljednjeg korištenja i bilo je nemoguće išta vidjeti na njemu. Uglavnom, pozitivan dojam koji je ostavila na mene je pao u vodu kada sam vidjela nečistoću njenog mobitela. Ozbiljno sam posumnjala u njene higijenske navike – ipak je to uređaj koji nam je na licu češće od ruke!

prljavi mobitel

Pretjerujemo li?

Koliko god nam se banalnom čini situacija da na temelju mobitela sudimo nečije higijenske navike, to svjesno ili nesvjesno radimo. Ne zaboravite na onih 7 sekundi – to vam je jedina prilika za pokazati se u najboljem svjetlu. Sve, pa i najmanji detalj, može biti presudan i predstavljati nedostatak po kojemu će nas pamtiti. Prljavi mobitel ili tablet je nešto po čemu će vas zasigurno zapamtiti, ali ne u dojmu kakvom ste htjeli. Ponekad su upravo sitnice koje čine razliku pa nemojte dozvoliti da vas sude po nečemu što se lako moglo izbjeći.

Ako su dio nas i naše osobnosti, onda ne želimo da su prljavi, zar ne?

Autor: Marina Črnac, Mobyclean

Foto: Pixabay, Burst.shopify

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -