Za Doček nove godine u Beču policija će ženama dijeliti džepne alarme

Kako bi žene zaštitili od mogućeg uznemiravanja, za Doček Nove godine u Beču austrijska policija će dijeliti ženama glasne džepne alarme.

Razlog tome je uznemiravanje žena tijekom prošlogodišnje noći u njemačkim gradovima. Naime, nekoliko stotina muškaraca napalo je žene u Kölnu te ih seksualno uznemiravali i pokrali, a slično je bilo zabilježeno i u drugim gradovima – Hamburgu i Stuttgartu.

Ženama će biti podijeljeni džepni alarmi za uzbunu

Kako piše Associated Press, ovi uređaji dijelit će se na ulazima u bečku „Novogodišnju stazu“ (Sylvesterpfad), a takva mjera opreza je potrebna budući da ova manifestacija svake godine privlači stotine tisuća ljudi, rekao je glasnogovornik austrijskog ministarstva unutarnjih poslova Karl-Heinz Grundboeck.

Osjećaj sigurnosti kod ljudi je pojačan, pa tako The Local piše kako se u Beču i pokrajini Steiermark i do četiri puta više izdaju dozvole za nošenje oružja nego što je to bilo ranije. Također, raste broj i prodanih suzavaca, šokera ili lažnih pištolja.

No, čini se kako je ipak najbolja opcija nošenje džepnog alarma kojeg je preporučila i Angelika Breser iz bečke 24-satne linije pomoći ženama (Frauennotruf). Cijena džepnog alarma je oko 10 dolara, a kad se upali, emitira 130 decibela glasan alarm koji će zasigurno privući pažnju prolaznika, a samim time i otjerati napadača.

Foto: YouTube Screenshot

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

ljetni recepti

Brzi, a hranjivi: 4 jednostavna ljetna recepta za vruće dane

Kuhanje ljeti bitno je drugačije od kuhanja tijekom ostatka godine. Ne želimo paliti pećnicu ako nije potrebno, a i općenito nam...
- Advertisment -