Fužine i ove godine imaju legendaran Doček Nove godine u podne

Legendaran ispraćaj stare i Doček Nove godine u podne u Fužinama 31. prosinca se ne propušta jer sve posjetitelje očekuje bogat program.

Mega popularan ispraćaj stare i Doček Nove godine u podne u Fužinama slavi se od početka milenija. Tradicijom dužom od 20 godina okupio je više tisuća posjetitelja iz zemlje i inozemstva. Uvertira u ovogodišnji program ispraćaja stare i dočeka nove godine započinje inspirativnom Šetnjom pod bakljama uz jezero Bajer do špilje Vrelo. Okupljanje je danas, u petak 30. prosinca od 16 sati kod beach bara Čoka.

Šetače će na putu do špilje Vrelo glazbeno pratiti ekipa s berdom, harmonikom i gitarom, a početak zagrijavanja će biti uz logorsku vatru i aromatično kuhano vino ili topli čaj. Šetnja će kulminirati posjetom špilji Vrelo koja će vas posebno oduševiti tijekom ovog zimskog razdoblja s prekrasnim ukrasima, gorskim izvorom, jezerom, ponorom i potokom.

Doček Nove godine u podne

Slavljenički dio programa ispraćaja stare i Dočeka Nove godine u podne u centru Fužina starta u subotu 31. prosinca od 10 sati uz nastup poznatog riječkog benda Brevis. Šest iskusnih glazbenika predvođeni zanosnom pjevačicom Anom Zorić zagrijat će srca i rasplesati noge s atraktivnim miksom domaćih i stranih hitova.

Fužine Doček Nove godine u podne

U 11 sati Opatijski kukali tradicionalno će se okupati u hladnom jezeru Bajer i nazdraviti s publikom. Točno 10 sekundi prije podne krenut će razigrano i veselo odbrojavanje uz zvukove truba i glazbu. Scenografiju pozornice tijekom odbrojavanja krasit će vatreni scenski efekti. Pripremite se i na brojne nagradne igre i bogatu ugostiteljsku ponudu koju će upotpuniti i domaći proizvodi goranskih OPG-ova.

Za najmlađe se planira poseban Dječji doček koji će započeti 31. prosinca u 16 sati, odmah iza dočeka za velike, a održavat će se na poluotoku Čoka. Doček za najmlađe uveselit će cirkus show, šetnja na štulama, igre s balonima, interaktivne radionice i fire show. Cijelo događanje kulminirat će vatrometom uz bajkovito jezero Bajer u podnevnim satima kada će nebo nad Fužinama obasjati i zvjezdice. Dakako, i ovaj dio programa pratit će glazbena podloga i ponuda domaćih ugostitelja. Između ostaloga, slatkim fritulicama i toplom čaju veselit će se najmlađi, a oni malo odrasliji i aromatičnom kuhanom vinu.


Pročitajte više: Zimske destinacije u Hrvatskoj i susjedstvu u kojima će Hrvati uživati ove zime


Usponi za avanturističnije

Za sve ljubitelje dobre rekreacije organizirana su i dva fantastična uspona uz stručno vodstvo Lynx and Fox na Preradovićev vrh s kojeg se pruža božanstven pogled na Fužine, jezera Bajer i Potkoš. Prvi uspon je planiran od 9 sati, a povratak je planiran netom prije nego krene kultno fužinarsko odbrojavanje u podne. Drugi uspon se organizira za sve koji žele ispratiti staru i dočekati novu godinu u podne s pogledom na proslavu u Fužinama. Posjetitelje će oduševiti i romantična vožnja kočijom uz jezero Bajer.

U prvom danu 2023. godine, točnije u nedjelju, 1. siječnja organizira se događanje u domaćem ozračju kod špilje Vrelo. Pozdravit će se Nova uz logorsku vatru, nazdravit će se uz toplo vino te će se uživati uz pečenje kobasica i glazbu.

Svim ljubiteljima dobrog selfia uz brojne punktove za fotografiranje Ured za turizam je osigurao i photo point “U zagrljaju snježnog medeka”. Pratite Facebook stranice Ureda za turizam Općine Fužine kako bi se upoznali s detaljima bogatog programa za Doček Nove godine u podne, kao i atraktivnog adventskog programa.

Foto: Općina Fužine

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -