Haljina i košulja – obavezna zimska kombinacija

Ako već možda niste iskušali ovu kombinaciju – odnosno košulju i haljinu u paru, vrijeme je da to učinite. Naime, osim što vam je na raspolaganju bezbroj kombinacija koje će naravno osvježiti vaš svakodnevni stil, sada svoje omiljene haljine, koje ste možda nosili u toplijim mjesecima, možete iskoristiti i u hladnijim danima i nositi ih tijekom cijele sezone.

Ne treba posebno niti naglašavati da tekstura i boja haljine i košulje moraju biti dobro stilski usklađene,  a posebnu pažnju treba posvetiti detaljima, nakitu i cipelama, kako u ovoj kombinaciji ne bi izgledali odveć  ‘štreberski’ ili starije nego što jeste. No dobri modni detalji čine čuda i samo dodatno naglašavaju profinjenost ovih dvaju vrlo ženstvenih komada odjeće.

Haljina i košulja doista se mogu nositi na tisuću načina, ovisno  o dojmu kojeg želite postići i za koju ste se prigodu obukli. I sami pretpostavljate da ležerno ‘podvrnuti’ rukavi, iako izgledaju jako trendovski, možda nisu baš najsretnije rješenje za radna mjesto, pogotovo ono na kojem se zahtjeva strogi ‘dress code’.

Jednako tako, flanel košulje izbjegavajte u uredu, kao i prekratke haljine, koje premda u kombinaciji s lijepom košuljom djeluju ‘čedno’, svojom dužinom nisu primjerene za radna okruženja. Traper košulje u uredu možete nositi ako pametno izaberete sve što ide uz nju i pravu teksturu trapera, no samo ako vaša firma dopušta ‘business casual’ izgled.

Donosimo vam nekoliko najboljih načina kako nositi haljinu i košulju  zajedno te izgledati elegantno i primjereno prilici.

Haljina i košulja za casual look

haljina i košulja

Kao što smo napomenuli, traper košulja može biti vaš saveznik i u uredu jer je udobna, komotna i svojom se bojom uklapa u sve odjevne kombinacije. No pazite da nije od grubog ili izlizanog trapera što nije primjereno za radnu okolinu, čak niti onu opuštenu. Ovakva traper košulja, od finog, tankog trapera, idealno će se slagati sa klasičnom crnom haljinom od pamuka ili vune, crne boje s debljim naramenicama. Uz veću ogrlicu, nekoliko narukvica i remen u kontra boji od čitave kombinacije, zablistat ćete i u uredu, ali i ako ovako uređeni prošećete gradom. Ova kombinacija idealna je za hladnije jesenske dane jer ste obučeni slojevito, a opet sa stilom.

haljina i košulja

Nekad mega popularni tvid vraća se opet na velika vrata u naše ormare sa svojim neodoljivim uzorkom riblje kosti. Ova haljina također se može dobro spariti s traper košuljom, kojoj obavezno podvrnite rukave i otkopčajte gornji gumb, da ne biste djelovali previše zatvoreno. Zbog tvida ova kombinacije djeluje vrlo klasično, no ono što joj daje svježinu je zanimljiva kragna poput cvjetića, koja u ovom slučaju preuzima funkciju ogrlice, pa dodatni nakit nije niti potreban. Za ovu kombinaciju se također odlučite u opuštenijoj radnoj okolini.

haljina i košulja

Mala crna haljina i mala bijela košulja, dva klasika zajedno. Ova kombinacija djeluje dosta strogo i poslovno jer je haljina na gornjem dijelu prilično zatvorena,  a košulja zakopčana do zadnjeg gumba, no zbog dužine haljine ova kombinacija također nije prigodna za urede sa strogim ‘dress codeom’.  Ako ipak radite u nešto opuštenijoj tvrtki, ne zaboravite da ova kombinacija nužno iziskuje tamne, crne čarape, a velikom ogrlicom malo ćete razbiti dojam zatvorenosti i strogoće.

haljina i košulja

Košulje od flanela, jako su udobne i vrlo popularne, no u posljednje vrijeme i vrlo ženstvene jer su uspjele prerasti onaj tipični ‘boyfriend shirt look’. Danas postoje vrlo ženstveni krojevi flanelskih košulja, pomoću kojih ćete svojim odjevnim kombinacijama dodati malo ‘country stila’ i živahnosti. Ova kombinacija dobar je primjer još jednog ‘business casual looka’ – flanel košulja na klasičnu crnu haljinu bez rukava, u kombinaciji s visokim čizmama do koljena i profinjenom bijelom ogrlicom. Ako odaberete košulju u nekoj jarkoj bojim kao što je ova crvena, razbit ćete monotoniju bilo kojeg sivog zimskog dana.

Haljina i košulja za stoži ‘dress code’

haljina i košulja

Napokon je na red došao i strogi ‘dress code’, gdje su materijali i krojevi profinjeniji i tradicionalniji, modni dodaci profinjeniji, ako ih uopće i ima. U ovoj kombinaciji košulja će vam doći kao sjajno rješenje ako imate elegantnu haljinu, no dosta dubokog izreza. Košulja će vam dati nužnu dozu diskrecije i elegancije, a  ako se još poigrate s bojama i umjesto klasičnih odaberete neku smjeliju kombinaciju kao plave i crvene, plijenit ćete poglede.

haljina i košulja

Još jedna haljina koja podsjeća na tvid, u svijetlosivoj boji sa zanimljivim rubovima, pojasom i dubokim izrezom. Ova haljina primjerena je tradicionalnom radnom okruženju jer je vrlo klasična i elegantna, ali zbog svojih detalja nipošto dosadna. Kombinirajte ju s bijelom košuljom koja će i ovdje pomoći oko duboko iz+reza, da haljina ne bi djelovala previše izazovno, a usto djelovat ćete svježe i odmorno.

haljina i košulja

Ova kombinacija na prvi pogled djeluje vrlo klasično, kako zbog odabira boja (mala crna haljina bez rukava i svijetloplava košulja), no haljina je, ako se malo bolje pogleda, ispresijecana prugama u boji haljine, što ju odmiče od dosadnih jednoličnih tekstura. Ova kombinacija idealna je za strogi ‘business dress code’ jer djeluje ozbiljno i profinjeno, a cjelokupnu kombinaciju znatno podiže tzv ‘statement necklace’ koja je u biti ‘razbila’ svaku eventualnu monotoniju ove kombinacije.

Foto: closetfulofglitter.tumblr.com

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

2 KOMENTARI

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

instagram followeri

Što vole vidjeti Instagram followeri? Pitali smo članice s velikim brojkama

Društvene mreže postale su nužnost za poslovanje i stvaranje osobnog brenda, kao i brenda tvrtke. No doseći visok broj sljedbenika, kao...
- Advertisment -