Ovaj smoothie je nutritivna inovacija za zdravu prehranu i vitalnost

Čak 2,8 posto slučajeva smrti godišnje diljem svijeta, točnije njih 1,7 milijuna, može se pripisati niskoj konzumaciji voća i povrća, stoji na stranici Svjetske zdravstvene organizacije (WHO). Adekvatna konzumacija voća i povrća smanjuje rizik od kardiovaskularnih bolesti, raka želuca i debelog crijeva. Nije nepoznata činjenica da konzumacija visokih razina visokoenergetskih namirnica, poput prerađene hrane s visokim udjelom masti i šećera, potiče pretilost u usporedbi s niskoenergetskim namirnicama poput voća i povrća.

Nose preporučenu dnevnu dozu zdravlja

WHO preporuča minimalno dvije porcije voća i tri porcije povrća dnevno. Pod porcijom se podrazumijeva koliko stane u šaku. Na našem LinkedInu proveli smo anketu i upitali svoje čitateljice i čitatelje koliko oni dnevno voća i povrća pojedu. Čak 58 posto reklo je da jede manje voća i povrća od preporučene doze. Samo 12 posto jede više, a točno koliko se preporuča jede njih 15 posto. Njih 15 posto jede preporučene dozu, ali ne svaki dan.

Čak 80 posto korisnika nije svjesno da su vitamini i multivitaminski kompleksi koje koriste potpuno sintetski. Sposobnost da se sastojci međusobno nadopunjuju i poboljšavaju svoje koristi za organizam ključna je u dodacima prehrane. Upravo s ciljem da svatko unese preporučenu dnevnu dozu zdravlja u sebe, stvoreni su Pulse Shake proizvodi. Oni zamjenjuju pripremu zdravih cijeđenih sokova svakog jutra. Radi se o liofiliziranom obliku soka koji sadrži sve vitamine, minerale i vlakna kao svježe voće i povrće. Jedan od tri proizvoda koji se nude je Proteins&Omega Smoothie.


Pročitajte više: Ines Paun Bizilj: ‘Istovremeno sam radila i trčala s bebom’


Ako ste pod stresom ili trenirate, ovo je pravi izbor za vas

Proteins & Omega Smoothie je biljni prah s proteinima graška, zrnima konoplje, zelenom bananom, kokosovim brašnom, vanilijom i chia sjemenkama. Dvije vrećice (30 g) sadrže 0,87 grama omega-3 (alfa linolenske) masne kiseline, 11,26 grama vlakna te 5,9 grama bjelančevina.

Biljni proteini, vlakna, esencijalne tvari i omega kiseline u ovom natur blendu pomažu da uskladite svoj nutritivni tempo. Konoplja je snažan prirodni izvor protein i vlakana, jedna od rijetkih izvora cjelovitih proteina. Sadrži svih devet esencijalnih aminokiselina koje su nam potrebne u prehrani. Protein konoplje ojačan je omega kiselinama iz sjemenki, te vitaminima i mineralima iz voća i povrća da bi nahranili baš svaku stanicu u tijelu. Protein graška odlična je opcija za ljude koji žele kontrolirati apetit preko dana jer se probavlja sporije od sirutke. Chia sjemenke najbogatiji su izvor omega-3 masnih kiselina te bogate vlaknima.

Posebna preporuka za ovaj proizvod ide veganima, vegetarijancima, sportašima i osobama pod stresom. Bez dodanih je šećera, aditiva, stabilizatora i konzervanasa.

Koristi se tako da se sadržaj vrećice otopi u pola čaše mlijeka, biljnog mlijeka ili vode i popije dva puta dnevno. Više o Proteins&Omega Smoothie i ostalim proizvodima koje Pulse Shake nudi pronađite ovdje.

Članak je pripremljen u suradnji s Pulse Shake.

Foto: Canva/Pulse Shake

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -