Ovih će šest govornica obogatiti Konferenciju žene u bankarstvu i sektoru financijskih usluga

Mreža poduzetnica i poslovnih žena Women in Adria već godinama organizira konferencije namijenjene ženama koje žele unaprijediti svoju karijeru i povezati se s istomišljenicama. Tako 21. rujna možete prisustvovati četvrtoj Konferenciji za žene u bankarstvu i sektoru financijskih usluga koji će se održati u hotelu Westin.

Rastući interes žena za poduzetništvo i financije

Žene su sve obrazovanije i sve poduzetnije. Sve je više obrtnica i vlasnica tvrtki. Istovremeno, žene ističu nezadovoljstvo financijskim uslugama koje su im dostupne kao poduzetnicama, ali i kao fizičkim osobama.

Neke banke jugoistočne Europe zahvaljujući EBRD-u uspješno udovoljavaju specifičnim potrebama poduzetnica. Te su usluge rezultat napora žena u bankarstvu koje prepoznaju specifične financijske potrebe žena. Ipak, većina banaka zaostaje kad je u pitanju ravnopravna zastupljenost žena i muškaraca na vodećim pozicijama u bankama. Jednostavno nema dovoljno visokoobrazovanih žena u bankama i drugim financijskim sektorima kao što su osiguranje i mirovinski sustav. Sve to unatoč činjenici da žene pokazuju velik interes za financijski sektor, a što je vidljivo već pri odabiru visokog obrazovanja.

Činjenica je da bez žena na visokim pozicijama nije moguće odgovoriti na specifične ženske potrebe, naročito u ženskom poduzetništvu.

Cilj ove konferencije je osnažiti žene u bankarstvu i financijskom sektoru, primarno kroz edukaciju i umrežavanje, privući nove žene u industriju i, u konačnici, povećati broj žena u upravama banaka i ostalim financijskim institucijama.


Pročitajte više: Dvije članice uprave banaka govornice su na Konferenciji žene u bankarstvu i sektoru financijskih usluga


Pozitivne misli u doba neizvjesnosti

Uz prethodno najavljene govornice iz uprava banaka, još će šest divnih žena biti govornice na konferenciji. Iz Raiffeisenbank Austria dolazi nam direktorica odjela za ekonomska istraživanja Zrinka Živković Matijević, koja će svojim izlaganjem naziva “Kruške, jabuke, prognoze … i pozitivne misli” na svojevrstan i duhovit način ispričati vlastiti karijerni put.

Osim žena u bankama, ugostit ćemo još pet govornica iz financijskog sektora. Među njima su Ana Luetić, direktorica prodaje za Asseco, koja će pričati o tome kako potaknuti leadership kod mladih žena.

Zatim, Gordana Soldo, savjetnica iz Fine, koja će zasigurno dati prijekopotrebne informacije svim sudionicama.

Također, na pozornicu će doći poduzetnica Mirta Fraisman Čobanov, osnivačica Partus akademije. Svojim će predavanjem, u suradnji s kolegicom Anom Josipović Belan, “Kako upravljati s promjenama u razdoblju neizvjesnosti”, objasniti psihološku pozadinu procesa uvođenja promjena te kako u svakom trenutku voditi ljude kako bi što lakše i brže ostvarili željene ciljeve i rezultate. Uz to, proglasit će ovogodišnje Future leaders.

Konačno, iz Sarajeva dolazi Merima Mahmatović, menadžerica poslovnog razvoja financijskog sektora IT tvrtke Comtrade Systems Integration. S nama će podijeliti svoje iskustvo u FinTech industriji u koju se upustila nakon tradicionalnog bankarstva.

Ulaznice su već dostupne, te svakako rezervirajte svoje mjesto.

Foto: Privatna arhiva/Canva

zajednica-zene-u-financijskoj-industriji

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

oporezivanje napojnica

Napojnice se oporezuju? Da, ako plaćate karticom

Udruga Glas poduzetnika ovim se putem želi osvrnuti na regulaciju poreznog tretmana napojnica. S obzirom na sve češće korištenje kartičnog plaćanja...
- Advertisment -