U Labinu učimo od žena koje predvode i usmjeravaju hrvatsko gospodarstvo

Svima omiljeni networking breakfast za poduzetnice stiže u Labin. Uz dobre zalogaje i još bolju kavu u slavnom Velo Kafe 29. veljače inspirirat ćemo se primjerima uspješnih poduzetnica koje će svoje iskustvo, savjete, pa i greške podijeliti s poduzetnicama iz Labina i okolice.

Poduzetnice suočavaju se s mnogim izazovima – od pronalaska i zadržavanja kvalitetne radne snage, pa toga kako smanjiti troškove, a zadržati kvalitetu. Osim ovih ‘klasičnih’ poslovnih izazova tu su i neki koji su pak karakteristični više baš za žene poduzetnice, poput pronalaska ravnoteže između posla i obitelji.

Svjesni važnosti ženskog networkinga, stižemo u Labin s nizom predavanja i panel-raspravom u kojima će sudjelovati žene iz raznih industrija, a dotaknut ćemo se i žile kucavice Istre: turizma. Stižemo da širimo svoju misiju, a u tomu će nam pomoći izvrsne govornice i panelistice – osnažujemo žene da mijenjaju svijet.

Prijave su otvorene.

Ove predavačice ‘drže’ hrvatsko gospodarstvo

Okupili smo stručnjakinje, svestrane žene uspješne u područjima kojima se bave. Jedna od njih je Gordana Deranja, žena koja je pet godina zaredom dobila priznanje u kategoriji top deset najmoćnijih žena Hrvatskog gospodarstva.

Deranja je direktorica Tehnomont brodogradilišta Pula. Svojim će predavanjem jasno poručiti: „Žene mogu sve“. Jedan od najvećih izazova s kojima se žene suočavaju jest predrasuda da muškarci određene poslove rade bolje od njih samo zato što su muškarci. Naglašava da brodogradnja nije samo za muškarce. Rukovoditi u tom području znači biti autoritet, ali i socijalno osjetljiv i pravičan. Biti timski igrač, ali znati i kada je potrebno presjeći. Važno je biti dobar pregovarač, ali važno je i koristiti žensko „sedmo čulo“ i lukavstvo. Bez obzira na uspone i padove, odustajanje nije opcija.

Upravo su usponi i padovi sastavni dio poduzetništva. To zna i Iva Tominović Matas, Garden Designer i certificirani praktičar EFT, koja ističe da su odvažnost i spremnost na rizik ključni faktori u pokretanju poslovanja te ključ za uspješno poduzetništvo. To je i karakterna crta koju poduzetnice vrlo često imaju, pa tako i sama Iva. Kroz svoju priču otkrit će nam kako je i zašto odlučila napustiti posao u brodogradilištu Uljanik, otići u London na školovanje i pokrenuti svoj posao.


Pročitajte više: Idealno je vrijeme za Labin! Kovarska marenda i hedonizam uz vino i maslinovo ulje


O glavnim problemima za poduzetnice govore ove moćne žene

A kako da putovanje kroz poduzetništvo prođe što ugodnije, otkrit će nam moćne panelistice u panel-raspravi o ključnim temama za uspješno vođenje poslovanja. One su Astrid Glavičić, Lorena Boljunčić, Svetlana Mirković Borčić i Svjetlana Ranek Franjul. Istražit će strategije za privlačenje i zadržavanje kvalitetne radne snage, različite načine financiranja poduzeća te tehnike za određivanje cijena proizvoda i usluga. Dotaknut će se važnosti uspostavljanja ravnoteže između profesionalnih obveza i osobnog života radi osiguranja dobrobiti zaposlenika i produktivnosti.

Astrid Glavičić direktorica je Turističke zajednice grada Labina. Kroz karijerni, ali i životni put oduvijek ju je pratio turizam. Nekoliko godina je bila i nastavnik turističkih predmeta u Školi za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu u Puli. Kao direktorica TZ grada Labina nastoji pozicionirati gradove Labin i Rabac kao jedne od poželjnijih destinacija u Hrvatskoj i susjednim zemljama.

Strast prema turizmu, ali i kulturi i marketingu dijeli i direktorica Idea Istra d.o.o. Lorena Boljunčić. Upravo je taj spoj pretočila u svoja zadnja dva poduzetnička pothvata: prezentaciju naše kulture i naslijeđa na jedan suvremeni način. Suvlasnica je i direktorica Kuće istarskog maslinovog ulja. Studirala je povijest umjetnosti i komparativnu književnost te magistrirala marketing na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu.


Pročitajte više: Mikro poduzetnica godine Lorena Boljunčić u koroni ostala bez prostora u koji je uložila bogatstvo, a u novu sezonu je njena Kuća maslinovog ulja ušla u još boljem izdanju!


Učimo od vrhunskih konzultantica

Veliko ime je i Svetlana Mirković Borčić, Head of Consulting Services SINE LINEA. Također je i senior konzultant u Franklin Covey Serbia. Često je pozvana biti motivacijski govornik na regionalnim i europskim konferencijama na temu liderstva, razvoja ljudi i razvoja organizacija. Kao dio internacionalnog tima internih trenera kompanije ACTAVIS (danas: TEVA, prim.aut.), održavala je treninge u Europi, SAD-u i Indoneziji. Strastveni je promotor etičke primjene HR alata i instrumenata za procjenu u svijetu biznisa.

Tu je i naša Svjetlana Ranek Franjul, Vlasnica Service mindseta. Ima zaista bogato iskustvo u turizmu i hospitality industriji, dugo čak dva desetljeća. Najduži dio radnog vijeka provodi na brodovima za krstarenje gdje gradi svoju karijeru od entry level pozicija do menadžerice hotela na riječnim kruzerima. U Service mindsetu spaja strast prema kvaliteti usluge, znanje i stečeno iskustvo iz plovećih hotela. Pomaže vlasnicima i menadžerima kompanija u uslužnim djelatnostima podići kvalitetu usluge. To rezultira smanjenjem gubitka gostiju/kupaca/klijenata i povećanjem prihoda.

Pridružite nam se i poslušajte savjete koje svaka poduzetnica treba znati. Prijava je moguća na linku.

Sponzori događaja su UniCredit Leasing i A1, a suorganizator je TZ grada Labina.

Foto: Canva / Privatna arhiva

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

Konferencija za poduzetnice Hvar

Poduzetnice, na Hvaru pričamo o važnim aspektima poslovanja i problemima turizma

Poduzetnice se svakodnevno susreću s morem briga. Žele li malo 'odmoriti' i uz društvo ambicioznih i uspješnih žena poput njih razgovarati...
- Advertisment -