Panel rasprava u Opatiji o izazovima održivosti u turizmu. Dolazi i ministrica

Naša Konferencija za žene u turizmu stiže u Opatiju. Prijave su još u tijeku. Dođite i družite se s nama 24. studenog u Conference Parku 25/7. Događaj je pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i sporta, a cilj je razmjena iskustava, umrežavanje i osnaživanje žena zaposlenih u sektoru turizma. Na Konferenciji će se održati i panel rasprava, a prije nje svima prisutnima obratit će se i ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac.

Turizam je naša najvažnija industrija

Panel rasprava održat će se na temu “Gorući izazovi hrvatskog turizma-ljudi i održivost”. Turizam je u Hrvatskoj najvažnija industrija, no postoji niz problema za čije je rješavanje važno donijeti odgovarajuće strategije da bi se izbalansirao ekonomski interes s drugim važnim pitanjima poput održivosti. Problem je i prekomjerni turizam te očuvanje prirodnih resursa.

Moderatorica panel rasprave bit će Amorella Horvat Topić, menadžerica za ESG usluge u PwC-u Hrvatska. Zadužena je za razvoj poslovanja na području jugoistočne Europe te je član europske PwC skupine za razvoj ESG usluge i odgovora na brzorastuću EU regulativu, ponajviše CSRD i EU Takonomiju. Stalni je predavač na PwC-ovoj Akademiji u jugoistočnoj Europi za teme ESG-a i održivosti. Amorella je magistrirala održivost i društveno odgovorno poslovanje na Sveučilištu u Yorku, u Ujedinjenoj Kraljevini te je autorica stručnih i znanstvenih članaka o održivosti. Također, magistrirala je Europske integracije i međunarodne odnose na Europskom institutu u Nici, u Francuskoj te je prvostupnica komunikologije na Hrvatskim studijima Sveučilišta u Zagrebu.


Pročitajte više: Konferencija Žene u turizmu stiže u Opatiju! ‘Što očekuju naši gosti’?


Predavači s godinama iskustva

Panelistica će biti Katarina Boban Filipančić, glavna financijska direktorica u Jadran Hotelima, osnivačica Organizela d.o.o. i predavačica i autorica za kontroling i EU projekte. Nakon 23 godine radnog iskustva u kontrolingu, pisanju i vođenju projekata iz EU fondova, savjetovanju te financijama i računovodstva na visokim pozicijama u raznim djelatnostima, najveću radost i doprinos vidi u dijeljenju stečenih znanja i iskustva te entuzijazam u zagovaranju zelene tranzicije i održivog razvoja.

Na panelu će sudjelovati i Manuela Vukelić, direktorica agencije za posredovanje i ustupanje radnika iz Hrvatske i cijelog svijeta u agenciji Job Hunter. Ima 28 godina iskustva u javnom sektoru, od toga 20 u Hrvatskoj pošti. Ujedno je i privatna poduzetnica s više od 20 godina iskustva u različitim djelatnostima. Konzultantica je za EU projekte i financijski planer te vlasnica agencije za Digitalni marketing i internet prodaju MV Design.

Prijave su još otvorene

Jedna od panelistica je i Josipa Jutt Ferlan, generalna menadžerica za Hilton u Zagrebu, direktorica društva Zagreb City Hotels i predsjednica Udruženja hotelijera. Tijekom dvadesetogodišnje karijere u turizmu i međunarodnom hotelijerstvu pored operativnih pozicija aktivno se bavila i strateškim razvojem hotelskih projekta, savjetovanjem i edukacijama. Usmjerena je na strateški razvoj, s naglaskom na tržišno pozicioniranje postojećih operativnih objekata u portfelju, akvizicije i restrukturiranje novih, uz primjenu alata kojima se postižu multiplikativni učinci za sveubuhvatan razvoj Društva.

Panelistica će biti i Marina Jurić, direktorica ljudskih potencijala u Aminess Hospitality Group. Svoje znanje i iskustvo u upravljanju ljudskim potencijalima gradila je u Coca-Coli HBC Hrvatska. Najveća posvećenost joj je bila usmjerena upravo u područja gdje leži i njezina najveća strast – razvoj zaposlenika, upravljanje talentima te angažiranost zaposlenika.

U panelu će sudjelovati i Slavija Jačan Obratov, kreativna i iskusna stručnjakinja za turistički marketing iz Hrvatske turističke zajednice. Prva radna iskustva su joj u privatnom sektoru, prvo u radijskom marketingu, a onda i u odnosima s javnošću. Karijeru u turizmu započela je u Hrvatskoj turističkoj zajednici gdje radi i danas na poziciji direktorice Sektora za sustav turističkih zajednica i razvoj proizvoda. Tu stječe sveobuhvatno iskustvo na području marketinga u turizmu te radi na raznim značajnim projektima vezanim za promociju hrvatskog turizma. Posljednjih godina u fokusu su joj razvoj turističkih proizvoda, kongresni turizam, provedba EU projekata, kao i koordinacija sustava turističkih zajednica. Od početka radi na projektima razvoja i promocije gastronomije i luksuznog turizma, kao i nautičkog, zdravstvenog, kulturnog i aktivnog turizma, s posebnim naglaskom na premium segment.

Pozivamo vas da nam se pridružite 24. studenog, čeka nas nova Konferencija za žene u turizmu. Opatija vas sigurno neće razočarati. Prijave su moguće putem poveznice!

Sponzori i partneri konferencije su PwC, Prima, Hrvatska turistička zajednica, Salesforce, LeverUp, Job Hunter, A1, Avis i Amadria ParkDogađaj se organizira pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i sporta.

Foto: Canva/Privatna arhiva

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -