Na Večeri za žene u financijama govorilo se razlici između muških i ženskih lidera

Činjenici da na menadžerskim i liderskim pozicijama dominiraju muškarci u prilog ide i podatak da se žene rjeđe znaju izboriti za sebe. Ne, ovdje se ne radi o pretpostavci, dokazano je da ženama često nedostaje ‘stav’ ili ono što se naziva Executive Presence. Upravo je o tome bilo riječi na drugoj večeri za žene financijskog kova. Zlatni pokrovitelj večere bila je tvrtka za reviziju KPMG.

Ivna Lončarić: Biznis i ljudska priroda su povezani

U zagrebačkom je hotelu Westin održana Večera za žene u financijama, koja okuplja uspješne zaposlene žene na ugodnom druženju u fantastičnom društvu. Edukativni je dio večere držala stručna predavačica Ivna Lončarić, iz konzalting tvrtke Ramiro. Ivna je paralelno završila psihologiju i pravo, odmah uočavajući veliku poveznicu između biznisa i ljudske prirode. U Ramiru se bavi procesima selekcije i regrutacije, a radi i na brojnim projektima razvoja organizacija i njihovih zaposlenika.


Pročitajte više: Tanja Pureta: ‘Tijelo ne laže, tijelo odražava ono što mislite’


Elementi liderskog volana nisu isključivi

Svojim je gošćama objasnila već poznatu shemu ‘Liderskog volana’, no na nov i veoma zanimljiv način. Dok su one ispijale cijenjeni Muškat momjanski vinarije Kozlović, Ivna je objasnila kako liderski volan čine 4 elementa: liderski ili voditeljski stav, vizija, rezultati i odnosi s drugima. Ipak, ni volan nije u potpunosti crno-bijel, ističe ona. Ne možemo, stoga, govoriti o tome da netko ima ili nema bilo koju od ta četiri elementa jer ih svi imaju u manjoj ili većoj mjeri.

Zanimljiva je činjenica da se najveće razlike događaju upravo na razini spola. Pa su tako muškarci ti koji su ‘jači’ u kategoriji liderskog stava, a žene su bolje po pitanju odnosa s drugima. Zbog toga se na muškarce lidere čest gleda kao na autoritet, a na žene liderice kao na usmjeravateljice.

Srebrni sponzori projekta Žene u financijama su Kognosko kontroling, Megatrend poslovna rješenja, Fina, Citroen i JGL.

Foto: Martina Cvek

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

Žene za otok Pag 2024

Ove žene oblikovale su život na otoku Pagu

Svjesna važnosti ženske uloge unutar zajednice, Turistička zajednica Općine Kolan organizirala je konferenciju Žene za otok Pag. Konferencija je održana u...
- Advertisment -