Poduzetnicima početnicima do 8 tisuća kuna potpore za IT opremu i izradu web stranice

Vlada je prihvatila program “STARTCO – realiziraj vlastitu poslovnu ideju”, pomoću kojeg će građani koji se upuštaju u poduzetništvo, moći dobiti novčane potpore za nabavku informatičke opreme i izradu web stranice.

Bespovratne potpore poduzetnicima početnicima

Programom STARTCO predviđena je dodjela bespovratnih sredstava, odnosno potpore fizičkim osobama koje prvi put osnivaju vlastiti subjekt malog gospodarstva, poduzetnicima početnicima koji su osnovani u protekla 24 mjeseca te onima koji nisu bili vlasnici 50 ili više posto udjela u gospodarskim subjektima.

Bespovratna potpora moći će se koristiti za nabavku IT opreme i izradu prve internetske stranice, a korisnik može najviše dobiti 8.000 kuna. Pritom se najviše 4.000 kuna može dobiti za nabavku IT opreme i isto toliko za izradu prve internetske stranice novoosnovanog subjekta malog gospodarstva.

Ukupno, svaki korisnik može dobiti najviše 8.000 kuna jednokratne bespovratne potpore koja se dobiva u obliku vaučera koji se mogu koristiti za nabavku IT opreme i izradu prve internet stranice.

U proračunu Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije osigurano je ukupno 8.000.000 kuna za dodjelu potpora temeljem ovoga Programa kojeg zajedno provode Ministarstvo poduzetništva i obrta i Hamag-Bicro.

Izvor: Lider

PPUB-Disclaimer

Foto: Pixabay

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više