Umjetnost liderstva za prave liderice: Kako ostvariti rast tvrtke i zadovoljstvo tima

Ambiciozna si žena, predana poslu, poštovana u svojoj okolini, ali želiš napraviti nešto više. Želiš napraviti promjenu u svijetu, ostaviti iza sebe trag. Svjesna si da baš ti možeš kreirati poslovno okruženje gdje će svi skupa rasti i napredovati, a izlaskom iz komfor zone postići profit veći od planiranog. Svaki problem za tebe ima rješenje, i u moru hvalisavaca bez pokrića, tvoje ime znači kvalitetu, vrijednost i pouzdanost. Smatraš da tvoj trud još uvijek nije prepoznat niti nagrađen.

No, ono što te muči je work-life balans jer ćeš uvijek, zbog zadovoljenja roka, ti biti ta koja ostaje prekovremeno. Nakon radnog vremena razmišljat ćeš o boljem rješenju i uvijek će taj neki prozor u tvom mozgu ostati uključen na posao. Prevelika odgovornost na tvojim ramenima stvara ti stres zbog kojeg postaješ zaboravna i manje fokusirana na mogućnosti, a više na prepreke. Sve teže „hendlaš“ nerealne zahtjeve klijenata jer te nitko nije učio vještinama komunikacije.

Konflikti među kolegama su sve češći pa te atmosfera demotivira i nemaš energije za nove kreacije. Ne voliš gubiti vrijeme na dugotrajne i dosadne sastanke i znaš da su plan i metodologija koja donosi rezultate srž optimalnog utroška vremena i resursa. San ti je stvarati timove ljudi koji međusobno inspiriraju, podržavaju jedni druge i dijele znanje. Voliš završiti projekte u roku na zadovoljstvo klijenta i svih uključenih.


Pročitajte više: Osam liderskih koraka za holistički pristup donošenju odluka


Svoja bogata iskustva dijeli drugima

Kako raditi pametnije a ne više, kako delegirati zadatke i voditi tim i kako razviti svoj osobni brend neka su od pitanja čije ćete odgovore dobiti na edukaciji Umjetnost liderstva.

“Moj karijerni put počeo je u IT biznisu gdje sam uvijek birala tvrtke prema svojim vrijednostima. To su rad s najmodernijim programima i alatima, zanimljivi projekti, dobra atmosfera i konstantno usavršavanje. Dobra plaća je bila posljedica. Nisam se ustručavala dati otkaz kad neke od tih vrijednosti nisu bile zadovoljene, jer sam znala da sam dovoljno interesantna na tržištu i uvijek je posao tražio mene”, govori Svetlana Vukić, pokretačica ove edukacije.

“Znala sam da ću se morati uvijek više boriti za povišicu od svojih muških kolega, iskusila sam neplaćene prekovremene i trud koji se ne cijeni, ali sve je bilo u redu dok nisam dosegnula stakleni strop. Tada sam počela razmišljati kako sva svoja iskustva pretočiti u znanja koja će pomoći novim liderima. Znala sam da je čovjek srž uspjeha i da su dobri odnosi, međusobna podrška i povjerenje najvažniji čimbenici uspješnih timova, a time i projekata i ostvarenja većeg profita”, ističe Svetlana.

Brojne lekcije i znanja

Burnout joj je pomogao da stane i pita samu sebe koja je njezina nova svrha i kakav je to posao. Napravila je zaokret i počela se baviti terapeutskim radom u centrima zdravlja, te je nakon dvije godine otvorila vlastitu tvrtku koja je preživjela sve nadolazeće krize, pa i svjetsku pandemiju. Sve te lekcije mudrosti, ključni koncepti i svjetske metodologije usvojene na njezinom karijernom putu, sadržaj su ove edukacije gdje ćete dobiti znanja o tome kako

