Što je nova tajna društvena mreža Clubhouse i kako joj se pridružiti?

U proljeće 2020. stvorena je nova društvena mreža, Clubhouse, namijenjena samo za odabrane. Nova društvena mreža zasnovana je samo na audio mogućnostima, odnosno glasu. Tvrtka se opisuje kao “nova vrsta društvenog proizvoda koji se temelji na glasu [koji] omogućava ljudima svugdje da razgovaraju, pričaju, razvijaju ideje, produbljuju prijateljstva i upoznaju nove zanimljive ljude širom svijeta.”

Na službenoj stranici Clubhouse-a stoji navod da je aplikacija kreirana prije tri mjeseca i tek je u beta verziji pa ju imaju samo odabrani korisnici. Kreatori su planirali razvijati aplikaciju u ‘tišini’ dok ne bude spremna. Međutim, to im nije uspjelo jer je ova nova društvena mreža postala novo tajno mjesto za koje svi traže ulaznicu.


Pročitajte više: 5G mreža: Što trebate znati o njoj?


Što je Clubhouse?

Kao što smo već naveli, to je društvena mreža koja se temelji na glasu, komunikaciju možete obavljati samo putem audio opcije. Kreatori su istaknuli kako su odabrali koristiti glas jer je to poseban medij, bez uključene kamere, ne morate se brinuti zbog kontakta očima, onoga što nosite ili gdje ste. “Možete razgovarati u Clubhouseu dok slažete rublje, dojite, putujete na posao, radite na kauču u podrumu ili trčite. Umjesto da nešto upišete i pritisnete Send, vi sudjelujete u razgovorima”, stoji na službenoj stranici.

Naime, kad otvorite aplikaciju vidite “sobe” u kojima korisnici razgovaraju, a u svaku od njih možete ući i pridružiti se razgovoru. U svaku sobu ulazite kao publika, ali ako želite govorite trebate samo iskoristiti opciju “dizanje ruke” i govornik vas može pozvati da pričate. Ako vam to nije dovoljno, možete kreirati svoju sobu i to može biti mjesto gdje možete upoznati nove ljude i s njim razgovarati, polemizirati, ispitivati, učiti i slično.

Zasad je aplikacija (društvena mreža) dostupna samo putem Applea, odnosno IOS mobilnog operacijskog sustava.

Zašto još uvijek nije javna?

Iako je trenutno moguće pristupiti Clubhouseu samo putem poziva, njegovi kreatori planiraju da aplikacija bude dostupna svima. Postoje dva razloga zašto je trenutno ekskluzivna: zalažu su za sporo razvijanje zajednice, umjesto da se preko noći baza poveća 10 puta. To osigurava da proizvod može rasti sa zajednicom koju žele održati raznolikom. Drugi razlog je nedostatak osoblja, Paul i Rohan su trenutno jedini zaposlenici, a kako bi se cjelokupna infrastruktura razvila, potrebni su i drugi ljudi koje planiraju zaposliti.


Pročitajte više: Aplikacija TikTok: Što trebate znati o njoj?


Među trenutnim korisnicama aplikacije je i Sophia Amoruso koja se pohvalila na LinkedInu. Prema nekim navodima, među korisnicima se nalaze i Oprah, Kevin Hart, The Game, ali i mnogi drugi koji su, naravno, zasad tajna.

clubhouse

Ako niste dio Clubhouse, možete se ovdje upisati na listu čekanja.

Foto: LinkedIn/Sophia Amoruso,

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

dijete plače u avionu

Pa što ako dijete plače u avionu?

Majka i njezina četiri mjeseca stara beba letjele su avionom deset sati – od Seula u Južnoj Koreji prema San Franciscu...
- Advertisment -