Ove žene oblikovale su život na otoku Pagu

Svjesna važnosti ženske uloge unutar zajednice, Turistička zajednica Općine Kolan organizirala je konferenciju Žene za otok Pag. Konferencija je održana u subotu 11. svibnja 2024. na OPG-u Prtorić, gdje se okupilo više od 50 žena. Brojne žene s otoka Paga i iz njegove okolice svojim su iskustvom, odlučnošću i posvećenošću obogatile društvenu zajednicu i poslovni sektor. Cilj konferencije bila je edukacija, inspiracija, podrška i aktivnije uključivanje žena u zajednicu, ali i širenje ideje o novim projektima i radionicama unutar udruge Žene za otok Pag.

Inspirativne priče žena s otoka

Konferenciju je s punim entuzijazmom otvorila Marija Mažar, poznata poduzetnica i osnivačica časopisa Stilueta. Na pozornici joj se pridružio načelnik Šime Gligora koji je od srca pohvalio rad Turističke zajednice, kao i same Udruge. Sabina Gligora, direktorica Turističke zajednice, dala je svoj emotivni osvrt na osnivanje Udruge te važnost ženske uloge u društvu. Odmah na početku svi prisutni bili su očarani pričom Marije Čemeljić Pećirko, ravnateljice Srednje škole Bartula Kašića Pag i predsjednice udruge Žene za otok Pag. Ona je predstavila ambiciozne planove Udruge.

Dva panela, nazvana “Osnažene – što nas povezuje?” i “Posložene – što nas pokreće?”, pružila su duboke uvide u ulogu i utjecaj žena na otoku. Prvi panel okupio je izuzetne žene – Jovanu Čutul, Mariju Čemeljić Pećirko, Martinu Pernar Škuncu i Jasminku Gršković. Dijelile su svoje životne priče i savjete o uspjehu u poduzetništvu, naglašavajući važnost podrške među ženama.


Pročitajte više: Pag – što vidjeti na ‘mjesečevom otoku’ koji je gastronomski raj?


Pružen je duboki uvid u ulogu i utjecaj žena na otoku

Drugi panel upoznao nas je s Vlatkom Vučić Marasović, Ivanom Čemeljić, Anom Gligorom i Katarinom Badurinom, ženama koje su svojim trudom oblikovale život na otoku Pagu. Njihove osobne priče istaknule su kako je otok utjecao na njihovo profesionalno i privatno ostvarenje te kako su uspjele postići sklad.

Po završetku konferencije nastavljeno je s neformalnim dijelom programa. On je obuhvatio
upoznavanje, razmjenu iskustava te ugodno druženje u prekrasnom ambijentu OPG-a Prtorić. Ovaj dio događanja bio je prilika za dublje povezivanje među sudionicima. Iskustva i ideje s panela nastavili su razvijati u opuštenoj atmosferi uz autentične lokalne proizvode koje je ponudio OPG Prtorić.

“Hvala Općini Kolan, AG beauty studiju Mandre te Solani Pag na velikodušnom sponzorstvu.
Podrška je omogućila da ovaj događaj bude izveden na najvišoj razini. Također, želimo izraziti zahvalnost Piccoli Colomba Event Decor @ Styling za prekrasno uređenje interijera i eksterijera, koje je doprinijelo stvaranju ugodne atmosfere za naše sudionike”, rekli su.

Foto: Robert Novak

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

orka grupa

Povezali se Fisherija, the meat, Wine&Friends i Mesoprerada

Dobro poznata društva Bosnić, Fisherija, Slavonica i LU-MA Ekskluziv povezali su se u ORKA Grupu kako bi zajednički osnažili tržišnu poziciju...
- Advertisment -