Kamo za vikend? Kako vam se čini noćna vožnja biciklom?

Svaki je dan prilika da naučimo i isprobamo nešto novo, a kad imamo dva slobodna dana u komadu, to je šteta ne iskoristiti. Želite li upoznati nove ljude s kojima dijelite hobi, naučiti nešto o keramici ili pak podržati lokalnu proizvodnju?

Noćna vožnja biciklima

Danas u 21:00 se održava noćna vožnja biciklima u Zagrebu. Biciklisti se nalaze pored Nacionalne i sveučilišne knjižnice iza autobusne stanice na Slavonskoj aveniji, a potom kreće vožnja biciklima do istočne obale jezera Jarun.

Noćna vožnja biciklima nije ništa novo, već se održava jednom na mjesec, petkom, a okuplja zaljubljenike u bicikle. Ako ste i vi među ljubiteljima bicikliranja, pridružite im se u obilaženju grada.

I sami organizatori navode kako posebnog razloga oko ovih okupljanja – nema. Cilj je jednostavno voziti bicikl. Zajedno i u dobrom raspoloženju. To je to.

Naravno, ne zaboravite imati prednje bijelo i stražnje crveno svjetlo za vožnju po noći kako biste osigurali svoju vidljivost i sigurnost.

Dodatne detalje o vožnji pronađite na Facebooku.


Pročitajte više: Ova dva restorana morate posjetiti ovog ljeta


FLIK 2022 – Festival lončarstva i keramike

Lončarstvo je najrašireniji obrt u Petrinji, a FLIK se održava s ciljem oživljavanja ove stoljetne tradicije. Održava se 30. i 31. srpnaj na Gradskom kupalištu u Petrinji, a uz Kupu će vam biti dostupne različite zabavne aktivnosti, kao i prošle godine.

Festival okuplja keramičare i zaljubljenike u keramičarstvo iz cijele regije. Na ovom festivalu imate priliku upoznati svijet ručno rađene keramike, čuti o pričama ljudi koji stoje iza prekrasnih rukotvorina, kao i počastiti se prekrasnim unikatnim komadima keramike koji će krasiti vaš prostor.

Možete i naučiti izrađivati proizvode od keramike, a ove su aktivnosti dostupne i najmlađima.

Više o FLIK-u pročitajte na službenoj stranici.


Pročitajte više: Dalmacija ili inozemstvo? Koje lokacije vole naše članice?


ŠUG festival otočnih proizvoda

Mjesto održavanja je Ugljan na otoku Ugljanu, a događanje je ŠUG festival otočnih proizvoda na kojemu vas čeka odličan izbor kvalitetnih, domaćih proizvoda ravno s otoka.

Na štandovima ćete pronaći vrhunsko maslinovo ulje, prirodnu kozmetiku, likere, marmelade, ribu, nakit i suvenire. Svi su proizvodi domaće proizvodnje, a osim u sjajnim proizvodima ovih simpatičnih otočana, uživat ćete i u ljepotama Ugljana.

Festival počinje u petak, 29. srpnja, a završava u nedjelju, 14. kolovoza. Označite si termine na kalendaru, a više o festivalu pročitajte ovdje.

Foto: Canva/Hrvatska turistička zajednica/ŠUG festival otočnih proizvoda

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

pretty privilege

Pretty privilege – Lijepim ljudima životni je put popločen zlatom?

Pojam pretty privilege vjerojatno je dobro poznat svima. Odnosi se prilike u životu, poslovne i privatne, koje u većoj količini dobivaju...
- Advertisment -