Aleksandra Dojčinović odnijela prestižnu regionalnu nagradu Veuve Clicquot Business Woman Award

Jučer je u Ljubljani, u prekrasnom ozračju Starog grada, održan regionalni izbor za prestižnu nagradu Veuve Clicquot Business Woman Award. Za tu počasnu titulu borilo se pet natjecateljica, a osim Aleksandre, nominirane poslovne žene bile su dame Ana Nives Radović iz Crne Gore, zatim Ana Petrović i  Marija Ignjatović iz Srbije te Irena Fonda iz Slovenije.

Prestižnu nagradu odnijela je upravo naša Aleksandra Dojčinović, predstavnica Hrvatske, a to je odlučio stručni žiri kojim su predsjedali Anna Wlodarz, generalna direktorica za Moët Hennessy srednje i južne Europe, Urška Šefman Sojer, prošlogodišnja regionalna pobjednica iz Slovenije te prošlogodišnje finalistice; Nataša Milanović iz Srbije, Dejana Ponoš iz Crne Gore, te Anja Zambelli Čolak iz Hrvatske.

Kvaliteta s hrvatskim potpisom

Aleksandra Dojčinović nagrađena je trofejom Veuve Clicquot Business Woman Award,  a sljedeće godine u lipnju putuje u Francusku, gdje će se održati Business Woman Award Forum, na kojem će biti prisutne sve pobjednice ovogodišnjeg izbora iz cijelog svijeta.
Puno je razloga zbog kojih je Aleksandra Dojčinović uvijek među najboljima.

Trajnost i kvaliteta s hrvatskim potpisom ono je što Aleksandru Dojčinović, kreativnu direktoricu, osnivačicu i vlasnicu modnog brenda Lei Lou već jedanaest godina izdvaja među konkurencijom.

Aleksandra Dojčinović

Njezina tvrtka, koja danas broji tridesetak zaposlenih, posljednjih nekoliko godina svoje poslovanje sve više širi i prema inozemstvu, što rezultira izvozom u petnaest zemalja, kao i činjenicom da su njezine kreacije postale važan segment različitih događanja od svjetskog značaja.

Osim toga, tri trgovine, od kojih dvije u Hrvatskoj (Zagreb i Split) i jedna u Njemačkoj (Stuttgart), suvremeni web shop te dvije modne revije godišnje visoke produkcije, samo su dio onoga što ova modna dizajnerica godinama zajednički radi sa svojim timom stručnih suradnika. Konstantno ulaganje u nova znanja i suvremene tehnike dizajna i proizvodnje, u kombinaciji s Aleksandrinim vizionarskim pristupom poslovanju pretvorili su Lei Lou u primjer stabilne male tvrtke u Hrvatskoj.

Nagrada kao simbol poduzetničkog duha

Stoga nimalo ne čudi što je upravo Aleksandra izabrana za regionalnu pobjednicu prestižne nagrade Veuve Clicquot Business Woman Award, svojevrsnog Oscara, koji se svake godine dodjeljuje uspješnim poslovnim ženama diljem svijeta, a osnovan je 1972. u čast Madame Clicquot, iznimne poslovne žene, Francuskinje koju je krasila hrabrost i istaknuti poduzetnički duh.

Godine 1798. Madame Clicquot udala se za uspješnog proizvođača šampanjca Françoisa Clicquota, a kad je u 27. godini ostala udovica preuzela je poslovanje te postala prva žena na čelu kompanije. Poduzetnički duh pokazala je 1810. godine kada je proizvela prvo vintage vino u regiji Champagne.

Zvijezda večeri bio je i vrhunski šampanjac Veuve Clicquot kojim su nazdravili svi uzvanici, a ova prestižna dodjela okupila je i brojne poznate regionalne osobe s društvene, političke i estradne scene.

Uistinu, bila je to čarobna večer u predivnom ambijentu ljubljanskog Starog grada.

Foto: Mirko Janković

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više