Dodijeljene nagrade najboljim hrvatskim poduzetnicama

Povodom Svjetskog dana poduzetnica, danas su u zagrebačkom hotelu The Westin dodijeljene su nagrade najboljim hrvatskim poduzetnicama. Sponzor projekta je Vipnet Hrvatska, službeni revizor Crowe Horwath, a partner Fininfo.

U konferencijskoj sali okupili su se brojni pripadnici medija, prošlogodišnje finalistice i pobjednice, kao i druge uspješne poduzetnice. Događanju je nazočila i Višnja Ljubičić, pravobraniteljica za ravnopravnost spolova, Višnja Mrakovčić Supek iz Europske banke za obnovu i razvoj, Davorin Stetner iz Udruge poslovnih anđela te Mirka Jozić, pročelnica gradskog ureda za gospodarstvo grada Zagreba i brojni drugi gosti.

Događanje je vodila Marija Mažar, vlasnica Stiluete i Alura PR agencije.

Nagrade su dodijeljene u četiri kategorije: Inspirativna poduzetnica godine, Perspektivna poduzetnica godine, Mikro poduzetnica godine i Start-up poduzetnica godine.

Prva je kategorija bila namijenjena poduzetnicama koje već najmanje pet godina uspješno vode svoju tvrtku s barem pet djelatnika te bilježe stalni rast poslovanja. Perspektivnom poduzetnicom smatra se ona koja ima minimalno pet djelatnika te uspješno opstaje na tržištu, dok mikro poduzetnica ima najviše pet zaposlenih u svojoj tvrtki. Start-up poduzetnicom godine smatra se pak ona žena koja je u periodu od maksimalno pet godina razvila biznis koji je spreman za sljedeću fazu rasta.

U završnicu je ušlo devet poduzetnica, od kojih svaka ima svoju inspirativnu priču i svoj recept za uspjeh. Ipak, njih nekoliko izdvojilo se svojim radom i zasluženo su odnijele pobjedu.

Inspirativna poduzetnica godine

Nagrada za inspirativnu poduzetnicu godine otišla je u ruke Lidije Karage i Anite Cvetić Oreščanin.

Lidija Karaga i Anita Cvetić Oreščanin suosnivačice su tvrtke Poslovna inteligencija d.o.o., koja se bavi implementacijom analitičkih sustava i ICT strateškim konzaltingom i jedna je od vodećih tvrtki na ovom području u jugoistočnoj Europi. Tvrtka gotovo 70% prihoda ostvaruje iz inozemstva, a zanimlivo je da čak 54% ukupnog zaposlenog kadra čine žene.

„Hvala svima koji nas podržavaju i hvala svim našim djelatnicima. Naši ljudi čine naš uspjeh. Inspirativno je biti inspirativna poduzetnica, a to će nam dati daljnju motivaciju“, rekle su Lidija i Anita.

nagrade_najboljim_poduzetnicama_godine

Perspektivna poduzetnica godine

Kategorija Perspektivne poduzetnice imala je čak tri finalistice, a najperspektivnijom proglašena je Mirjana Brlečić, direktorica i vlasnica tvrtke Priroda liječi d.o.o, proizvođača jednog od vodećih brandova domaće kozmetike Nikel. Ova magista farmacije dobitnica je već brojnih nagrada koje potvrđuju kvalitetu njezinog kozmetičkog brenda.

„Od srca zahvaljujem svima. Moja me struka potaknula na razmišljanje o pokretanju ovog brenda, a vodila sam se idejom o isključivo prirodnoj kozmetici. Očito se to pokazalo kao dobra ideja s obzirom na sve osvojene nagrade. Hvala još jednom“, rekla je Mirjana u svome kratkom obraćanju okupljenima.

nagrade_najboljim_poduzetnicama_godine

Nagrade Inspirativnim i Perspektivnim poduzetnicama godine dodijelila je predsjednica žirija Kristina Ercegović.

Mikro poduzetnica godine

Kao poduzetnica koja najuspješnije vodi svoj mali tim pokazala se Ranka Grgić Posavec, vlasnica tvrtke Lumaris studio d.o.o., koja se bavi prodajom proizvoda hrvatskih produkt dizajnera u svojoj trgovini “Take me home” smještenoj u samom centru Zagreba. Ideja je nastala kao potreba da se na jednom mjestu okupe kvalitetni proizvodi hrvatskih dizajnera i kreativaca, što će zagrebačkim gostima omogućiti da kao uspomenu na svoje putovanje kući ponesu ručno izrađene i lokalno proizvedene uporabne predmete poput modnih dodataka, igračaka i proizvoda za kućanstvo.

“Hvala vam na ovom sjajnom priznanju. Čestitam i svima ovdje okupljenima jer smo sve mi žene poduzetnice danas pobjednice. Posebno hvala mojoj obitelji i svim dizajnerima koji surađuju sa mnom”, rekla je Ranka nakon primitka nagrade.

nagrade_najboljim_poduzetnicama_godine

Start-up poduzetnica godine

U kategoriji Startup poduzetnice s velikim potencijalom za daljnji razvoj posla najboljom je proglašena Anita Bušić, magistra molekularne biologije te vlasnica i direktorica tvrtke Live good koja je razvila inovativnu i višestruko nagrađivanu aplikaciju Bodyrecog. Između ostalog, ova je aplikacija bila proglašena jednom od pedeset najinovativnijih svjetskih aplikacija u području zdravlja i sporta. Anitina aplikacija Bodyrecog je u procesu inkubacije u Tehnološkom parku Zagreb, a radi na način da putem kamere mobilnog telefona ili tableta skenira ljudsko tijelo te na temelju dobivenih podataka o korisniku dobiva procjenu zdravstvenog rizika za srčanožilna oboljenja, dijabetesa i raka.

„Podrška puno znači. Svaki lajk na društvenim mrežama meni je od iznimne važnosti. Nastojte podržavati jedna drugu jer smo sve mi žene u istoj situciji“, rekla je Anita okupljenima.

nagrade_najboljim_hrvatskim_poduzetnicama

Nagradu Mikro i Startup poduzetnici godine dodijelila je Mirka Jozić, pročelnica gradskog ureda za gospodarstvo grada Zagreba.

Okupljene poduzetnice iznenadile su i Ivanu Matić, organizatoricu eventa i CEO Women in Adria, kojoj su uručile posebnu nagradu, onu za Najveću fajtericu za žene poduzetnice.

Na događaju je također predstavljena i druga knjiga u izdanju Women in Adria, “50 poduzetnica koje nas inspiriraju”.

Sve su ove dobitnice pravi primjeri uspješnih poslovnih žena, koje unatoč svim nedaćama koje su ih snašle na putu, hrabro gledaju naprijed, ne daju se smesti ni u lošoj gospodarskoj klimi te nam svima mogu biti uzor u našim nastojanjima da od života uzmemo ono što zaista želimo.

Foto: Andrea Kumar

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

3 KOMENTARI

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

luksuzna poslovna odjeća

Izvukle smo prijedloge za proljeće i ljeto luksuznih modnih brendova

Be your own boss odnosno budi sama svoja šefica, poručio je Hugo Boss u svojoj najnovijoj kolekciji. Reviju kojom je predstavljana...
- Advertisment -