Koje žene bi voljeli vidjeti u spotu Hrvatske turističke zajednice?

Tijekom drugog dana sajma World Travel Market (WTM), u sklopu hrvatskog štanda premijerno je prikazan novi promotivni spot Hrvatske turističke zajednice. Samom prikazivanju spota prisustvovalo je oko 200 sudionika, među kojima su bili brojni partneri, suizlagači te predstavnici stranih i domaćih medija.

Važnost spota u promociji Hrvatske

Osim poznatih hrvatskih destinacija, spot ima za cilj i promociju ostalih oblika ponude, poput kulturne i povijesne baštine, eno-gastronomije, aktivnog odmora, nautike, prirodnih ljepota i drugih segmenata hrvatskog turizma. Promotivni spot objavljen je na službenom You Tube kanalu Hrvatske turističke zajednice, koji je dostupan putem ove poveznice.

promotivni spot

Nedovoljna zastupljenost žena u promotivnom spotu

Na društvenim mrežama pojavili su se mnogi komentari o ovoj temi, kao i oni kako žene nažalost nisu dovoljno zastupljene u spotu koji promovira Hrvatsku. Naime u spotu koji predstavlja Hrvatsku, svi su zamijetili samo glumicu Zrinka Cvitešić, što je izazvalo lavinu komentara ljudi koji se pitaju zašto nema više ženskih ličnosti. Komentar o ovoj temi dao nam je Dario Trnka, sručni suradnik za javne objave i komunikaciju iz Hrvatske turističke zajednice. Njegovu izjavu prenosimo u cjelosti:

“Prije svega dozvolite da vam se ovim putem zahvalimo na upitu i iskazanom interesu za novi promotivni spot Hrvatske turističke zajednice. Vezano za vaše pitanje, slobodni smo odgovoriti kako slijedi. Naime, novi promotivni spot Hrvatske turističke zajednice sniman je na različitim prepoznatljivim lokacijama u Hrvatskoj te je isti prije svega namijenjen stranim tržištima s ciljem promoviranja Hrvatske kao turističke destinacije s naglaskom na proizvode i doživljaje. Kao što je u nekoliko navrata naglašeno, ovim se promotivnim spotom Hrvatsku želi dodatno pozicionirati na međunarodnom tržištu kroz poznate i uspješne ličnosti, a nastavno na velike sportske događaje koji slijede u idućoj godini, poput XXIII. Zimskih olimpijskih igara u Koreji, SP-a u nogometu u Rusiji i EP-a u rukometu u Hrvatskoj. Tako u spotu sudjeluje 10 poznatih i slavnih osoba iz svijeta sporta i umjetnosti, a među kojima je čak 7 aktera upravo iz svijeta sporta. To su Luka Modrić, Ivan Rakitić, Mario Mandžukić, Mateo Kovačić, Dejan Lovren, Dario Šarić i Marin Čilić. Drugi akteri su 2Cellos, Maksim Mrvica i Zrinka Cvitešić.

Dakle, sukladno navedenim ciljevima i činjenicama, naglasak je bio na odabiru onih aktera koji su još uvijek aktivni u svojim zanimanjima i za koje postoji realna pretpostavka da su najprepoznatljiviji u globalnim okvirima, odnosno za hrvatski turizam na ciljanim i ključnim tržištima. Dodatno, iako je primarni cilj promocija Hrvatske, a ne pojedinaca, veseli nas i velik broj „sporednih“ aktera koji su dobrovoljno i također bez naknadne sudjelovali u spotu, a među kojima su zastupljene i žene, ali i djeca”, navodi Dario Trnka.

Koje žene po vama bi zadovoljile ove kriterije?

Foto: YouTube Screenshot

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više