Mediahint kroz novi koncept nudi besplatno savjetovanje za poduzetnice

Mediahint je brendiran kao butik komunikacijskih hintova – no po novome i prva agencija za odnose s javnošću koja na tržištu komunikacija nudi walk-in pristup. Tijekom proteklih pet godina agencija Mediahint je bilježila kontinutirani organski rast, a novost je uvođenje walk-in koncepta, koji se do sada nije vezao za tržište komunikacija. Stoga  Mediahint nudi besplatno komunikacijsko savjetovanje za neprofitne organizacije, ali i poduzetnice i druge zainteresirane skupine. Što to točno znači, ispričala je direktorica i vlasnica – Blanka Tomašić za Women in Adria.

Zašto ste se odlučili na uvođenje novog koncepta?

Mediahint sam zamislila i u suradnji s timom razvijam kao butik agenciju za odnose s javnošću koja od samog otvaranja nudi širok spektar tailor made kreativnih rješenja u segmentu marketinga i PR-a. Prilagođavamo se potrebama klijenata u želji da pružimo najkvalitetniju uslugu, a u svijetu u kojem su promjene sve intenzivnije na svim planovima pa tako i na poslovnom, nerijetko smo istovremeno u ulozi učenika koji je spreman svladati nova znanja te edukatora koji ta znanja prenosi klijentima. Budući da su ulaganja u edukaciju stalna, razmišljala sam na koji način to ulaganje možemo iskoristiti i van odnosa klijent – agencija, tj. na koji način ga možemo vratiti, a da ne doprinesemo samo sebi nego i cjelokupnom društvu pa mi se pojavila ideja walk-in koncepta, kao dijela društveno odgovornog poslovanja.  

Provedba walk-in koncepta je pak podrazumijevala i neke promjene pa smo preselili na novu lokaciju, koja se nalazi u samom centru Zagreba, točnije u sklopu Novinarskog doma, na adresi Ljudevita Farkaša Vukotinovića 4. Takav „ulični prostor“, u centru grada nam je idealno rješenje.


Pročitajte više: Tri razloga zašto vaš brend treba odnose s javnošću!


Što zapravo znači walk- in koncept u vašoj branši?

Walk-in koncept omogućava besplatno komunikacijsko savjetovanje svakog prvog četvrtka u mjesecu. Naša će vrata biti otvorena svima, ali malu prednost dajemo onima za koje smatramo da im je to najpotrebnije. Kao takve prepoznajemo neprofitne organizacije i naravno, poduzetnice.  Primjenom walk-in koncepta htjeli smo se približiti ljudima kojima je komunikacijska podrška nužna, a ne znaju kako napraviti prvi korak da bi došli do pravog rješenja za sebe i svoju uslugu, projekt ili nešto treće. Istovremeno nam je želja, a mogu reći i misija, da ovakvim pristupom pomognemo kreirati kvalitetniju komunikaciju na tržištu, u poslovnom svijetu, ali i općenito u društvu. Želimo biti hint koji želimo vidjeti u svijetu. Ovim konceptom postajemo prva walk-in PR agencija.

Donosi li uvođenje novog koncepta i neku promjenu u vašem radu?

Ovaj koncept ne mijenja naš osnovni postulat rada. I dalje smo butik, više nego ikad s našim uličnim pristupom, i dalje smo PR agencija, koja je za klijente otvorena od ponedjeljka do četvrtka u kliznom radnom vremenu od 8 do 17 sati. I dalje nam je atmosfera najbitnija u radu. Zadržavamo četverodnevni radni tjedan jer se to pokazalo kao izuzetno motivirajuće za zaposlenike koji će, tek ako su zadovoljni uvjetima na poslu, dati najbolje od sebe. Petak je plaćeni slobodan dan za zaposlenike, ali naravno, dogodi se situacija, zbog potreba posla, primjerice organizacije eventa za klijenta da i petkom ili vikendima, po potrebi, radimo. I to u ovim okolnostima nikome od zaposlenika ne pada teško. Tako da – petak je i dalje slobodan – osim kad nije!

