Priključite se sutra Međunarodnom franšiznom forumu!

Kako da franšizom širite svoje poslovanje otkrit će vam 15. Međunarodni franšizni forum FIP 25. 2. 2021. u 10 sati kojeg možete slušati u udobnosti vlastitog doma – online.

15. Međunarodni franšizni forum

Razina znanja o franšiznom načinu poslovanja u Hrvatskoj relativno je niska, stoga ne čudi još uvijek malen broj domaćih poduzetnika koji se okreću ovoj strategiji rasta poslovanja.


Pročitajte više: Franšiza – sigurniji način ulaska u poduzetništvo?


Jedan od razloga zašto je franšizno poslovanje još uvijek nedovoljno prepoznato u Hrvatskoj je taj što vlada predrasuda da je to način poslovanja namijenjen velikim kompanijama.

No, samo je 5% mega svjetskih franšiznih brendova. Ostali su narasli iz malih biznisa i internacionalizirali svoje poslovanje. Neki od naših primjera su i Carwiz i Surf’n’fries.

Za širenje su dovoljna tri osnovna resursa

Kao strategija rasta poslovanja franšize su odlične upravo za mala poduzeća kako bi povećali svoj udio na tržištu stvaranjem franšiznog lanca s minimalno uloženog kapitala. Kad kažemo minimalno uloženog kapitala, mislimo na osnovna tri resursa koji se moraju osigurati kod odluke za širenje poslovanja. To su kapital, vrijeme i motivirani menadžment. Ta osnovna tri resursa kod franšiznog načina poslovanja osigurava kupac franšize.


Pročitajte više: Ljiljana Kukec: Franšize su otporne na krizu, prošle godine godine imamo rast preko 20%, a žene su savršene za franšize, i kao davatelj i kao primatelj


Saznajte sve o franšiznom načinu poslovanja na 15. Međunarodnom Franšiznom Forumu FIP koji će se održati 25.2.21. u 10 sati on line i pogledajte hrvatske snimke hrvatskih uspješnih franšiza koje su već internacionalizirale svoje poslovanje ili upravo kreću.

Organizatori Foruma su HRVATSKA UDRUGA ZA FRANŠIZNO POSLOVANJE FIP, CENTAR ZA FRANŠIZE OSIJEK, a partner događaja je Ekonomski Fakultet Osijek.

Medijski pokrovitelji su: poslovni FM, Suvremena trgovina, Poslovni savjetnik, Udruga Glas poduzetnika i portal Women in Adria.

Sudjelovanje je besplatno, a prijaviti se možete na linku.

Foto: Pexels/Polina Tankilevitch, Pexels/Lisa Fotios, Pixabay/giordanosaucedo, Flickr/Nurettin Mert AYDIN

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

FABUspot zagreb

Jeste već primijetile novo cool mjesto u Ilici? Evo o čemu...

Regionalno poznati beauty multibrend FABUspot svečano je otvorio jedinstvenu parfumeriju i studio u centru Zagreba. Na čak 400 kvadrata i dvije...
- Advertisment -