Poduzetnica je usvojila djecu iz Ukrajine i pritom našla svrhu i strast u životu

Danielle Dietz-LiVolsi je američka poduzetnica i humanitarka koja godinama pomaže potrebitoj djeci. Njezina tvrtka NuttZo je trenutno glavni sponzor neprofitne organizacije Project Left Behind koju je osnovala kako bi pomogla djeci u sirotištima diljem svijeta. Priča njezine tvrtke počela je usvajanjem dječaka iz Ukrajine.

Dokumentarni film o rumunjskom sirotištu promijenio joj je život 

1990., Dietz-LiVolsi je sa svojim suprugom pogledala dokumentarni film o uvjetima djece u rumunjskom sirotištu. Pritom je saznala da vlada podržava djecu do 14. godine. Nakon toga završavaju na ulici, bez obrazovanja i mjesta za život. U sirotištima, uvjeti nisu ništa bolji jer su djeci često uskraćene osnovne potrebe poput hrane i odjeće. Nije mogla prestati razmišljati o uvjetima u kojima žive djeca i o slikama ostavljene djece u sirotištima.

Prije dokumentarnog filma nije ni razmišljala o posvojenju, ali je sada htjela pomoći. Usvojenje nije bilo moguće iz Rumunjske zbog strogih zakona koji reguliraju međunarodno usvojenje. Zato je zajedno sa suprugom putovala  u susjednu Ukrajinu gdje su usvojili prvo dijete 2002., a za dvije godine i drugog dječaka.


Pročitajte više: Čak 70 posto djece za posvojenje teško pronalazi posvojitelje


Ideju za tvrtku dobila je od djece

Kada je usvojila trogodišnjeg dječaka iz Ukrajine, trebalo mu je dugo da se prilagodi na redoviti način prehrane koji uključuje krutu hranu. Do tada je njezin sin preživljavao na zobenoj kaši i nije znao kako žvakati hranu. Problem je bio i to što je dječak bio pothranjen i nije želio jesti. “Kao majku, to me jako brinulo jer svi znaju da su prve tri godine najvažnije za razvoj mozga,” rekla je za Forbes. Kako bi mu olakšala prilagodbu i spremila hranjiv obrok, došla je na ideju da u blenderu sjedini različite orašaste plodove kako bi unio sve potrebne vitamine i minerale.

Primijetila je da na tržištu nedostaje sličan namaz jer su bili dostupni samo maslac od badema i kikirikija. Dietz-LiVolsi je 2008. dala otkaz na poslu kako bi počela graditi tvrtku NuttZo koja prodaje maslace od različitih orašastih plodova i sjemenki. Prijašnje iskustvo u prodaji i marketingu je primijenila u radu nove tvrtke koja od tada uspješno posluje i prodaje svoje nutritivne proizvode diljem svijeta.


Pročitajte više: Što kada vaš mališan ne želi jesti povrće? Jelena iz Simple greena donosi drugačije savjete i  poručuje – problem nije u hrani!


Neprofitna organizacija koja mijenja budućnost djece

Uz tvrtku, osnovala je i neprofitnu organizaciju koja pomaže potrebitoj djeci. 100% donacija koje dobiva za svoju organizaciju Project Left Behind ulaže se za potrebe djece koja čekaju posvojenje, odnosno za obrazovanje, odjeću i hranu. Na svakoj staklenci s mješavinom orašastih plodova tvrtke NuttZo navedena je organizacija Project Left Behind.

Prvi projekt koji je ostvaren u okviru organizacije bio je kupovanje cipela za djecu iz sirotišta u Nepalu. Organizacija je također omogućila studiranje dječaku iz Napala, te je on sada na putu da postane liječnik. “Obrazovanje je jedna od najvećih sila koja može prekinuti krug i promijeniti budućnost djeteta kao i nadolazećih generacija,” rekla je u Ted govoru

Pomoć za ukrajinsku djecu u ratu

Otkada je saznala za rat u Ukrajini, traži način na koji može pomoći djeci koja trenutno ne mogu napustiti državu i koja moraju proživljavati rat. Među njima se nalazi i 100 000 djece koja su u sirotištima. U sklopu neprofitne udruge Project Left Behind, trenutno rješava logistiku kako bi pomogla djeci koja ne mogu napustiti ratno područje. Tvrtka NuttZo surađuje s humanitarnom organizacijom Careorg s kojom skuplja donacije za Ukrajinu.

Foto: Canva/NuttZo

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

zagreb seo summit

Zagreb SEO Summit 2024.: Najveći SEO događaj godine po prvi put...

Zagreb će 20. i 21. lipnja postati svjetsko središte za sve digitalne profesionalce i zaljubljenike u digitalni marketing, a najviše za...
- Advertisment -