Fotografija s božićnog domjenka koja već dvije godine izaziva komentare na LinkedInu

Tema koja je prošle godine podigla prašinu vezana uz fotografiju s božićnog domjenka opet je aktualna. Naime, kako je na svom LinkedIn profilu objavila Louisa Brown, regruterka u Goldmills Grupi, fotografija koju je stavila njezina kolegica s posla izazvala je gomilu komentara, a ljudi su se u raspravu uključili i ove godine.

Na fotografiji se nalazi šest žena koje slave uspješno završenu godinu, no mnogi su ih napali kako fotografija nije primjerena za LinkedIn budući da su oskudno odjevene, te neke od njih imaju duboki dekolte. Smatraju da, ukoliko žele zadržati kredibilitet kao ozbiljne poslovne žene, takvo što ne bi trebale objavljivati na LinkedInu, već na drugim društvenim mrežama, poput Facebooka. Jedna žena je dodala i kako su vulgarne.

Je li to primjereno za božićni domjenak?

Za Louisu ova fotografija predstavlja šest mladih uspješnih žena, koje slave svoje uspjehe, premda za tu prigodu nisu odabrale poslovnu odjeću.

fotografija s božićnog domjenka

Nisu li neprikladni upravo komentari na društvenim mrežama koji osuđuju žene zbog odjeće koju nose, pita se Louisa. Također, onima koji su nagađali kako ih u kompaniji traže da nose takvu odjeću u svoje radno vrijeme poručuje da one samostalno biraju odjeću bez utjecaja direktora. “Žene mogu same birati u 21. stoljeću – tko bi to mislio?“

Budući da rade s ljudima i rad se bazira na osobnim odnosima, sretne su što ih klijenti gledaju samo na temelju njihovih sposobnosti i usluga, stoji dalje u njenom tekstu. Dodaje da slobodan izbor odjeće nije smetao ni njihovom direktoru koji je rekao da bi ih poslao kući ukoliko bi tako obučene došle na posao, ali ne i za božićni party.

Slične komentare izazvala je ove godine i Candice Galek, osnivačica i utemeljiteljica tvrtke Bikini Luxa nizom provokativnih i golišavih fotografija kojima je namjerno pokušala pronaći put za promociju i dobru prodaju, te je ciljano odabrala LinkedIn, iako je to poslovna mreža i formalnija je od ostalih.

I LinkedIn i korporativni božićni party su još uvijek poslovno okruženje. Na kraju ipak sve ovisi o vama, jeste li spremne na tako rizičnu promociju i na tako rizičnu odjevnu kombinaciju.

Što vi poručujete šefu i kolegama dekolteom do pupka i jeste li ga baš morale obući za tu priliku.

Što vaš brand komunicira kad objavljujete provokativne fotografije.

I koliko vas taj dekolte ili ta promocija na kraju koštaju i jeste li mogle postići isti rezultat drugim putem. Jer postoje i šefovi koji više neće htjeti imati nikakve veze s vama i morat ćete se jako puno truditi da bi dokazali da ste profesionalni i sposobni za posao koji obavljate.

Foto: 123rf, LinkedIn

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

zicer rok za prijave

Požurite: prijave na ZICER akceleratore traju još samo ovaj tjedan

Startup Factory je prvi hrvatski startup akcelerator i višestruko nagrađivani program ZICER-a - Zagrebačkog inovacijskog centra. Tijekom posljednjih sedam godina kroz...