Kaputi hrvatskih dizajnerica koje ćemo nositi ove jeseni i zime

Polako smo zakoračili u sezonu kaputa, a to znaju i naše dizajnerice. Unutar slojevitih jesenskih i zimskih kombinacija, tanke jesenske jakne poput balonera, blejzera i tanke parke uskoro ćemo zamijeniti toplijim kaputima. O svim relevantnim trendovima ove jeseni i zime razgovarali smo s dizajnericama Andreom Anić Dokmnović i Vedranom Šehagić. Dvije iskusne poznavateljice mode i dobrog stila, s nama su podijelile svoju viziju ovosezonskih trendova i predstavile svoju kolekciju kaputa koji će nas grijati u hladnim danima.

Kaputi koji će obilježiti jesen i zimu

Andrea Anić Dokmnović: Ove sezone je in karirano, no unatoč tome u Andy’s ponudi svake sezone imamo karirane kapute jer je karirano uvijek in, uvijek zanimljivo i privlačno, a karirani kaputi su postali i naš zaštitni znak. Za nas je kaput jedan poseban odjevni predmet u kojemu uvijek izgledate damski i sređeno.

Stoga je pri odabiru najbitnije osim topline,da se u njemu dobro osjećate jer ćete tako i zračiti. Mnoge žene se zimi odlučuju za crne kapute, a u našoj ponudi osim crnih imamo i plave i crvene kako bismo malo i osvježili ovo zimsko razdoblje. Cijelu ponudu možete pregledati na web shopu www.andys.com.hr

Kaputi za zimu
Kaputi za zimu
Kaputi za zimu
Kaputi za zimu
Kaputi za zimu

Vedrana Šehagić: Od elegantnih klasičnih krojeva preko preko predimenzioniranih “O” formi, odaberete li kaput u nude i pješčanim tonovima, nemožete pogriješiti. Bež, camel, nude i greyrose tonovi su koji će obilježiti jesen 2017., a ukoliko vaš kaput ima krzneni detalj svakako ćete dati šarm vašem outfitu.

Business casual stil svakako je najučestaliji među poslovnim ženama, a kako se nebi izgubili su slojevima jesenjske odjeće, slijedite ova pravila:

Poštujte pravila horizontalnih linija – ako nosite cipele do gležnja i suknju do koljena- poželjno je da je kaput duljine suknje, previše rezanja skraćuje figuru.

Začinite outfit chic detaljem – nude tonovi kaputa u kombinaciji sa klasičnim poslovnim uotfitom mogu ostati bezlični – osvježite klasičnu kombinaciju chic šeširom ili maramom sa uzorkom.

Ne pretjerujte sa trendom – bez obzira na aktualne trendove, poslovno odjevanje mora zadržati dozu klasike, štik, uzorci i krzno su dozvoljeni i u business svijetu ali ukoliko odaberete trendi outfit pokušajte ga dozirati ili ublažiti sa basic odjevnim komadima.

Ne pretjerujte sa duljinom – duljina kaputa 7/8 savršeno se uklapa u boho zimske outfite, no želite li zadržati profesionalni look, više efekta donjeti će klasičnije duljine.

Ne dajte da vas odjeća proguta – ovisno o građi tijela prilagodite slojevitost odjeće, trend predimenzioniranih kaputa iz sedamdesetih godina prošlog stoljeća mogu odvući pozornost sa onoga što želite poručiti na poslovnom sastanku, stoga – “keep it simple”, poručuje Vedrana.

Naše članice ostvaruju poseban popust od 20 posto za kolekciju brenda Avenue Foch Paris, a 10 posto za kapute brenda Andy’s.

Više o brendu Foch pogledajte na Facebook stranici.

Foto: Andrea Anić Dokmanović/ Vedrana Šehagić

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -