Mladom IT tvrtkom dominiraju žene, a bilježi zavidne poslovne rezultate

Pontis technology d.o.o., konzultantska IT tvrtka specijalizirana za razvoj softvera po narudžbi korisnika, osnovana u travnju 2022. godine bilježi zavidne poslovne rezultate već u prvoj godini rada. Tvrtka se primarno bavi razvojem, održavanjem i unaprjeđenjem softverskih rješenja, a pored gotovih rješenja, klijentima nude i uhodane razvojne timove koji vrlo brzo preuzimaju zahtjevne uloge u unapređenju poslovanja klijenata.

Ključnim pozicijama dominiraju žene

Iako postoje tek nešto više od godinu dana, postali su važan faktor i jedan od najtraženijih poslodavaca na hrvatskom IT tržištu, ali i šire. U prilog navedenom govore i brojke. U prvih 12 mjeseci, Pontis je iz malog tima predanih pojedinaca izrastao u snažnu tvrtku od 50 stručnjaka. Ovaj izvanredan rast potvrda je sposobnosti tvrtke da privuče vrhunske talente i stvori okruženje koje potiče osobni i profesionalni razvoj. Zanimljivo je i da su na tri od pet ključnih pozicija u Pontisu žene, što u  IT industriji nije toliko učestalo.

Pontis na prvo mjesto stavlja zaposlenike i njihov razvoj. Pontisovi zaposlenici nalaze se u Hrvatskoj, BiH, Češkoj, ali i na Tajlandu. Velik naglasak je i na neformalnim druženjima, opuštanju i zabavi. Barem jednom mjesečno organiziraju druženje, bilo to kroz pub kviz ili roštilj na jednoj od terasa sjajnog uredskog prostora.


Pročitajte više: Iva Hrestak iz Pontisa: “Rizik je prijeći u tek osnovanu tvrtku, zato sam to i napravila”


Ovogodišnji prihodi već nadmašili prošlogodišnje

Kao najveću vrijednost kompanije, CEO Pontisa Nataša Zec, ističe upravo zaposlenike: „Najveće mjerilo uspješnosti kompanije je činjenica da nas u više od godinu dana od osnutka nije napustio niti jedan zaposlenik. A znamo što to znači u današnje vrijeme, osobito u IT industriji.“ Naravno, navedenom pridonosi i činjenica da zaposlenici rade na vrlo zanimljivim dugoročnim projektima budući da Pontis surađuje s tvrtkama s četiri različita kontinenta, iz preko 10 država, od SAD-a, UK-a, Njemačke i Izraela pa sve do Australije i Novog Zelanda.

„Trudimo se našim zaposlenicima osigurati rad na projektima s najmodernijim tehnologijama jer je to dugoročno najbitnije za naše zaposlenike, a time i samu kompaniju,“ ističe Zec. Klijenti dolaze iz raznih industrija; iz automobilske, bankarske, fintech, gaming, betting, farmaceutske i mnogih drugih.

Neke stvari najbolje je izraziti kroz konkretne podatke, a isti kažu da su prihodi Pontisa u prvom kvartalu 2023. godine već uvelike nadmašili ukupne prihode iz 2022. godine, a značajan rast očekuju i u nadolazećem razdoblju.

Budućnost je svijetla za Pontis Technology, a neki od ciljeva su daljnje širenje na američko tržište i nastavak rasta broja zaposlenih stručnjaka.

Foto: PR

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

osso buco recept_

Osso buco – recept s kojim ćete ovog tjedna oduševiti ukućane

Kosti s rupom prijevod je za tradicionalno talijansko jelo Osso Buco, koje oduševljava gurmane diljem svijeta. Glavni sastojak ovog gastronomskog remek-djela...
- Advertisment -