Gadgeti za žene u pokretu

Često se čini kako su moderne žene stalno u pokretu. Daju sve od sebe na poslu, više ili manje uspješno spajaju privatni i poslovni život i još uvijek uspijevaju održati čvrste veze sa svojim prijateljicama.

U svemu tome dodatno im mogu pomoći i različiti gadgeti koji se stalno pojavljuju na tržištu. Neki od njih su zanimljivi za vidjeti, ali prekomplicirani za korištenje, dok su drugi izuzetno praktični i često se pitamo kako smo uopće mogle živjeti bez njih.

Kako bismo vam dali ideje i olakšali izbor, odabrali smo nekoliko gadgeta koji su kao stvoreni za žene u pokretu.

Gadgeti za žene u pokretu

gadgeti

Torbica koja puni uređaje

Gotovo da nema žene koja nije opsjednuta torbicama. Priznajte, koliko ih imate u svom ormaru? Pa što će vam onda još jedna?

Everpurse torbica, za razliku od ostalih, ne samo da može poslužiti kao mala torbica za večernji izlazak već će ujedno i napuniti vaš pametni telefon. Princip je veoma jednostavan. Postavite Everpurse na njen podložak za punjenje tijekom noći i kad primijetite da vam je baterija na telefonu pri kraju, jednostavno ga umetnite u torbicu. Tehnologija NFC-a omogućava punjenje uređaja bez dodatnih kablova, ali ima i jednu manu. Funkcionira samo na novijim modelima koji podržavaju NFC.

Vlasnice starijih modela ili one koje žele istovremeno puniti nekoliko uređaja, a nije im toliko bitan izgled, mogu odabrati Tylt naprtnjaču koja može istovremeno puniti do pet uređaja, uključujući i laptop.

Naljepnice za praćenje

Bez obzira gubite li stalno ključeve ili želite uvijek znati gdje vam je dijete (ili pas), ove zanimljive naljepnice mogle bi vam dobro doći.

StickNFind su zapravo odašiljači koji šalju signal pomoću Bluetooth tehnologije, a locirati ih možete pomoću aplikacije koju instalirate na svoj pametni telefon. Dovoljno je uključiti aplikaciju, pronaći u popisu odašiljač na predmetu koji tražite i pratiti upute na ekranu.

Odašiljači imaju domet od oko 30 metara, a možete čak i postaviti alarm koji će se oglasiti na vašem telefonu kad se odašiljač nađe izvan odobrenog dometa.

Na taj način možete kontrolirati da li su vam djeca još uvijek u dvorištu bez da pogledate kroz prozor. Ili jednostavno pronaći ključeve koje ste zametnuli negdje u kući.

Odašiljači su veliki poput kovanice od dvije kune, mogu se zalijepiti na različite površine, a baterija koja se nalazi u njima trebala bi izdržati godinu dana neprestanog rada.

Pametan sat

gadgeti

Nosiva tehnologija više nije samo stvar znanstvene fantastike već na velika vrata ulazi u naše živote. O pametnim satovima govori se posljednjih nekoliko godina, a na tržištu su se već našli i neki zanimljivi primjerci.

Bez obzira na model i proizvođača kojeg odaberete, zajedničko im je što se povezuju s pametnim telefonom ili tabletom i funkcioniraju kao njegov dodatak.

Samsung Galaxy Gear tako u sebi ima ugrađenu kameru pomoću koje možete snimati fotografije koje će se automatski prebaciti na tablet. Također, omogućava vam primanje, čitanje i slanje SMS poruka, čitanje e-mail poruku, obavljanje poziva, pregledavanje kalendara, a čak i pokazuje vrijeme.

Jedina im je zamjerka što su zbog veličine ekrana veći od prosječnog sata. No, ako volite veliki nakit i satove, ovakav gadget u potpunosti će se uklopiti u vaš stil.

Narukvica za fitnes

gadgeti

Fitbit i Nike Fuelband još su jedan primjer nosive tehnologije koja je postala dio normalnog života. Obje će narukvice biti zanimljive ženama koje vode računa o svome tijelu i zdravlju.

Osim što pokazuju vrijeme i tako zamijenjuju sat, i Fitbit i Fuelband opremljene su cijelim nizom senzora koji bilježe koliko se krećete tijekom dana, koliko ste kalorija potrošile, koliko ste aktivne, kako spavate i to sve šalju na vaš pametni telefon ili tablet kako biste na jednom mjestu imale sve statističke podatke.

Želite li smršaviti ili se jednostavno brinete za svoje zdravlje, ove su narukvice izvrstan način da vas potakne na dodatno kretanje i fizičku aktivnost. A i ne izgledaju loše na ruci.

E-čitač

Nije tajna da žene češće i više čitaju od muškaraca. Bilo da se radi o romanima ili stručnoj literaturi. No, ako cijeli dan u torbi nosite knjigu tvrdog uveza od nekoliko stotina stranica, izgubiti ćete želju za čitanjem.

Upravo zato izvrsna su zamjena e-čitači. Možete odabrati između nekoliko različitih uređaja poput Kindlea ili Nooka ili jednostavno skinuti aplikaciju na svoj tablet ili pametni telefon i pretvoriti ga u čitač.

Prilikom odabira e-čitača vodite računa o tome ima li čitač pozadinsko osvjetljenje kako biste mogli čitati i u loše osvjetljenim prostorima, kako se povezuje na internet (bežično ili putem kabla), služi li samo za čitanje knjiga ili podržava i korištenje različitih aplikacija za gledanje multimedijskog sadržaja i na kraju koliko je velik odnosno težak.

Osim što ćete pomoću e-čitača smanjiti opterećenost svoje torbe, smanjiti ćete i broj knjiga na svojim policama, ali i uštedjeti prilikom kupovine knjiga. Naime, elektroničke verzije često su jeftinije od papirnatih, a na akcijama se knjige mogu naći i za cijenu jedne obične kave.

Bežične slušalice

gadgeti

Koliko ste puta slušale glazbu ili radile na računalu i poželjele imati slušalice kako biste mogle blokirati buku oko vas? Bežične slušalice ne samo da će blokirati vanjske zvukove, već će vam omogućiti i da se ustanete od računala, a da pri tom ne zapnete za neki kabel.

Na tržištu se može naći cijeli niz različitih modela, a mi vam preporučamo da same isprobate koji vam model najbolje odgovara ovisno o veličini vaše glave, udobnosti, ali i cijeni.

Prilikom kupovine samo vodite računa o dometu slušalica te o tome koriste li obične ili punjive baterije kako biste se znale pravilno odnositi prema njima u budućnosti.

I da, proizvođači poput Philipsa shvatili su da i žene koriste bežične slušalice pa nećete morati birati samo između crne i sive boje, već ćete ih često naći i u zlatnoj odnosno šarenoj varijanti.

Foto: Everpurse, Fitbit, Samsung, Philips, 123rf

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više