Umjetno cvijeće donosi svježinu i glamur na vaš radni stol

Želite imati ukrašen i lijepo dekoriran ured, a nemate vremena za njegu biljaka? Zašto ga ne biste dekorirali umjetnim cvijećem? Kad postavite biljku u vaš prostor, unijeli ste toplinu i učinili ga ljepšim. Kako kaže prva stilistica ureda u Hrvatskoj, Maja Kauzlarić, umjetno je cvijeće posljednjih nekoliko godina poprimilo izgled toliko sličan živom cvijeću da se ponekad tek na opip može sa sigurnošću reći kako se radi o umjetnom cvijeću.

Alternativa živom cvijeću za svježinu u prostoru

Umjetno cvijeće se najviše koristi u mjesecima kad nema živog cvijeća ili je veoma skupo, pa ova alternativa svakako unosi zamjensku svježinu u prostor.

Ipak, kako kaže Maja, na tržištu još uvijek postoji umjetno cvijeće na kojem se jasno vidi da je umjetno i ne tako oku ugodno, no kao i u svemu, u tom se slučaju radi o razlici u cijeni i kvaliteti. „Nekada od istog i sličnog materijala (bilo da se radi o svilenim materijalima ili umjetnim), izvedba može značiti razliku između savršenog ukrasa u svom okruženju i onog koje ne biste nikada željeli imati u svojoj blizini.“

umjetno cvijeće
Vaza i cvijeće 125 – 250 kuna.

Danas je upotreba umjetnog cvijeća vrlo raširena, od uređenja velikih pozadina na događanjima do ukrasa u radnom okruženju i domu zbog svog jednostavnog održavanja.

Umjetno cvijeće u posudi mekog zlata s velikim bijelim otvorenim božurom, ili u vazi zlatnog stila s dvije hortenzije, hortenzijom i božurom ili s tri božura možete pronaći i u našem web shopu. Također, u shopu se nalaze i veći cvjetni buketi, koji će obogatiti svaki radni stol.

Održavanje umjetnog cvijeća

No, ipak kao i svi predmeti oko nas, umjetni cvjetovi nisu imuni na prašinu, a čišćenje može uključivati sve od nježnog i laganog otresanja za manje predmete ili  korištenje “peruške”, do brisanja sa suhom ili vlažnom krpicom.

umjetno cvijeće
Cvjetni aranžmani 130 – 670 kuna.

Maja objašnjava kako se neki cvjetovi mogu čistiti i laganim nježnim pranjem pod vodom, no valja svakako pripaziti da se cvjetovi i listovi ne oštete.

„Kao kompromis se može u špricaljku s vodom dodati par kapi parfemske vodice ili eteričnog mirisa te pošpricati listove i cvjetove umjetnog cvijeća, te sa suhom krpom lagano prebrisati. Na taj način ćete uz vizualno s cvijećem osvježiti svoj prostor i ugodnim mirisom.“

Možete ga kombinirati i sa živim cvijećem

Zanimljivo je kako možete kombinirati živo cvijeće koje se lako održava zalijevanjem s umjetnim cvijećem u svom radnom prostoru.

umjetno cvijeće
Cijena 325 kuna.

U posudu ili vazu možete staviti umjetne cvjetove primjerice božura i hortenzija, koji će u trenu unijeti boje u prostor, a možda čak i u istu posudu (i time tematski objediniti). Također možete staviti i živi cvijet sa svojim zelenim listovima i tako unijeti dašak prirode u svoje okruženje, savjetuje vam naša stilistica ureda.

Foto: Andrea Kumar/Women in Adria

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -