Za Doček Nove godine u Beču policija će ženama dijeliti džepne alarme

Kako bi žene zaštitili od mogućeg uznemiravanja, za Doček Nove godine u Beču austrijska policija će dijeliti ženama glasne džepne alarme.

Razlog tome je uznemiravanje žena tijekom prošlogodišnje noći u njemačkim gradovima. Naime, nekoliko stotina muškaraca napalo je žene u Kölnu te ih seksualno uznemiravali i pokrali, a slično je bilo zabilježeno i u drugim gradovima – Hamburgu i Stuttgartu.

Ženama će biti podijeljeni džepni alarmi za uzbunu

Kako piše Associated Press, ovi uređaji dijelit će se na ulazima u bečku „Novogodišnju stazu“ (Sylvesterpfad), a takva mjera opreza je potrebna budući da ova manifestacija svake godine privlači stotine tisuća ljudi, rekao je glasnogovornik austrijskog ministarstva unutarnjih poslova Karl-Heinz Grundboeck.

Osjećaj sigurnosti kod ljudi je pojačan, pa tako The Local piše kako se u Beču i pokrajini Steiermark i do četiri puta više izdaju dozvole za nošenje oružja nego što je to bilo ranije. Također, raste broj i prodanih suzavaca, šokera ili lažnih pištolja.

No, čini se kako je ipak najbolja opcija nošenje džepnog alarma kojeg je preporučila i Angelika Breser iz bečke 24-satne linije pomoći ženama (Frauennotruf). Cijena džepnog alarma je oko 10 dolara, a kad se upali, emitira 130 decibela glasan alarm koji će zasigurno privući pažnju prolaznika, a samim time i otjerati napadača.

Foto: YouTube Screenshot

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

restorani tijekom koronavirusa

Kako restorani mogu iskoristiti internet tijekom koronavirusa?

Zbog pandemije koronavirusa ugostiteljski objekti su prisilno morali zatvoriti svoja vrata. Nažalost, to za brojne znači da će morati otpustiti neke...