Marame za kosu – demode ili neizostavan ljetni modni detalj?

Marame u kosi možda se čine kao staromodan modni dodatak koji asocira na bake sa sela. No, osim što svojim veselim i šarolikim uzorcima one mogu podići stil na višu razinu, marame su puno bolji oblik vezala za kosu od najčešće korištenih gumica. Guma mrsi, lomi i šteti kosi, dok marama, posebice ako je svilena, čuva kosu i njen prirodni oblik. Donosimo nekoliko ideja kako maknuti kosu s lica i za nekoliko minuta uz jedan modni dodatak običan konjski rep pretvoriti u pravu frizuru!

Kakve marame za kosu odabrati?

Siguran odabir je kvadratni oblik marame koji je najlakše preklapati, pa je pogodan za više stilova frizure. Što se tiče samog materijala marame, na tržištu ih postoji nekoliko. Iako su satenske i svilene vizualno najprivlačnije i štite kosu od pucanja, često klize s kose i potrebno ih je dodatno učvrstiti ukosnicama.

Instagram will load in the frontend.

Stoga, pogodna alternativa su marame od pamuka ili lagane vune, jer su čvršće i ostaju na mjestu.


Pročitajte više: Ove 3 frizure za plažu će vas spasiti od vrućine


Pletenica s maramom

Nakon što ste izabrali idealnu maramu, vrijeme je za stiliziranje. Isprobajte metodu pletenja marame u kosu, što radite uzimanjem marame uz dva pramena kose i pletnjom pletenice. Rubove marame svežite u mašnu.

Instagram will load in the frontend.
=

Tako ovoj klasičnoj frizuri dajete posebnost, dok marama koja izvire iz kose privlači pozornost i vaša frizura djeluje otmjeno.

Za dane kad niste stigli oprati kosu, marama kako su je nosile naše bake idealan je odabir. Osim što ćete prikriti vlasište, zaštitit ćete ga od izlaganja suncu i UV zrakama.

Instagram will load in the frontend.

Maramu svežite u čvor na potiljku, ili za izgled kao s terase talijanske kavane, svežite ju labavije ispod brade i dodajte sunčane naočale širokog okvira.

Instagram will load in the frontend.
=

Uz jednobojnu lanenu haljinu u neutralnom tonu i sandale na nižu petu, prošećite gradom kao da ste na odmoru u Provansi.


Zara sniženje – ‘ulovite’ ove komade koje možete nositi i na jesen


Alternativa traci za kosu

Maramu složite u traku, provucite je ispod spuštene kose i svežite u čvor na vrhu glave. Nagnite čvor, da se ne nalazi na sredini kose, te svežite mašnu.

Ovu alternativu traci za kosu možete nositi na nekoliko načina, ovisno o duljini marame. Svežite je pri dnu i vrhove marame prebacite preko ramena.

Instagram will load in the frontend.
=

Kosu svežite u rep i dvaput oko njegove osi omotajte maramu. Potom, svežite mašnu ili napravite čvor, te ostavite vrhove marame da vise.

Instagram will load in the frontend.

Na sličan način možete ‘podići’ i jednostavnu pundžu. Osim što ćete je dodatno učvrstiti, maramom ćete i pojačati posebnost frizure.

Foto: Instagram margaret_johnsonn/julianna_kirylka/michellerosedrumm

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

dijete plače u avionu

Pa što ako dijete plače u avionu?

Majka i njezina četiri mjeseca stara beba letjele su avionom deset sati – od Seula u Južnoj Koreji prema San Franciscu...
- Advertisment -