Počinje škola, evo odlične izvannastavne aktivnosti za vaše mališane s područja Šibenika

S početkom nove školske godine počinju nove muke i nove radosti. No osim rada na razvoju mozgova, važno je usmjeriti mališane i prema razvoju zdravog tijela i kreativnog izražavanja. Jedan od načina na koje se to može postići, upravo je kroz ples.

Odlična izvannastavna aktivnost

Ljudsko je tijelo stvoreno za pokret, često se čuje, a granice ne postoje. Ako dolazite s područja Šibenika, možda je ono što slijedi upravo za vas. Plesni teatar ‘Sjene’, kao što sam naziv govori, objedinjuje ples i teatar. Odgaja nove (i stare) generacije plesača i plesačica već 20 godina. Svake godine spremno dočekuje nove mališane, koji se jedva čekaju upustiti u ovu plesnu avanturu.


Pročitajte više: Kako je ples nadjačao virus u borbi za Šibenik


Za emocionalni razvoj vašeg djeteta

Zašto ples? Djeci ples pomaže na različite načine, prije svega uči ih disciplini i predanosti. Razvija fizičko zdravlje, potiče emocionalni razvoj, potiče socijalizaciju, razvija kreativnost i kognitivni razvoj.

Ples i kazalište odlično su mjesto za osobni razvitak, čak i ako djeca ne odluče postati profesionalni plesači. S jedne strane odličan je za fizičko i mentalno zdravlje, a s obzirom na to da se pleše u grupi Vaša će djeca steknut nove prijatelje i razviti osjećaj za timski rad. A kreativnost? To je najbolji dio, kroza ples djeca se uče izražavati i preusmjeravati višak energije.  

Omiljene tehnike ovog teatra su klasični balet i suvremeni ples, za koje je specijaliziran. Djeca predškolske dobi uključena su u program ritmike i kreativnog plesa. S najmlađim sudionicima postupno se uvodi nastava iz osnova klasičnog baleta. Suvremene plesne tehnike uvode se kroz igru, glazbu i scenski pokret.

Voditeljica spremna za novu školsku godinu

Plesni teatar Sjene pokrenula je inspirativna Šibenčanka Zorana Mihelčić, koja je 7 godina plesala u Beogradskom savremenom baletu. Istovremeno je sudjelovala u avangardnim plesnim performansima u koreografiji Nele Antonović. Od 2001. godine posvećuje se promoviranju plesne umjetnosti u šibensko-kninskoj županiji, prvo preko suvremenog plesa, a onda i baleta. Zorana Mihelčić kao koreograf i ansambl SJENE do 2019. godine surađivali su sa Šibenskim kazalištem i mnogim renomiranim  hrvatskim redateljima. U tom periodu ostvarili su mnoge zajedničke profesionalne produkcije i gostovanja. Zajedno s plesnim teatrom, uzbuđena je oko novih srdašaca i jedva čeka početak nove plesne sezone.


Pročitajte više: Kako je Zorana Mihelčić pretvorila Šibenik u europsku plesnu destinaciju?


Starija djeca i odrasli članovi Sjena redovito sudjeluju na plesnim festivalima, kulturnim događanjima i plesnim natjecanjima. Jedan od najpoznatijih projekata u produkciji SJENA je Šibenik Dance Festival, za koji se uvijek traži mjesto više.

Počinje škola, vrijeme je za ples

Uskoro počinje škola, a vi se pitati koje izvannastavne aktivnosti odabrati? Ako je Vaše dijete veselo i voli fizičke aktivnosti, ovo je idealna opcija za njega. No ako i nije, ako je povučeno i mirnijeg karaktera, ples bi mu mogao pomoći da izvuče svoju kreativnu stranu i dati priliku da upozna svoje buduće najbolje prijatelje.

Foto: PR

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

sport i menstruacija

Sport i menstruacija: poznavanje menstrualnog ciklusa ih može savršeno ujediniti

Bilo da ste profesionalna ili rekreativna sportašica, poznavanje načina na koji vaš ciklus utječe na trening ključno je za postizanje vašeg...
- Advertisment -