Život s partnerom utječe na mentalno blagostanje i zdravlje

Huawei paneuropska studija o zdravstvenoj svijesti, stavovima i ponašanju europskog stanovništva otkriva zanimljiva nova saznanja. Dijeljenje života s partnerom može koristiti i mentalnom blagostanju i cjelokupnom fizičkom zdravlju.

Život s partnerom može značajno utjecati na mentalno blagostanje i opće zdravlje iz raznih razloga. Društvo i emocionalna podrška koju pruža partner doprinose osjećaju sigurnosti i pripadnosti, potičući pozitivan učinak na mentalno zdravlje. Osim toga, dijeljenje odgovornosti i uzajamna briga mogu dovesti do zdravijeg načina života i smanjene razine stresa u fizičkim aspektima.

Dok je u općoj europskoj populaciji 47 posto ispitanika priznalo da nije zadovoljno svojim fizičkim blagostanjem, što je otkriveno u HUAWEI HEALTH SURVEY, psihološko blagostanje znatno je veće među pojedincima koji žive s drugim ljudima. Stoga možemo zaključiti da je društvo drugih u izravnoj korelaciji s većim zadovoljstvom fizičkim i psihičkim blagostanjem.

Zajednički smijeh, razgovor, sve to znači

Emocionalna podrška koja proizlazi iz života s nekim, bilo da se radi o drugim odraslim osobama ili vlastitoj djeci, igra ključnu ulogu u promicanju mentalnog blagostanja. Imati nekoga tko će podijeliti radosne trenutke i izazove stvara snažan sustav podrške. Ova emocionalna povezanost pomaže pojedincima da se nose sa stresom, tjeskobom i drugim problemima mentalnog zdravlja. Prisutnost partnera koji pruža podršku može ublažiti osjećaj usamljenosti i pružiti osjećaj pripadnosti, što je bitno za psihičku stabilnost.

Svakodnevno povezivanje koje dolazi uz život s nekim može djelovati kao tampon zona protiv negativnih učinaka životnih uspona i padova. Bilo da se radi o slavljenju uspjeha ili suočavanju s teškoćama, imati životnog partnera koji će podijeliti ta iskustva potiče emocionalnu otpornost.

Zajednički smijeh, razgovori i međusobno razumijevanje pridonose pozitivnom emocionalnom okruženju koje se može suprotstaviti učincima svakodnevnih stresora. Štoviše, dobrobiti života s nekim protežu se izvan emocionalne podrške i uključuju praktične prednosti koje mogu poboljšati cjelokupno zdravlje. Partneri mogu jedno drugo poticati i motivirati na usvajanje zdravijih navika, poput redovite tjelovježbe, zdrave prehrane i dovoljno sna. Partner koji pruža podršku može djelovati kao motivator, zbog čega je vjerojatnije da će pojedinci dati prioritet svom zdravlju i dobrobiti.

Međutim, čak ni najpredaniji partneri možda nemaju uvijek dovoljno vremena ili energije da potaknu svoju drugu osobu da se bolje brine o sebi. Život s partnerom često uključuje dijeljenje odgovornosti. To može dovesti do uravnoteženijeg i manje stresnog načina života, ali nosi i teret dijeljenja kućanskih poslova, financijskih odgovornosti i donošenja odluka. Sve to može izazvati osjećaj preopterećenosti i izgaranja.


Pročitajte više: Pametni satovi potiču pozitivne zdravstvene promjene


S pametnim satom protiv stresa i loših navika

Ovdje pomaže potpuno novo tech partnerstvo – ono s vašim pametnim satom. Pametni uređaji potiču aktivniji stil života, osnažujući osjećaj postignuća i dajući korisnicima stvarne prikaze rezultata i izazova u njihovom dnevnom funkcioniranju. HUAWEI WATCH GT 4 prvi je Huawei pametni sat koji predstavlja Stay Fit, aplikaciju za upravljanje zdravljem. Ona koristi podatke o zdravlju u stvarnom vremenu kako bi korisnicima pomogla u upravljanju rezultata treninga i unosa kalorija dajući korisnicima cjelovitije preporuke prilagođene potrebama njihova tijela za bolje upravljanje težinom.

HUAWEI WATCH GT 4 iskorištava napredne algoritme za sintetiziranje podataka na temelju stvarnih informacija koje dolaze od korisnika. Tako im pruža povratne informacije o zdravlju na koje mogu djelovati odmah i koje su prilagođene njihovim individualnim potrebama. Bilo da se radi o podsjetnicima za hidrataciju, prijedlozima za aktivnosti ili savjetima za dobrobit, personalizirana priroda ovih uvida poboljšava sposobnost korisnika da donose informirane odluke korisne za svoje zdravlje, a također ih održava motiviranim za postizanje zdravstvenih ili sportskih ciljeva.

Ovaj partnerski pristup upravljanju svakodnevnim životom ne samo da olakšava pojedinačne dnevne obaveza, već i jača vezu između partnera. Osjećaj timskog rada u vezi promiče poticajno i sigurno okruženje koje pozitivno utječe na mentalno blagostanje. Kao što se vidi u rezultatima HUAWEI HEALTH SURVEY, 76 posto korisnika pametnih satova slaže se da je pametni sat poboljšao njihovo mentalno zdravlje. Za potpuni pregled podataka po državama kliknite ovdje.

Foto: Huawei

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -