Iva Repač: “Radišan čovjek uvijek će naći svoje mjesto u poslovnom svijetu”

Kada sam zamišljala svoju budućnost, nisam ni u najluđim snovima mislila da ću završiti tu gdje jesam – ovako priču o svom karijernom putu započinje Iva Repač, direktorica odjela za Brand i komunikacije u Spanu, vodećoj hrvatskoj IT tvrtki.

S jedne strane, Iva je u mladosti bila profesionalna sportašica i svojedobno prvakinja Hrvatske u skijanju. S druge – izuzetno kreativna i umjetnički nastrojena mlada žena. Iako se u umjetničkom smjeru i školovala, život ju je preusmjerio u novinarstvo i komunikacije. Ako vam njezino lice izgleda poznato, vjerojatno je se sjećate s malih ekrana, jer je dulji niz godina vodila i uređivala HRT-ove informativne emisije i u toj je medijskoj kući provela 14 godina.

interna komunikacija span

Iva nam je prenijela svoje iskustvo prelaska iz javnog medijskog sektora u privatni IT sektor. Opisala je kako je zajedno sa svojim timom razvila komunikaciju u Spanu, što se sve vrti na njihovoj internoj televiziji Span TV-u te zašto smatra da njezino dijete treba vidjeti sve njezine emocije…

‘Sport mi je dao jednu od najvrjednijih poslovnih vještina’

U mladosti se bavila profesionalnim sportom te smatra da joj je upravo to iskustvo, uz samodisciplinu i ustrajnost, dalo jednu od najvrjednijih poslovnih vještina, a to je pravovremeno donošenje odluka.

„U sportu, pogotovo tijekom utrke, utakmice, meča… trebaš brzo djelovati, konstantno se preispitivati i donositi odluke – vrijeme je tu ograničeno. Nekad se osjećaš kao da si najspremniji ikad, da je baš tvoj dan, a onda se desi pogreška u trenu i moraš brzo reagirati, pregrupirati se, nositi s tim, znati se dignuti i nastaviti dalje. Tek sam puno godina kasnije osvijestila što su mi te godine profesionalnog sporta donijele. Ne treba se bojati donositi odluke bez obzira što će dio njih vjerojatno biti krive, jer upravo se tada razvijaš. U konačnici ne postoji osoba koja je uvijek donosila ispravne odluke“.


Pročitajte više: Lea Ordanić iz Spana: “Uvijek sam izgledala jako mlado, pa je bilo teško nametnuti se kao autoritet”


Volontirala na HRT-u pa ostala – 14 godina

S obzirom na svoju kreativnu crtu, Iva je u mladosti imala puno jače umjetničke nego komunikacijske aspiracije. Život ju je iz gimnazije odveo na studij povijesti umjetnosti i etnologije, no završetkom fakulteta nije htjela dugo čekati da joj se otvori posao u struci, htjela je što prije početi raditi. Nestrpljiva po naravi, pomislila je „u redu, studirala sam što sam htjela, to mi je dalo zadovoljstvo i široku opću kulturu, ali sada želim početi nešto konkretno raditi“. I tako je godinu – dvije nakon fakulteta radila svašta – od prodaje sjemenskog krumpira u prijateljičinoj firmi do rada u baru s vinima, a onda ju je u jednom trenutku put odveo na HRT gdje je počela volontirati.

„Nisam o novinarstvu razmišljala kao o nečemu s čime bih se mogla baviti u životu, ali s obzirom na moj fakultet koji mi je stvarno dao široku opću kulturu te na taj moj kreativni moment, zapravo smo televizija i ja vrlo brzo kliknuli. Također, tu su bili i divni ljudi koji su me mentorirali i prenijeli mi tajne zanata i ljubav prema tom poslu… i tako sam na HRT-u ostala 14 godina“, prisjeća se.