Što vidite kao svoje ključne prednosti na komunikacijskom tržištu?

Sve više kao prednost, iako radimo na velikim projektima pa će neminovno biti i proširenje tima, vidim činjenicu da smo mali tim koji je spreman i sposoban brzo reagirati i riješiti svaku (ne)moguću komunikacijsku situaciju. Manji tim omogućuje nam fleksibilnost pa se brzo prilagođavamo potrebama klijenta, stoga bi naša prednost bila agilnost.  Svatko je od nas spreman samostalno voditi klijenta, ali smo isto tako svi spremni uskočiti jedni drugima sa svim svojim resursima kada je to potrebno. I ono možda najvažnije – svi naši klijenti znaju svakog od nas i taj osobni kontakt je velika prednost i dobar temelj za izgradnju povjerenja.  Svi smo različiti. Neki su bolji u jednom segmentu posla, drugi u drugom i ključno je to dobro povezati i iz toga izvući najbolje za naše klijente, ali i za nas kao tim.


Pročitajte više: Blanka Tomašić: Tvrtka je narasla, a ja se trudim biti osim direktorice i stručnjakinja za ljudske resurse


Kako Mediahint, ali i općenito PR branšu vidite u budućnosti?

Samo promjena je stalna i ona nas uči, promjena je dobra iako zna bit teška, no nitko tko je bio u zoni komfora nije upoznao rast. Potaknuti promjenama, upoznali smo još veću fleksibilnost u radu i nova znanja te kako se čovjek može adaptirati na sve vrlo brzo.

Tako je bilo i s industrijom. Ubrzana primjena tehnologije dogodila se kako bi osmislili nove kreativne prijedloge za klijente i potaknuli ciljanu javnost na veći angažman kao preduvjet za konverzije i uspjeh. PR je struka u kojoj učenje ne staje. To možemo vidjeti novim trendovima unutar struke komunikacija koja će morati nametnuti smjer i tempo kojim će brendovi koračati kako bi kreirali jedinstvena korisnička iskustva i potaknuli angažman u spoju virtualnog s fizičkim. Tu je metaverzum. Stvorit će se potpuno nove industrije, tržišta i resursi, kao i nove vrste vještina i zanimanja. Ljudi u metaverzumu već grade domove, putuju, druže se, idu na izložbe…imaju odnose u virtualnim svjetovima.

walk-in pr agencija1

S druge strane, već neko vrijeme, a posebno tijekom pandemije, pokazalo se važnim, ali i potrebnim da PR kao struka bude dio uprave. Tako da je posao savjetnika odnosa s javnošću danas upravljačka funkcija. Mi u Mediahintu kreiramo sadržaj kako bi gradili poslovni rezultat.  Upravljanje komunikacijom je nužno za ostvarivanje poslovnih ciljeva organizacija.
Mediahint tu poziciju ima u svim projektima koji se financiraju iz EU fondova, a u kojima radimo segment promidžbe i vidljivosti, ali i kod drugih organizacija koji čine portfelj naših referenca koje stalno rastu jer je tržište prepoznalo prednosti ovakve agilne agencije. Budućnost agencije, ali i struke, pogotovo radi novog operativnog plana koji donosi EU, vidim u društveno odgovornom poslovanju. Organizacije će, prema najavi, morati imati, kao dio strategije komunikacija – društveno odgovorni, socijalni aspekt u sustavu i kojem rade inače neće moći dobiti niti kredit u banci.

Foto: PR

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

pravila za suzbijanje nasilja nad ženama

Stigla prva pravila EU-a za suzbijanje nasilja nad ženama. ‘Treba nam...

Europski parlament donio je prva pravila Europske unije za suzbijanje nasilja nad ženama. Njihov je cilj spriječiti rodno uvjetovano nasilje i...
- Advertisment -