Kako se zahvaliti kupcu i pokazati mu da ga cijenite?

Temelj uspjeha svakog biznisa su kupci, stoga im s vremena na vrijeme trebate pokazati da ih se cijenite. Bez njih nećete imati kome prodati svoje proizvode pa trebate naučiti kako zahvaliti kupcu.

Bitno je da kao vlasnik tvrtke pronađete načine da pokažete svojim kupcima da ih cijenite, ističe The Business Woman Media. Kupci bi trebali ostati glavni prioritet bez obzira na to koliko ste zauzeti ili uspješni. Kroz male znakove zahvalnosti otkrit ćete da vas oni odabiru više od vaših konkurenata.


Pročitajte više: Negativni komentari kupaca mogu narušiti reputaciju branda: Evo kako ih okrenuti u korist tvrtke!


Kako zahvaliti kupcu?

Besplatni event

Svatko od nas voli dobiti poseban tretman ili poklon koji nije očekivao, vaši kupci nisu ništa drukčiji. Razmislite o organiziranju besplatnog eventa koji bi mogao biti koristan za vaše kupce, to može biti webinar s temom koja će ih interesirati. Ako se bavite prodajom voća i povrća, možete pozvati nutricionista ili ako imate sportsku opremu, pozovite trenera ili nekog sportaša. Umrežavanje i druženje izvrstan je način da upoznate kupce na osobnijoj razini, a time možete produbiti svoje znanje o ljudima koje interesira vaš proizvod ili usluga.


Pročitajte više: 3 stupa kreiraju zadovoljstvo kupaca


Pošaljite zahvalnice

Ako razmišljate kako zahvaliti kupcu, uvijek im to možete reći lijepom porukom. Razmislite o tome da vam postane navika slanje zahvalnica, rođendanskih ili blagdanskih čestitki ili e-mailova kako biste ih obavijestili da mislite o njima.

Opskrbite se papirom i kuvertama kako nikada ne biste imali opravdanje za to što niste poslali zahvalnice i bilješke. To može biti i dodatno brendiranje za vašu firmu. Ako ste u žurbi ili želite brzo poslati personaliziranu poruku, uvijek možete razmisliti o upotrebi e-pošte. Međutim, slanje putem pošte i dalje se smatra idealnim načinom komunikacije jer pokazuje kupcima da ih cijenite.


Pročitajte više: Kako se nositi s negativnim ocjenama kupaca?


Zatražite feedback

Kupci žele znati da ih se čuje i da ih slušate, a najbolji način da to učinite je feedback. Skupite informacije o tome kako izgledate u njihovim očima, što ime sviđa kod vašeg brenda, a što ne.

Budite spremni ne samo slušati i bilježiti, već i poduzimati mjere na temelju njihovih komentara i odgovora. Koristite komentare kao priliku za učenje, umjesto da feedback shvatite osobno.

Popust kao iznenađenje

Ovo je zahvala koju će svaki kupac cijeniti, iznenađenje i ušteda novca u jednom. Također možete iznenaditi kupce besplatnim uzorcima kada dođu u vašu trgovinu.

No najvažnije pravila kod rada s kupcima je brzo reagiranje na njihove probleme, kao i da svaki put ispunite obećanje koje ste dali.

Foto: Unsplash/Blake Wisz

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

zagreb seo summit

Zagreb SEO Summit 2024.: Najveći SEO događaj godine po prvi put...

Zagreb će 20. i 21. lipnja postati svjetsko središte za sve digitalne profesionalce i zaljubljenike u digitalni marketing, a najviše za...
- Advertisment -