Dajte starom namještaju drugu priliku. Vratite ga IKEI ‘kakvo je-takvo je’

Kakvo je – takvo je, poručuje Ikea za svoj stari namještaj i raširenih ruku prima ga natrag. Naime, da bi podigla svijest o održivoj potrošnji i potaknula kupce na povrat starog namještaja, IKEA Hrvatska za sve članove Family kluba vjernosti tijekom ovog kolovoza osigurala je dodatnu pogodnost.

Svi članovi za povrat starog IKEA namještaja zauzvrat će dobiti vrijednosnu karticu s dvostrukim iznosom od procijenjene vrijednosti IKEA namještaja koji vraćaju. Ova pogodnost traje do 31. kolovoza.

“Kao dio našeg angažmana u promicanju kružne i održive potrošnje, pozivamo i omogućujemo kupcima i drugim partnerima da budu dio rješenja tako što im olakšavamo kupnju, popravak, prodaju, dijeljenje i darivanje naših proizvoda”, kaže Sanja Končar, voditeljica održivosti u IKEA Hrvatska.

IKEA povrat namještaja: Umjesto bacanja, dajte mu drugi život

Svake godine milijuni komada rabljenog namještaja završe na odlagalištu otpada. Zato IKEA, koja nastoji postati u potpunosti klimatski pozitivna do 2030. godine, otkupljuje rabljeni namještaj te i daje mu drugu priliku. Baš se tako i zove projekt – Druga prilika. IKEA će rabljeni namještaj ponovno prodavati na odjelu ‘Kakvo je – Takvo je’.

Koliko rabljeni namještaj vrijedi varirat će. IKEA otkupljuje sve komode, uredske ladičare, male elemente s ladicama, vitrine, biblioteke i regale, namještaj za multimediju, elemente, blagovaonske stolove i radne stolove i stolice, komode s ladicama…


Pročitajte više: Knjige o održivosti – 5 knjiga koje će vam pomoći da živite održivije


Kako funkcionira IKEA povrat namještaja

  1. Odluči što želiš prodati. Samo neizmijenjen, potpuno sastavljen rabljeni IKEA namještaj zadovoljava uvjete za otkup u tvrtki IKEA.
  1. Upotrijebi alat za procjenu korištenog namještaja. Pronađi IKEA namještaj koji želiš da otkupimo i javi u kakvom je stanju. Dobit ćeš preliminarnu procjenu otkupne vrijednosti koju tvrtka IKEA može ponuditi za tvoj namještaj. Ta će ponuda biti valjana 30 dana.
  2. Pripremi se i kreni. Namještaj mora biti čist i sastavljen. Donesi svoj rabljeni IKEA namještaj zajedno s preliminarnom procjenom na Odjel zamjene i povrata robe u robnoj kući IKEA. 
  3. U robnoj kući zaposlenik će procijeniti odgovara li stanje namještaja procjeni i ustanoviti konačnu otkupnu vrijednost (koja se može razlikovati od procjene). Nakon provjere, dobit ćeš IKEA vrijednosnu karticu s dogovorenim iznosom koji možeš potrošiti prilikom kupnje u robnoj kući.

Povrat starog namještaja u robnoj kući IKEA Zagreb moguć je tijekom cijele godine, no samo ovog kolovoza traje akcija kojom kupci mogu zaraditi 100 % više od procijenjene vrijednosti namještaja.

Foto: IKEA

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -