Vikend pred nama: vinski vikend u Vivodini ili Ludbregu?

Sve dok nema kiše svi razmišljamo o vikendu u prirodi. Kako spojiti šetanje i vino znaju u Vivodini, kraju koji se nalazi jedan sat vožnje od Zagreba, a čije čari još uvijek nisu dovoljno otkrivene.

Fini zalogaj, gutljaj vina i šetanje po predivnoj prirodi

Vivodina je malo selo u Hrvatskoj smješteno između gorja Žumberka i grada Ozlja, a vivodinski kraj sa svojih 26 sela i zaselaka od davnine je poznat po uzgoju vinove loze. Ovo je već dovoljno razloga da budete dio Vivodina Wine and Walk turističke rekreativne manifestacije, koja će se održati u subotu, 6. studenog i 13. studenog 2021. godine u Karlovačkoj županiji. Kako ova manifestacija uključuje šetanje, hranu i vino sve će sudionike dočekati veliki izbor kvalitetnih i vrhunskih vina okolnih vinara, domaći specijaliteti i pogled na park prirode Žumberak.


Pročitajte više: Pronašli smo koje su rutine uspješnih ljudi vikendom te zašto im donose uspješan radni tjedan!


Šetati možete oko šest sati na dionici od devet kilometara, ovisno o mogućnostima i volji, tijekom kojih ćete moći uživati u svim delicijama vivodinskog kraja. Da su brinuli i o suvenirima govori informacija da će svaki sudionik dobiti start paket unutar kojeg se nalazi i prigodna čaša koja se cijelo vrijeme nosi oko vrata, a kasnije vam ostaje uspomena na ovu posebnu manifestaciju. U svakoj od 8 vinarija, uz ljubaznu dobrodošlicu domaćina, kušat će se probrana vina i otkrivati tajne vivodinskog vinarstva, a ruta započinje u Vivodini kod Vatrogasnog doma.

Jesen kao stvorena za wine and walk

Još jedan Wine and Walk bit će ove subote, 6. studenog organiziran na sjeveru Hrvatske, u Ludbregu. Wine & Walk Ludbreg pilot je izdanje novog turističkog proizvoda razvijenog kroz projekt prekogranične suradnje kojeg sufinancira Europska unija. Posjetitelji će hodati novom rutom inspiriranom hodočasničkom tradicijom Ludbrega i putevima sv. Martina, a ruta je dugačka oko 12 kilometara te povezuje dvije uzvisine koje okružuju grad. Ne brinite, iz Ludbrega poručuju da je put dovoljno blag da ga mogu proći svi željni zabave, druženja i rekreacije.

Baš kao i u Vivodini na ovom će se putu nalaziti degustacijske točke odnosno odmorišta na kojima će lokalni vinari nuditi svoja autentična vina, domaće zalogaje, ali vjerujemo i dašak običaja ovoga kraja. Sada je samo na vama da odlučite što ćete i gdje degustirati ovoga vikenda, u vivodinskom ili ludbreškom kraju!

Foto: Pexels

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

serena ventures

Serena Williams se nakon tenisa vidi i kao investitorica koja pomaže...

Jedna od najpoznatijih sportašica današnjice, teniska legenda Serena Williams povlači se iz sporta. No to nije kraj njezinoj karijeri. Naime, Williams...
- Advertisment -