Predstavljena kampanja koja u prvi plan stavlja zaboravljene uspjehe žena kroz povijest

Iako se markera za naglašavanje teksta najčešće sjetimo samo prije ispita, oni su ovoga puta došli u prvi plan zbog pomalo neočekivanog razloga. Naime, njemačka tvrtka DDB koja proizvodi svima dobro poznati Stabilo pribor za pisanje, u novu kampanju za svoje markere uključila je važnu poruku o zaboravljenim i manje priznatim ženama kroz povijest.

Tri odabrane dame

Ova domišljata kampanja pod nazivom „Highlight the Remarkable“ uključuje seriju od tri crno-bijele fotografije na kojima su markerom u boji jasno označene izabrane žene iz povijesti.

Jedna od fotografija prikazuje Katherine Johnson, matematičarku koja je radila u NASA-i. Ona je zaslužna za izračun sigurnog povratka letjelice Apollo 11 s Mjeseca na Zemlju. Na fotografiji stoji u kutu, zasjenjena ogromnim brojem muškaraca u prepunoj prostoriji.

Lise Meitner sljedeća je žena odabrana kao primjer u ovoj kampanji. Znate li da je Lise otkrila nuklearnu fisiju? Vjerojatno ne. S druge strane, njezin partner je dobitnik Nobelove nagrade.

Kreatori kampanje kao posljednju ženu odabrali su Edith Wilson, prvu damu i suprugu bivšeg američkog predsjednika Woodrowa Wilsona. Ona je nakon pogoršanja njegovog zdravstvenog stanja i paralize preuzela njegove odgovornosti. Na fotografiji se nalazi iza svog supruga, koji je glavni subjekt prikaza.

Iza svakog uspješnog muškarca stoji žena

Svi znaju ovu dobro poznatu rečenicu, ali što ona zapravo znači? Ideja iza ove kampanje nalazi se u tome da muškarac nije uvijek heroj, a žena njegov pomagač iz sjene. Istina je da su žene često zasjenjene tuđim uspjesima, a njihovi povijesni potezi i pobjede ostaju zaboravljeni.

Pokreti koji se javljaju u velikim industrijama, a koji osnažuju žensku poziciju u društvu, dio su sadašnjeg vremena koji u prvi plan stavlja žensku solidarnost i snagu. Ova kreativna kampanja u potpunom je skladu s takvim trenutnim zeitgeistom.

kampanja

Naglašavanjem izvanrednih uspjeha zaboravljenih žena ovaj njemački proizvođač, čiji su proizvodi dostupni u preko 180 zemalja, doista potvrđuje svoju poslovnu viziju koja uključuje inspirativno i vizionarsko djelovanje.

Foto: Unsplash, Foter

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više