Kamo za vikend – Heklanje ili trening za maraton?

Vikend je nesumnjivo dio tjedna koji mnogi nestrpljivo iščekuju, a onda ga je potrebno dobro iskoristiti. Zato vam danas donosimo nekoliko događanja za svačiji ukus, bez obzira na to želite li vikend provesti učeći nešto novo ili pak njegujući sportski duh.

Naučite heklati uz Ispleti, pa reci

Tim Ispleti, pa reci iz Splita 4. lipnja u 18:00 organizira okupljanje uz pletenje i heklanje u parku. U pitanju je splitski Park Emanuela Vidovića, a sve što vam je potrebno da im se pridružite su pribor za pletenje ili heklanje, te piće za uvijek poželjnu hidrataciju.

Ovaj tim kreativaca otvoren je za početnike i one napredne, stoga ako nikad niste primili igle u ruke, ovo je odlična prilika da naučite od iskusnijih.

Okupljanja će se odvijati svaku drugu ljetnu subotu:

4. i 18. lipnja
5., 16. i 30. srpnja
27. kolovoza
6. i 24. rujna

Upad je besplatan za sve zainteresirane.


Pročitajte više: Kamo za vikend? Zaputite se u suncem okupanu dalmatinsku prijestolnicu – Split


Posjetite najveći dosad Mineral Expo

U zagrebačkom Domu Sportova od 3. do 5. lipnja održava se Mineral expo. Nakon trogodišne pauze, ovaj se edukativni sajam dragog i poludragog kamenja vraća u punom sjaju, i to s najvećim brojem izlagača dosad.

U ponudi ćete pronaći odličan izbor nakita, dragog i poludragog kamenja, minerala, kristala, fosila i stručne literature, a za najmlađe su dostupne i edukativne radionice u kojima će se baviti obradom minerala i izradom nakita.

Svakako navratite i naučite nešto novo o dragom i poludragom kamenju od stručnih i simpatičnih izlagača, te svakako povedite i svoje mališane.

Ulaz za mlađe od 14 godina je besplatan, dok je za ostale 25kn za jedan ili 40kn za sva tri dana.

Sajam je moguće posjetiti između 10:00 i 20:00 sati.


Pročitajte više: Kamo za vikend? Posjetite Grožnjan, grad umjetnika u Istri


Pokrenite se uz Zagrebački maraton

Za sve one sportskog duha, 4. lipnja u 8:00 sati održava se treći službeni trening Zagrebačkog maratona. Ako ste propustii prva dva treninga, a želite sudjelovati, vremena za trening još uvijek ima i svakako ste dobrodošli. Trening će se održati na Jarunu.

Ovaj je trening tek jedna u nizu aktivnosti tijekom priprema za 30. Zagrebački maraton koji će se održati 2. listopada, a očekuje se da će na njemu sudjelovati preko 5000 zaljubljenika u trčanje iz cijelog svijeta.

O značaju i porastu ugleda Zagrebačkog maratona jako dobro govori činjenica da je od sljedeće godine uključen u kvalifikacijske maratone za sudjelovanje na Abbot World Majors maratonima koji se održavaju u Bostonu, New Yorku, Chicagu, Parizu i Tokiju.

Ako ste ljubitelj trčanja ili općenito sporta, svakako se priključite ovogodišnjem jubilarnom Zagrebačkom maratonu.

Foto: Canva

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -