Svi možemo uspjeti jer su načela uspjeha univerzalna

Održan je 22. po redu Business cafe, na temu “Poslovanje na višoj razini”, a poruka eventa je da svi možemo uspjeti i u recesiji, i u Hrvatskoj, i sada i ovdje, unatoč svemu i svima, budući da postoje univerzalna načela uspjeha koja vrijede za sve, bez obzira na spol, dob i gdje se nalazimo. I ako ih slijedimo, uspjeh je osiguran i nama.

Putem Skypea javila se DC Cordova, vlasnica međunarodne škole za poduzetnike Excellerated Business School of Entrepreneurs i autorica jedinstvenog svjetskog programa Money&You. Naglasila je kako je ključ uspjeha i za Hrvatsku, kao i za svaku zemlju u razvoju, upravo u poduzetništvu te da je novac posljedica posla, a ne smije biti cilj poslovanja. Dodala je da je potrebno sustavno postaviti posao te da su tri ključna područja o kojima moramo voditi računa prodaja i marketing, ljudi i sustavi te na kraju financije i novac. Spomenula je i  kako novac nema veze s financijama, naglasivši kako je novac energija i koliko ga imamo ima najviše veze s pojmom tzv. deserveability, dakle koliko mislimo da vrijedimo i zaslužujemo, a financije podrazumijevaju znanja i vještine potrebne za zaraditi, održavati i investirati stečeni novac i iste se mogu naučiti.

načela uspjeha

Uživo se pridružila Sanja Plavljanić Širola, vlasnica tvrtke Sretan dan čiji je posao pomoći nam da ostvarimo svoje želje, poput npr. da od hobija napravimo biznis i sl. Sanja je dugo godina vodila vlastiti arhitektonski biro i onda napravila ovaj zanimljiv zaokret u karijeri. Danas najviše vodi radionice ostvarivanja želja i njena je poruka svima bila da slušaju uvijek sebe.

Preko Skypea javili su se i serijski poduzetnici iz Srbije. Zoran Ilić, vlasnik Biomelema, ukratko je predstavio neke od svojih projekata – “Moj hero”j koji promovira poduzetnike, “Soul inclusive” projekt za žene poduzetnice u Bosni, Crnoj gori i Srbiji koji povezuje žene koje ručno i s dušom izrađuju suvenire te “Vrhunski srpski proizvod”. Na kraju se gostima obratio i Srđan Janičijević, koji je danas nakon bogate korporativne karijere i niza vlastitih biznisa između ostalog i vlasnik “Škole Menadžmenta” u Mokroj gori. Na pitanje što bi savjetovao drugima i što bi drugačije napravio, rekao je da bi puno ranije krenuo u vlastiti biznis.

U isto vrijeme održan je 6. Business Cafe u Skopju, a prvi Business Cafe u Beogradu slijedi 25.9. u 18h, u restoranu Biber.

Foto: Business cafe

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više