Totalni zaokret nakon 14 godina

Na javnom medijskom servisu Iva je radila u Informativnom programu i prošla sve – od klasičnog novinarskog/reporterskog posla, preko uredničkog i voditeljskog posla, do rukovoditeljskog posla. Danas zna da joj je to bilo neprocjenjivo iskustvo jer se penjala stepenicama bez preskakanja, pravilno se razvijala i stjecala iskustvo. Novinarstvo je zanat, zrelost se stječe radom, radom i samo radom. Ipak, nemirna duha kakvog je, s 38 godina odlučila je da je vrijeme za promjenu posla – jer ako neće tada, neće nikada.

Time počinje njezina profesionalna priča u IT svijetu. Iz javnog sektora, medijskog svijeta i informativnog programa koji ima svoju specifičnu dinamiku, došla je u privatni sektor, u IT, u firmu koja je tada, prije sedam i pol godina, uz marketing željela razvijati i digitalnu produkciju. Trebala im je osoba koja bi to vodila i tu je došla ona. Njezin razvoj u Spanu odvijao se paralelno s razvojem tvrtke, što je, ističe, neprocjenjivo iskustvo. Tvrtka je po njezinom dolasku imala 200-tinjak zaposlenika, dok danas broji više od 800.

„Imaš prilike iz prve ruke sudjelovati u rastu i razvoju, mnoge stvari postavljaju se iz temelja, sve su to iskustva koja su u profesionalnom smislu neprocjenjiva“.

Iva je u Spanu počela raditi kao producentica, a nastavila je kao voditeljica Digitalne produkcije. Potom je vodila Interne komunikacije i sudjelovala u kreiranju tvrtkine Employer branding strategije, zatim je došla na čelo Korporativnih komunikacija, dok je danas zadužena za vođenje odjela koji brine za brand i okuplja sve Spanove komunikacije.

Nijedna od promjena nije ju plašila jer, kako je naglasila pričajući o sportu, svaku utrku treba započeti, truditi se završiti najbolje što možeš i nakon nje izvući pouke za budućnost.


Pročitajte više: Ana Vukšić iz Spana: Lakše je do IPO-a kad šef poruči: ‘Odmori se’


Ravnoteža poslovnog i privatnog je konstantno žongliranje

„Volim promjene jer ne znam kuda me vode. Kad sam prelazila u Span nisam znala kako će se ta priča razviti. Ipak, znala sam da mi je zanimljiva i da pristupam zdravim duhom. Imam znanja koja mogu ponuditi i probat ću – ako će biti super bit će super, a ako neće, to je novo iskustvo koje će me odvesti negdje drugdje. Tako promatram stvari. Čovjek ako je radišan, ako ima što za dati i voli davati, uvijek će naći svoje mjesto u poslovnom svijetu”.

Ispostavilo se da je donijela dobru odluku. Na pitanje kakav joj je radni ritam, odgovara da glavninu svojih radnih obaveza uspije završiti unutar osmosatnog radnog vremena. Ipak dodaje da su komunikacije branša u kojoj ne vrijedi ona da u 17 sati „zaključaš vrata i ideš doma“. Uvijek postoje projekti i situacije koje ne pitaju koliko je sati. S druge strane, najbolje ideje uvijek joj dolaze kad nije na poslu – dok šeta s psom, planinari, vodi dijete na neku aktivnost, čita novine u kafiću… Često sa sobom ima papiriće na koje zapisuje misli koje joj u tim trenucima padnu na pamet. Iskustvo ju je naučilo da kako brzo dođu, tako brzo i odu.

‘Nema lagodnog puta…’

Kada je riječ o postizanju ravnoteže između privatnog i poslovnog priznaje da još uvijek nije pronašla idealan recept. Kaže kako je to kontinuirano žongliranje, a kada si roditelj i majka onda i „žongliranje puta dva“.

