Restoran svojim domišljatim menijem oduševljava djecu i roditelje

Nije dječji meni samo Happy Meal u McDonalds’u, pokazuje to zanimljiva fotografija dječjeg menija u jednom restoranu, koja se ovih dana proširila društveni mrežama. Svi oni koji su imali priliku biti na ručku u restoranu u društvu male djece znaju koliko to zna biti komplicirani i zamorno.

Jedno ne žele, drugo ne vole, treće im je previše… a svo to ‘nećkanje’ popraćeno je zanimljivim komentarima. Jedan škotski restoran dosjetio se zanimljivog rješenja i pobrao ovacije – što jer je zabavio djecu, što jer je ovaj potez dobar marketing.

Evo koje su opcije

Ako dijete kaže „bilo što“, dobit će sendvič i juhu.

Ako kaže „ne znam“, konobar će mu donijeti škotski burger i krumpiriće. Bit će to ujedno najskuplji odabir!

Postoji rješenje i za one koji kažu „ne želim ništa“. Ova opcija uključuje pohanu ribu s krumpirićima i graškom.

Za one koji „nisu gladni“ na meniju je tjestenina od sira poslužena također s graškom i krumpirićima.

Oni koji „ne žele to“ što im ponudi roditelj ili konobar dobit će tjesteninu od rajčice s prilogom: grašak i krumpirići.

A oni kojima je „svejedno“ za ručak imaju komadiće piletine u tijestu.

Objava je na LinkedInu privukla više od 2000 reakcija. Mnogi se slažu da bi „obožavali ovaj meni“ da su djeca i da je restoranu ovo dobar marketinški potez.


Pročitajte više: Paranoidni i helikopter roditelji – Što kad su djeca prezaštićena


Je li djeci mjesto u restoranu?

U javnosti se često vode polemike oko toga treba li djecu uopće voditi u restorane. Djeca često plaču, deru se ili su nemirna pa time remete drugima mir pa bi mnogi najradije zabranili ulazak djece u restorane. 40 posto ispitanika koji su sudjelovali u jednom istraživanju priznaje da su barem jednom zamoljeni da napuste restoran zbog kaosa koji su uzrokovala njihova djeca. I tako je nastao pokret Child Free. Ovaj pokret natao je u SAD-u, a ne odnosi se samo na restorane već i na hotele, kafiće…

U Španjolskoj mnogi hotelski lanci ne primaju rezervacije za djecu mlađu od 12 godina, a neki su još i rigorozniji pa ih me primaju sve do punoljetnosti. Slična situacija je i u Švedskoj, gdje je nastala ova fotografija. Kao protuteža tu su “family friendly” ugostiteljski objekti gdje je poželjna čitava obitelj. Jedan od takvih je i ovaj domišljati škotski restoran koji prema djeci ima posebno simpatičan pristup.

Foto: Canva / LinkedIn

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

retinol

Retinol – ovaj sastojak sve je veći hit u njezi kože

Retinol je sastojak o kojemu se već godinama priča. Sve više proizvoda na policama sadrži retinol, a svaki novi nestane s...
- Advertisment -