Želite li povodom sakramenta darovati nešto drugačije? Predlažemo ove poklone za pričest i krizmu

Sentimentalan zlatni i srebrni nakit s ugraviranim porukama i križem te izdanja Biblije za djecu su zamijenili sve raskošniji pokloni poput električnih skutera, laptopa i mobitela, ali i kuverte s novcima i poklon bonovi za trgovine. Iako su nakit, sat i krunica mala klasična uspomena na sakrament pričesti ili krizme, puno djece ne nosi nakit. Što još kumovi i najbliži mogu pokloniti da bi obilježili pričest i krizmu?

Poklon kutije s uspomenama

Personalizirana kutija za memorabilije koji podsjećaju na sakrament je topla uspomena na dan krizme ili pričesti, ali i krštenja. Kutije se ukrašavaju religioznim motivima, a na njima se ispisuje ime krizmanika ili pričesnika i lijepe želje povodom sakramenta. Poklon kutiju možete popuniti čestitkom za krizme ili pričest, a u nju se kasnije mogu staviti slike koje su zabilježile dan sakramenta.

Vašim krizmanicima i pričesnicima, kutija će uvijek biti uspomena, poput vremenske kapsule na koju se mogu vratiti godinama kasnije kada je ponovno otvore.


Pročitajte više: Tražite poklon za krštenje? Imamo odlične prijedloge za vas!


Instant kamera 

Instax Mini je jednostavna kamera koju mogu rabiti i djeca te obilježiti proslavu pričesti i krizme. Funkcionira kao moderna verzija polaroida koji odmah ispisuje sliku u bijelom okviru. Na bijeli okvir slike možete napisati svoje želje, a vaš pričesnik i krizmanik može na dan proslave slikati i stvarati uspomene iz svoje perspektive. 


Pročitajte više: Xiaomi 12 serija stigla u Hrvatsku


Društvene igre 

Poput krizme i pričesti, društvene igre okupljaju obitelj i prijatelje. Danas postoji mnogo različitih igara koje možete pokloniti svojim krizmanicima i pričesnicima od znanstvenih do klasičnih poput monopolyja i UNO karata. Za pričest ili krizmu birajte društvene igre religiozne tematike. 

Usvojite divlju životinju 

Ako je vaš krizmanik ili pričesnik ljubitelj životinja, poklonite mu certifikat za usvojenje divlje životinje. Neke od divljih životinja koje možete usvojiti su dupin, kit, lav i pingvin. Usvojenje je simbolična donacija, ali s obzirom na pakete koje nude različite udruge koje omogućuju uspojenje divljih životinja, dobivate različite pogodnosti. Primjerice, Mali Lošinj nudi i godišnju članarinu, odnosno člansku karticu kojom mogu posjetiti Institut Plavi Svijet. 

Škola stranih jezika

Ako vaš krizmanik ili pričesnik pokazuje interes za jezike, darujte sate francuskog, engleskog, španjolskog ili talijanskog jezika. Škole stranih jezika imaju posebne programe za različite uzraste u okviru kojih mogu naučiti strani jezik u mlađoj dobi – što za najmlađe znači da će zavoljeti jezike koje će usvojiti pjesmom i plesom.

Ljetovanje u kampu

Za krizmu možete darovati i iskustvo. Ljeti se nude različiti kampovi za djecu i mlade. Osim boravka u prirodi kampovi su često internacionalni pa djeca mogu komunicirati s drugom djecom iz različitih krajeva svijeta. 

Dar u skladu s interesima djeteta

Saznajte imaju li djeca određene hobije poput sporta, glazbe, gledanja filmova i serija, čitanja knjiga, igranja video igara i slično. Dres na njihov omiljeni klub za kojeg navijaju, serijal knjiga koje su dugo željeli pročitati, ulaznica za koncert na koji mogu ići sa svojim roditeljima ili vama te poklon bon za Cinestar za ljubitelje filmova su pristupačni darovi koji pokazuju da ste ih saslušali. 

Foto: Canva

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

poslovanje u estoniji

U RH ćete izgubiti 200, a u Estoniji 50 sati na...

Početkom ožujka za članice Women in Adria i članove Udruge glas poduzetnika održale smo webinar naziva Estonsko...
- Advertisment -