„Nije lako ako cijeniš svoje privatno vrijeme i želiš ga iskoristiti kvalitetno, a istovremeno voliš svoj posao i želiš se razvijati u njemu. Nema lagodnog puta, uvijek ima faza kad si iscrpljen, umoran, anksiozan… ali ima tu i puno lijepih stvari. Radim već više od 20 godina, imam kćer koja ima 14 godina i još uvijek nisam našla tu neku magičnu formulu. Mislim da ću žonglirati dok ne odem u penziju“.

Dijete mora vidjeti sve mamine faze

Kako kaže, kod kuće nema masku savršene supruge ni savršene mame. Zna da neće biti ni savršena supruga niti savršena mama – to je po njoj mit. Iskrena je po naravi i smatra da njezino dijete mora vidjeti mamu kada je sretna i ushićena, ali i kada je umorna, tužna i živčana…

„Djeca moraju vidjeti cijelu paletu emocija jer je to nešto što ih čeka u životu. Ne skrivam kad mi je teško, ali ni kad mi je lijepo. To je jedini način na koji mogu funkcionirati. Je li to pravilan način, ne znam. Ali u roditeljstvu nema univerzalnih pravila koja možete slijediti, radiš uvijek najbolje što znaš“.

Na poslu uživa u radu s mladima jer zna da ona njima može ponuditi iskustvo, a oni njoj mnoge stvari do kojih, kako kaže, sa svojom glavom nikad ne bi mogla doći. Simbioza generacija joj je nešto fascinantno i često projekte postavlja i razvija na principu rasprava u kojima zajedno dolaze do zaključaka.

„Ja kao voditelj moram biti racionalna, ali nikako moje mišljenje ne mora biti zadnje niti najispravnije ako ima kvalitetnijih ideja“, objašnjava.

Upravo je kvalitetan tim s kojim Iva radi zaslužan za razvoj Spanovih komunikacija u proteklih nekoliko godina. U odjelu za Brand i komunikacije danas tako djeluje tim marketinških komunikacije, PR, interne komunikacije i tim digitalne produkcije. Njezin je posao da strateški postavlja smjer, koordinira aktivnosti i radi na razvoju timova i ljudi.


Pročitajte više: Span dobio nagradu Zagrebačke burze za dionicu s najvećim porastom prometa


S HRT-a u Spanovu televiziju

Interna komunikacija je prije pandemije bila općenito dosta zapostavljena u tvrtkama. U većini slučajeva uvijek bi dobivala najmanje sredstava za razvoj i Uprave nerijetko nisu prepoznavale njezine benefite. Korona je dosta toga promijenila. U situacijama razdvojenosti pokazalo se da su tvrtke koje nisu imale razvijene interne kanale komunikacije iskusile brojne probleme – nisu pravovremeno uspjele poslati važne poruke, ponuditi zaposlenicima kontakt. I dan danas se još uvijek nedovoljno ulaže u internu komunikaciju, ali se situacija ipak dosta popravila.

U Spanu su još prije šest godina shvatili da moraju početi razvijati taj vid komunikacije. Okidač su im bili rezultati redovnog istraživanja radne klime u kojem su zaposlenici izrazili nezadovoljstvo komunikacijom Uprave. Nikola Dujmović, predsjednik Uprave i jedan od osnivača Spana, tada je došao na ideju da se pokrene interna televizija. Rekao, hajmo pokrenuti Span TV, i to se ime zadržalo sve do danas, pet godina kasnije.

„Meni je to bilo simpatično – otišla sam s televizije i opet se našla u televiziji“, smije se Iva.

Kako funkcionira televizija IT kompanije

Riječ je o formatu TV emisije od pola sata. Emitira se jednom mjesečno, svaki treći četvrtak u mjesecu od 16:00 do 16:30 sati. Osim što je u Hrvatskoj rijetkost da kompanija ima internu televiziju, Repač ističe da je fascinantna i činjenica da Span TV svih ovih pet godina ima i odličnu gledanost. Svaku emisiju, bilo live ili on demand, pogleda više od 50% zaposlenika. Kada se gleda krivulja koja prati koji dio ih najviše zanima, a na kojem odustaju unutar same emisije, izrazito im je drago da ta krivulja nigdje ne pada. Oni koji gledaju Span TV, gledaju ga od početka do kraja!

