Radne dozvole su zakonska obveza, ali i ulaganje. Evo zašto su potrebne

U današnjem globaliziranom svijetu, migracija radne snage postaje sve učestalija pojava. Kako bi se regulirao dolazak stranih radnika i osigurala njihova legalnost i prava, mnoge zemlje zahtijevaju radne dozvole.

Radne dozvole: Što su i zašto su važne?

Radna dozvola je službeni dokument koji izdaje nadležna vlast zemlje domaćina stranom radniku. Ona ima ograničeno trajanje i vezana je uz određeno radno mjesto ili svrhu. Važnost radnih dozvola proizlazi iz potrebe za reguliranjem migracije radne snage i zaštite domaće radne snage.

Radne dozvole osiguravaju da strani radnici imaju pravo boravka i rada u zemlji, štiteći ih od ilegalnog rada i nezakonitih postupaka. Istovremeno, radne dozvole pomažu osigurati da domaći radnici imaju jednak pristup tržištu rada i smanjuju rizik od iskorištavanja strane radne snage.


Pročitajte više: Stručnjakinja objasnila proces dolaska stranih radnika u Hrvatsku


Knjigovodstveni servisi mogu pružiti pomoć u podnošenju zahtjeva za radnu dozvolu

U procesu zapošljavanja stranih radnika, knjigovodstveni servis T.B.K. pruža pomoć u pripremi potrebne dokumentacije za podnošenje zahtjeva za radnu dozvolu. Sudjeluju u pripremi ugovora o radu, financijskih izvješća ili drugih relevantnih financijskih dokumenata koji su potrebni prilikom apliciranja za radnu dozvolu.

Također, mogu pružiti savjetovanje o poreznim i zakonskim aspektima koji se odnose na zapošljavanje stranih radnika te prate valjanost radnih dozvola i obavještavaju poslodavce i radnike o potrebnim koracima za obnovu dozvola prije nego isteknu.


Pročitajte više: “Stranim radnicima mi smo ono što je Njemačka bila našim roditeljima. Prihvatimo ih”


Ulaganje u poslovanje

Osiguravanje radnih dozvola za vaše strane radnike nije samo zakonska obveza, već i ulaganje u vaše poslovanje. Pravilno vođenje evidencija i praćenje zakonskih propisa pomaže u očuvanju ugleda vaše tvrtke, izbjegavanju neugodnih situacija i osiguravanju uspješnog i stabilnog poslovanja.

Neka vaša tvrtka bude u skladu s propisima i uživajte u prednostima suradnje s profesionalnim knjigovodstvenim servisom koji vam pruža sigurnost u administrativnom dijelu poslovanja.

Foto: Canva

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

hakerski napadi

Sve je više hakerskih napada i prijevara: 5 jednostavnih metoda za...

Najnovije žrtve hakerskih napada u Hrvatskoj su Zagrebački holding i HZZO, što je još jednom pod povećalo stavilo važnost sigurnosti na...
- Advertisment -