Nakon slučaja Wolt moramo se upitati koliko još potencijalnih zlostavljača ima sve naše podatke?

Na Balkanu se već danima raspravlja o slučaju Wolt dostavljača koji je korisnici usluge poslao privatnu poruku.

Podsjećamo, dan nakon dostave, poslao joj je poruku u kojoj je pita kakva je bila dostava, na što nije dobio odgovor od korisnice. Dan nakon joj se još jednom javlja, cinično joj zahvaljujući što je zbog nje dobio otkaz, prenosi Dnevnik. Iskazuje svoju nevjericu jer poruka nije bila vulgarna, te ne vidi kakvu ona korist ima od prijave.

Nije li sigurnost korist?

Prvo što sam se zapitala kad sam vidjela njegovu opasku o njezinoj koristi iz prijave je bilo – nije li sigurnost korist? Nije li znanje da će Wolt tim stati iza nje i postupiti ispravno s ciljem zaštite korisnika – korist? Vjerujem da je žena doživjela apsolutni užas kad je primila prvu poruku i veliko olakšanje kad je Wolt poduzeo odgovarajuće mjere.

Kako izvještava sprski portal Republika, Wolt ponašanje dostavljača smatra direktnim kršenjem ugovora. Naime, dostavljačima je dozvoljeno kontaktirati korisnike isključivo tijekom dostave, na što i sami korisnici pristaju prilikom registracije. Tijekom dostave, ne nakon dostave.

Nakon prijave, iz Wolta su kontaktirali partnersku tvrtku u kojoj je zaposlen dostavljač koja je s njim raskinula radni odnos.

“Zaštita podataka je nešto što mi u Woltu, kao i naša partnerska kompanija za dostavljače, shvaćamo veoma ozbiljno. U svim potpisanim ugovorima koje imamo s partnerima i zaposlenicima jasno je navedeno da oni ni pod kojim okolnostima ne smiju otkrivati, koristiti ili zloupotrebljavati informacije vezano uz isporuke, narudžbe ili korisnike Platforme u bilo koju svrhu, osim u svrhu dostave,” pojašnjavaju iz Wolta u javnoj isprici.


Pročitajte više: Kako primjeniti GDPR u radnim odnosima


Ovaj Wolt dostavljač nije ni prvi zadnji

Činjenica je da smo svi u nekom trenutku primorani podijeliti svoje privatne podatke koji se vrlo lako mogu zloupotrijebiti.

Broj telefona podijelit ćemo prilikom prijave za posao, email adresu dajemo kad obavljamo liječničke pretrage, a svoj OIB dijelimo državnim službenicima pri gotovo svakoj interakciji s njima. Sve su to podaci koje strana koja njima raspolaže može lako iskoristiti.

U jednom od brojnih komenatara diljem interneta na ovu situaciju, jedna je ženska osoba napisala:

‘”U pitanju je bio dostavljač. Donio mi je narudžbu, ja sam otvorila vrata i preuzela, ljubazno se zahvalila, sve najnormalnije, da bi mi nakon nekoliko minuta stigao SMS: ‘Slatka si.’ U momentu sam se skamenila jer prvo što mi je prošlo kroz glavu je da netko ima moj privatni broj mobitela, zna moju adresu, a ja sam djevojka koja koristi invalidska kolica. Bukvalno me je preplavio osjećaj potencijalne opasnosti i moje realne nemoći.”

Vrlo je to jeziva situacija, a korisnica Wolta je postupila točno kako je trebala. Wolt i partner su također postupili ispravno, u skladu s ugovorom. Čak i zanemarimo li jezivost situacije, zaštita podataka tvrtkama bi trebala biti prioritet.

Sad već bivšem Wolt dostavljaču nije jasno kako poruka ne mora biti vulgarna. Ona samo mora postojati. On je taj koji je koristio podatke u svrhu u koju nije smio i prekršio ugovor. Za svoj otkaz može zahvaliti samo sebi.


Pročitajte više: Više od polovice Britanki seksualno je uznemiravano na poslu, no incidente ne prijavljuju jer ih ne bi shvaćali ozbiljno


“Pa zašto nije prijavila?!”

U pitanju nije jednostavno poruka, već općeniti odnos društva prema žrtvama bilo kakvog nasilja. Još je gore kad su u pitanju žene.

Kako izvještava SBplus, ova korisnica nije jedina čiji su se podaci neovlašteno koristili. Žene su, potaknute ovim slučajem, nastavile dijeliti svoja iskustva putem različitih društvenih mreža. Neke su tako kontaktirali policajci, zdravstveni radnici, trgovci i drugi. Na sve se u svojem postu osvrnula i grupa iza Instagram profila Kritički.

Instagram will load in the frontend.

“Žene ne izmišljaju kad kažu da su skoro svakodnevno uplašene i da konstantno smišljaju strategije kako se zaštiti,” posve točno stoji u postu.

Nažalost, ne shvaćaju svi u čemu je problem, a neki čak i smatraju da je to bila lijepa gesta.

“Ne znam dal je veći debil djevojka ili firma koja za ovako nešto daje otkaz.”

“Vesternizacija polako uspijeva. Sve više i više feministkinja i likuša s naduvanim egom.”

Iz ovakvih i sličnih komentara vidi se jasno kako na ženi nije da prijavi ako se osjeća ugroženom. S druge strane, isti će ovakvi ljudi osuditi ženu kojoj se dogodi fizičko ili seksualno nasilje jer ‘nije prijavila.’ Isti takvi tvrde da se žena treba maknuti čim osjeti da ne što ne štima. Korisnica Wolta je osjetila da nešto ne štima. I prijavila.

Ako nije u redu dobiti otkaz zbog jedne poruke, onda nije u redu niti ići u zatvor zbog jednog šamara? Jednog silovanja? Gdje je granica?

Žalosno da se ovo gleda kao još jedan aspekt ‘rata spolova’ kojeg mi je, ako ćemo iskreno, zaista dosta. Iako ova situacija jest rodno obojena, ona je isto tako i problem zaštite privatnosti što je problem koji se tiče svih nas. Njega ne zanimaju spol niti bilo koje drugo obilježje. Samo informacije. Pa zar ćemo narušavati svoju privatnost kako pravdu slučajno ne bi dobila – žena?

Foto: Canva

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

Silvija Dološić Groznica Ilok

„Jednog će dana moja Lota biti ponosna na svoju mamu“ –...

Silvija Dološić Groznica Voditeljica je odjela za komunalne poslove, poljoprivredu i zaštitu okoliša Grada Iloka. Svojim je angažmanom na poslu i...
- Advertisment -