„Zaista smo se trudili postaviti sadržaj tako da zadovolji osnovne potrebe zaposlenika za informacijama te da ga oblikujemo na način na koji bi ga mi htjeli gledati. Izazovno je ponekad učiniti korporativni sadržaj zanimljivim. Često se upada u zamku da to mora biti ozbiljno, ali zaboravljamo da naši gledatelji/zaposlenici konzumiraju sadržaj i van firme i zato on mora biti moderan, privlačan i zanimljiv. Mora pričati priču. Na kraju krajeva, velika je privilegija i kada ti Uprava da zeleno svjetlo da možeš igrati takvu igru. U Spanu je to bio slučaj i zato im veliko hvala”.


Pročitajte više: Mihaela Trbojević, Product Marketing direktorica u Spanu: „Raditi u IT-ju je kao kad trčiš maraton”


Spanova interna komunikacija porasla zahvaljujući TV emisiji

Svaka Span TV emisija sastoji se od šest različitih cjelina. Počinje „Spanovim aktualcem“, kratkim intervjuom na aktualnu temu, iza kojeg slijedi Flash news koji je blok najvažnijih vijesti proteklog mjeseca. Svaka emisija donosi i video reportažu o nekom timu, specifičnoj radnoj poziciji ili kompleksnom projektu. Tu je i Project & Support report koji informira o broju otvorenih i zatvorenih projekata te broju tiketa koje su zaprimili i riješili kolege iz naše najveće divizije koja se bavi podrškom i održavanjem.

Imaju i Starter Pack koji je svojevrsni how-to za sve važne stvari iz raznih domena. Na primjer, što učiniti kada se dogodi ozljeda na radu, kako koristiti neku novu internu aplikaciju ili na što treba obratiti pozornost kada je riječ o phishing napadima. Na kraju Span TV-a je uvijek HR report. On kroz animirani kolaž daje pregled tko su kolege koji su se pridružili u tvrtki, koji su ih napustili, a koji su napredovali na više pozicije.

Za vijesti od izrazito važnog značaja koje se moraju komunicirati odmah, pokreću live broadcast. Tako će zaposlenici u realnom vremenu moći postavljati pitanja i dobiti odgovore.

„Iako to možda nisam vidjela na prvu, mislim da je pokretanje interne televizije bio super potez. Span nije pitao koliko će to koštati, već je vidio problem i rekao ‘idemo ga riješiti’“, objašnjava. Dodaje kako uz Span TV u domeni internih komunikacija održavaju i internu društvenu mrežu te uređuju mjesečni newsletter.

Uči kad testira samu sebe

Na pitanje gdje se vidi u budućnosti, ističe kako je na trenutnoj poziciji čeka još puno razvojnog i kreativnog posla. Komunikaciju kontinuirano treba prilagođavati vremenu u kojem živimo što znači da se treba konstantno preispitivati i inovirati.

„Mene život uvijek baca u neobične situacije koje su izvan moje komfor zone i onda me testira što znači da ja moram testirati samu sebe. Trenutno imam dovoljno izazova za bližu budućnost, raduju me, drže me budnom. Za dalju budućnost teško da mogu išta prognozirati jer znam da to sigurno neće doći planski”, zaključuje.

Foto: Privatna arhiva

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

Konferencija za poduzetnice Hvar

Poduzetnice, na Hvaru pričamo o važnim aspektima poslovanja i problemima turizma

Poduzetnice se svakodnevno susreću s morem briga. Žele li malo 'odmoriti' i uz društvo ambicioznih i uspješnih žena poput njih razgovarati...
- Advertisment -