Ove žene znaju kako razviti karijeru u IT industriji

Nakon što je prva Konferencija za žene u IT-u izazvala ogroman interes, došlo je vrijeme da se ponovno okupimo. Projektom Žene u IT-u dajemo vidljivost uspješnim ženama koje su pravi uzor svima koji tek započinju karijeru u ovom sektoru. Od ovih žena mnogo mogu naučiti i oni koji se tek žele okušati u ovoj industriji. Danas vam predstavljamo drugi dio inspirativnih govornica od kojih učimo 18. travnja u zagrebačkom restoranu Lido.

Nemojte propustiti odličnu priliku za umrežavanje. Prijave su otvorene.

banner IT

Liderstvo u IT sektoru i druge mogućnosti za žene

Jedna od govornica na konferenciji bit će Ivona Klarić, Product manager u Microsoft Dynamics 365. Naziv njezinog predavanja je „Balance in control and letting go“. Ivona je u IT industriji prisutna proteklih 20 godina. Bavi se poslovima consultinga – team and product managementa u području implementacije Microsoft poslovnog sustava Business central. Okrenuta je pronalascima novih načina za pružanje usluga u SMB businessu, trenutno najviše za DACH, Nordic i UK tržište.

Jedna od tema njezinog izlaganja bit će mogućnosti profesionalnog razvoja za žene u IT industriji. Tu je i rad u internacionalnom okruženju i na različitim tržištima uz osvrt i na osobni razvoj, koji je „nužan“ za profesionalni razvoj.

Martina Bajza Novaković, Line of Business Manager u ASEE-u, održat će predavanje „Dare to succeed“. Završetkom studija karijeru je započela u kompaniji CROZ. Profesionalni put nastavila je u ASEE-u, gdje brzo napreduje od pozicije Business Analystice do one Project Managerice. Njezina posvećenost, temeljitost, radna etika i odlično razumijevanje businessa u kratkom ju vremenu lansiraju na rukovodeće pozicije, o čemu će govoriti na konferenciji.

U svom predavanju podijelit će iskustva i uvide stečene tijekom karijere u IT industriji. Od MIOC-a, preko FER-a, do pozicije Business Line Managerice u ASEE-u. U fokusu Martininog predavanja bit će savjeti o liderstvu u IT industriji, i to iz vlastitog iskustva i kreirani izazovima, usponima i padovima. Cilj predavanja je pružiti novu perspektivu liderstva.


Pročitajte više: O IT-ju učimo od žena koje broje više desetljeća iskustva u ovom sektoru


‘Pronađite unutarnje samopouzdanje i hrabro koračajte prema vlastitim izazovima’

„Putovanje tehnološkim labirintima banke“ predavanje je koje će održati Nevena Smolić, Direktorica Odjela za IT planiranje, izvještavanje i analizu u OTP banci. Prvo radno mjesto u branši projektnog menadžmenta bilo joj je u Hrvatskoj pošti, gdje je provela dvije godine radeći na projektima unaprjeđenja logistike prijevoza, kao i restrukturiranja Call centra. Godine 2018. dolazi u OTP banku kao IT projekt menadžer s osnovnim ciljem rada na projektu integracije OTP i Splitske banke. Godine 2022. postaje direktorica spomenutog Odjela.

Na konferenciji će govoriti o tome kako žene pronalaze snagu i odlučnost u banci IT-a dok svladavaju složene tehničke prepreke te potiču inovacije u industriji. Glavni cilj je ne samo potaknuti, već i ohrabriti, nadahnuti i podržati sve žene, a posebno one u IT sektoru, da pronađu svoje unutarnje samopouzdanje i hrabro koračaju prema vlastitim izazovima.


Pročitajte više: Od ovih žena iz IT-a svatko može nešto naučiti. Evo što su nam rekle ove godine


A1 kao lider u tehnološkom napretku

Predavanje će održati i Matea Šujica i Željka Ćirić, Key account menadžerice u A1. Matea Šujica prezentira i prodaje A1 proizvode i usluge velikim poslovnim korisnicima, planira i provodi procese prodaje te ostvaruje rezultate. Također, radi na akviziciji novih poslovnih korisnika te održava odnose s postojećim ključnim korisnicima. Matea također osigurava kvalitetu usluge i zadovoljstvo korisnika u skladu sa standardima tvrtke.

Željka Ćirić došla je u A1 nakon 12 godina iskustva u prodaji u bankarskom sektoru. Poznavanje ključnog korisnika je od presudne važnosti, a kako bi stručno i kvalitetno vodio korisnika obavezna je česta posjeta na terenu tako da smatram da je pozicija Kam-a bitan dio krvotoka sustava.

Detaljno će predstaviti sve što A1, kao lider u tehnološkom napretku, nudi svojim korisnicima. Govorit će nam o tehnološkom napretku. Kad su u pitanju mobilne usluge, istaknut će mogućnost zadovoljavanja svih korisničkih potreba, od minimalnih do neograničenih prometa. Što se tiče fiksnih usluga, A1 nudi širok spektar rješenja, od jednostavnih plug&play opcija poput officeboxa, pa sve do izrazito kompleksnih usluga koje povezuju brojne lokacije. U području informacijsko-komunikacijske tehnologije, A1 se ističe svojom paletom od preko 100 proizvoda. Poseban naglasak stavljen je na sigurnosna rješenja, s ciljem zaštite korisnika od sve većeg broja napada na njihove podatke i sustave.

Pridružite nam se i inspirirajte se uspješnim ženama iz IT sektora. Prijave su otvorene.

Sponzori i partneri konferencije su MG Motor Hrvatska, STORM Grupa d.o.o., ASEE by Asseco, CROZ d.o.o., BE-terna d.o.o. Zagreb, OTP Banka, Ramiro d.o.o. i A1 Hrvatska, IN2 d.o.o.

Foto: Canva / Privatna arhiva

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -