Kako se izboriti za poštovanje na poslu?

Poštovanje je temelj dobrog odnosa koji svatko zaslužuje. Prema istraživanju Marianne Legato ženama je poštovanje na poslu važnije nego muškarcima i nalazi se na visokom drugom mjestu, odmah nakon prijatelja i odnosa s njima, dok je muškarcima poštovanje važno, ali nakon plaće, postignuća, statusa i moći.

Kad nam se dogodi da nas ne tretiraju s poštovanjem, osjećamo se povrijeđeno te se ne možemo usredotočiti na posao, već samo na situaciju koja je dovela do toga.

“Zaslužujem poštovanje na poslu”

S ovim problemom susrela se i voditeljica ABC-ove jutarnje emisije „Live!“ Kelly Ripa. Njen suvoditelj Michael Strahan dobio je premještaj u emisiju „Good Morning America“, a Kelly je o tome obaviještena samo nekoliko minuta prije javne objave u njihovoj emisiji. Ripu je to jako pogodilo te je uzela nekoliko dana slobodno.

Nakon 26 godina rada na različitim pozicijama za televizijsku kuću ABC, Ripa smatra da ima pravo da je tretiraju s većim poštovanjem i da je obavijeste o premještanju kolege sa zajedničkog projekta. Smatra da je dobru odluku donijela kad se sljedeća dva dana nije pojavila na poslu – jer bi zbog povrijeđenosti bila u stanju izreći svašta zbog čega bi kasnije požalila.

Nakon nekoliko dana, Ripa se vratila na posao. Držeći se za ruku sa Strahanom, ušla je u studio u kojem su gledatelji čekali njen govor. Emisiju je započela šalom i zahvalom za podršku u bizarnom trenutku.  Publici je priznala da joj je trebalo vremena kako bi razmislila o svemu. Naglasila je važnost komunikacije i razumijevanja, a osobito poštovanja na poslu. Jer za nju to nije samo posao, nego i drugi dom.

Ipak, uspjeli su je uvjeriti da je „Live!“ prioritet i da su najvažniji gledatelji koji su već 30 godina vjerni ovoj emisiji. Na kraju je čestitala kolegi na prelasku u novu emisiju.

Što bi vi učinili na njenom mjestu?

Foto: 123rf

 

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

networking doručak o prodaji_

Uz savjete ovih stručnjaka nećete imati probleme u prodaji

Prodaja je ključni element u opstanku svake tvrtke. Ipak, često zadaje muke. Organizacija efikasnog prodajnog procesa malim se poduzetnicima čini kao...