 • mentorirati tim i razviti talente svakog člana
 • pružiti povratne informacije koje motiviraju i potiču proaktivnost
 • dijagnosticirati rješenja mogućih problema prije nego su se dogodili
 • fleksibilno upravljati promjenama prateći trendove i osmišljavajući inovacije
 • razviti emotivnu inteligenciju i intuitivno donositi mudre odluke za sebe/tim i tvrtku
 • komunicirati viziju svom timu i osmisliti pravu strategiju za njeno ostvarenje,
 • razviti vještine slušanja i uspostaviti odnos povjerenja sa suradnicima i klijentima
 • riješiti i nadrasti konflikte u timu ili s klijentima
 • reklamaciju pretvoriti u novu prodaju
 • postaviti prava pitanja da bi klijenti/tim donijeli pametne odluke ili dobili nove ideje i spoznaje
 • organizirati posao da bi projekti bili završeni u roku sa planiranim budžetom na zadovoljstvo klijenta
 • napraviti prezentaciju koja pogađa bit i izvući maksimum iz sebe da bi ju prenijela na najbolji način
 • organizirati efikasan sastanak gdje su svima jasni sljedeći koraci i riješene sve nejasnoće
 • postati role model – uzor svom timu
 • ispregovarati najbolju ponudu/rješenje
 • motivirati sebe i tim
 • upravljati stresom i emocijama da energija bude na visokoj razini i zadaci se obavljaju s lakoćom
 • upravljati vremenom da bi postigli work-life balans (balans života i posla)
 • jasno i mudro komunicirati
 • postići mindset i vještine lidera koji vidi i fokusiran je na viziju i njeno ostvarenje
 • postati neodoljiva na tržištu da posao traži tebe, a ne ti njega
 • ostvariti bolje poslovne rezultate razvojem svijesti i promjenom ponašanja

Individualna podrška i grupni pozivi

Dugogodišnjim proučavanjem područja neuroznanosti, psihologije, energetske medicine i kvantnog pristupa, nastao je jedinstven koncept koji ujedinjuje rad na svim vašim slojevima kako bi u potpunosti integrirali usvojeno znanje.

Struktura će vam donijeti slobodu i lakoću ostvarivanja rezultata te omogućiti da s novim entuzijazmom i fleksibilnošću uspješno i u roku završavate svoje projekte. Tako stječete povjerenje svoje okoline, usvajate karizmatičan stav i kreirate bolje poslovne prilike. Vaša autentičnost, osobna moć i svjesnost postaje motivacija i inspiracija svima oko vas te omogućava pozitivnu atmosferu napretka, obilja i rasta u tvrtki i privatnom okruženju.

Uz stručno vodstvo voditeljice i puno interaktivnih vježbi te metoda relaksacije i mindfulnessa, uspostavit ćete balans privatnog i poslovnog života. Prevladat ćete osjećaj neadekvatnosti i sumnje u sebe i postati omjsoba koja bira progres umjesto perfekcije. Usvojit ćete mindset usmjeren na ostvarenje svrhe i vizije putem kreiranja novih prilika umjesto zaobilaženja prepreka.

Program edukacije je raspoređen u devet povezanih modula sa završnim ispitom na kraju, a održava se u mjesečnim intervalima. Osigurana je i individualna podrška kroz tri coaching sesije tijekom trajanja programa, a na grupnim pozivima dobivate odgovore na pitanja koja su se pojavila tijekom učenja. Primjenom ključnih koncepata i svjetskih metodologija u praksi, učite raditi pametnije a ne više te usvajate znanja o ključevima uspješnog poslovanja.

Prijavite se na edukaciju UMJETNOST LIDERSTVA koja počinje u lipnju!

Foto: Canva

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

orka grupa

Povezali se Fisherija, the meat, Wine&Friends i Mesoprerada

Dobro poznata društva Bosnić, Fisherija, Slavonica i LU-MA Ekskluziv povezali su se u ORKA Grupu kako bi zajednički osnažili tržišnu poziciju...
- Advertisment -