Uspješni poduzetnici okupili su se na 9. Business Cafeu

U prepunom restoranu hotela Varaždin, 15. ožujka održan je 9. Business Cafe Sjeverna Hrvatska. Tema eventa bila je „Prilike su svuda oko nas“, a gosti uspješni poduzetnici s područja sjeverne Hrvatske. Event je moderirala Kristina Androlić vlasnica tvrtke Androlić konzalting. Androlić konzalting bavi se izradom poslovnih planova te projektnih prijava na domaće i EU fondove za poduzetničke projekte te provedbom sufinanciranih projekata. Uz svoje redovno poslovanje već dvije godine tvrtka je vlasnica licence Business Café Sjeverna Hrvatska.

Priča koja je krenuča prije 8 godina

Business Café međunarodna je priča koja je krenula iz Hrvatske prije 8 godina. Osnivačica je Kristina Ercegović, serijska poduzetnica, poslovni coach i autorica nekoliko bestsellera poslovne tematike. Danas je Business Café proširen na 7 zemalja regije (ex Yu i Austrija), a planira se i daljnje širenje. Dosad je održano 300-tinjak evenata, na kojima je sudjelovalo preko 1.000 gostiju govornika, a posjetilo ih je 15.000 sudionika. Dvije su osnovne poruke koje BC želi prenijeti a to je „Uspjeti se može, sad i ovdje“ te „Niste sami“.

Tema jučerašnjeg, varaždinskog eventa bila je „Prilike su svuda oko nas“ jer ako uistinu želimo uspjeti onda to i možemo. Nije potrebno iseljavati već je potrebno primijeniti svoje znanje i iskoristiti šanse koje nam se pružaju u našem okruženju. Moguće je živjeti i raditi ovdje, a poslovati sa cijelim svijetom. Hrvatski sjever prednjači u većoj zaposlenosti, izvoznicima i vrijednim ljudima, a to dokazuju uspješni poduzetnici, gosti Business Cafe-a.

Iz tvrtke CRONATA d.o.o. gostovala je Nataša Cikač. Nakon 20 godina iskustva u korporativnom okruženju u području nabave i logistike odlučila je 2014. godine pokrenuti vlastitu tvrtku. Cronata d.o.o. nudi usluge savjetovanja, outsourcing i edukacije iz područja nabave te upravljanja zalihama.

Tvrtka Cronata je također pokrenula i nabavnu akademiju koja ima sve veći odaziv te se kroz sustav edukacije može također puno učiniti educirajući osobe koje su zaposlene u odjelima nabave. Nataša smatra da je za njezin posao važan networking te je i sama članica mreže Women in Adria te redovno posjećuje networking evente i konferencije. Među njima i Business Café.

Inspirativni gosti koji uspješno posluju unatoč preprekama

Iz tvrtke KIRCEK gostovao je Silvio Gotić. Radi se o obiteljskoj tvrtki iz Ljubešćice s područja drvne industrije, koja posluje već dugi niz godina. Počeci tvrtke datiraju iz 70-tih godina prošlog stoljeća, a u vođenju tvrtke danas sudjeluje već treća generacija obitelji Gotić. Sinergija je izuzetno važna za posao tako da je svaki član obitelji zadužen i odgovaran za svoj dio posla. Većinom posluju s inozemstvom, a najviše sa skandinavskim zemljama.

Mladi dvojac iz tvrtke PIXEL INDUSTRY Andrijana Jarnjak i Vladimir Mrkela rodom iz Bjelovara i Vinkovaca primjer su kako se može izgraditi uspješna poduzetnička priča odmah po završetku fakulteta. Još za vrijeme studija na Fakultetu organizacije i informatike u Varaždinu krenuli s traženjem studentskih poslova. Ideja je bila kako najbolje iskoristiti svoje znanje i nešto zaraditi.

Počeli su s izradom web predložaka. Nakon dvije godine upornih pokušaja ostvarili su među velikom međunarodnom konkurencijom promociju i objavu u uglednom australskom specijaliziranom časopisu iz tog područja. Bili su jedini tim iz Hrvatske. Nakon toga počeli su stizati upiti sa svih strana svijeta i posao je krenuo te su osnovali tvrtku. Danas zapošljavaju 6 osoba, izrađuju web aplikacije i web stranice, a posluju sa cijelim svijetom (SAD-om, Europom, Kinom…).

Iz jedinog lektorskog obrta u Hrvatskoj te prvog u Varaždinskoj županiji, VERBARIUM, gostovala je Isidora Vujošević. Oduvijek je željela biti samostalna u poslu, a prije dvije godine joj se to i ostvarilo. Kad je otvarala obrt nije iskoristila poticaje za samozapošljavanje jer je htjela što prije početi s radom, a i čekali su je klijenti. Osim usluga lektoriranja bavi se pisanjem tekstova za web stranice, izradom PR objava i slično. Promociju svog poduzeća radila je kroz pisanje bloga te besplatnim pravopisnim savjetima, a tržište ju je vrlo brzo prepoznalo kao lektoricu.

Foto: Business Cafe

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više