Proslavljena 40. godišnjica partnerstva između obitelji Mamić i Rolexa

Obitelj Mamić, ponosni zastupnik i član Rolex obitelji proslavila je u hotelu Esplanade Zagreb veliki jubilej, 40. godišnjicu partnerstva s Rolexom, švicarskim proizvođačem satova sa sjedištem u Ženevi koji ima globalnu reputaciju za izvrsnost u kvaliteti, pouzdanosti i preciznosti svojih satova.

U sklopu proslave održala se i svečana inauguracija velike Rolex Daytona izložbe koja se prvi put održava u Hrvatskoj te daje potpuni uvid u priču ovog legendarnog kronografa.

Težnja prema izvrsnosti

Večer za pamćenje koja je organizirana za dugogodišnje klijente i poslovne partnere, okupila je uvažene goste iz gospodarskog, kulturnog, znanstvenog i sportskog života. Među istaknutim gostima bila je i Nj.E. gđa. Emilija Georgieva Regamey, veleposlanica Švicarske u Hrvatskoj, kojoj je ovo ujedno bilo i prvo službeno događanje od preuzimanja dužnosti.

Gđa. Georgieva Regamey istaknula je kako joj je izrazito drago vidjeti uspješnu suradnju obitelji Mamić i Rolexa, okosnice švicarskog gospodarstva, koja traje već impozantnih 40 godina. Nadodala je kako obje kompanije povezuje ista nit, a to je težnja ka izvrsnosti u svakom segmentu poslovanja.

rolex
Pero Mamić

Kroz kratku video priču, napravljenu posebno za ovu prigodu, uzvanici su imali priliku upoznati se sa poviješću Mamić 1970. Ovo veliko partnerstvo započeo je osnivač Pero Mamić, i to zahvaljujući besprijekornoj stručnosti i profesionalizmu. Tijekom svoje karijere, gospodin Mamić je čak i radio u Rolexu u New Yorku kao jedan od četiri člana ekspertne grupe.

„Velika je čast i odgovornost raditi za Rolex kroz sve ove godine. Vodili su me profesionalizam, odgovornost i ljubav prema poslu, a upravo te odlike nastojim prenijeti i ostalim članovima tima koji uspješno nastavljaju obiteljski posao i suradnju s Rolexom“, ovom prilikom izjavio je gospodin Pero Mamić.

Evolucija najpoznatijeg kronografa

rolex

Uz poseban gastronomski doživljaj za koji je bila zadužena Ana Grgić, chefica restorana hotela Esplanade, okupljeni su imali prilike uživati i u ambijentalnim zvukovima jednog od najtalentiranijih mladih glazbenika domaće scene, Vlahe Arbulića.

Poseban trenutak večeri uslijedio je kad je moderatorica večeri, glumica Bojana Gregorić, najavila otvorenje jedinstvene Rolex Daytona izložbe, posvećene strasti za brzinom i moto sportu koji su inspirirali ovu ikonu kronograf sata. Rolex Daytona izložba organizirana je kako bi se obilježila ova posebna prigoda te pružilo očaravajuće iskustvo kao znak zahvalnosti za podršku i lojalnost brendu tijekom četiri desetljeća.

Kroz niz panela i interaktivnih prikaza, izložba se vratila korijenima i evoluciji privlačnog sata Cosmograph Daytona, nazvanom po gradu na Floridi koji je sinonim za brzinu, a cijenjen je od strane najbržih svjetskih vozača i entuzijasta.

Uzvanici su imali jedinstvenu priliku uživo vidjeti i diviti se novom satu Cosmograph Daytona. On dolazi u Oyster čeliku, opremljen Carachrom monoblok kućištem u crnoj keramici koji kombinira tehničku izvrsnost i performanse koje su poznate za Rolex s karakterističnom estetikom inspiriranom jedinstvenim naslijeđem ovog modela.

rolex

Stvoren 1963. godine, Rolex Cosmograph Daytona je napravljen za utrke i ubrzo je ostvario nevjerojatan uspjeh u svijetu moto sporta, zahvaljujući svojoj pouzdanosti i performansama. Poznat samo kao „Daytona“, sat je stekao titulu ikone kao jedan od najpoznatijih i najcjenjenijih kronografa na svijetu.

Više od 50 godina nakon stvaranja, Cosmograph Daytona se i dalje razvija. Rolex nikad nije promijenio svoj pristup te nastoji dizajnirati i izraditi kronograf koji najbolje odgovara traganju branda za savršenstvom.

Foto: privatna arhiva

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više